Noul Concurs Internaţional de Canto al Operei Naţionale Bucureşti va avea loc în luna iunie
https://www.ziarulmetropolis.ro/noul-concurs-international-de-canto-al-operei-nationale-bucuresti-va-avea-loc-in-luna-iunie/

În perioada 13-16 iunie 2013, Opera bucureşteană organizează cea dintâi ediţie a Concursului Internaţional de Canto „Marele Premiu al Operei Naţionale Bucureşti”.

Un articol de Andrada Văsii|11 aprilie 2013

În perioada 13-16 iunie 2013, Opera bucureşteană organizează cea dintâi ediţie a Concursului Internaţional de Canto „Marele Premiu al Operei Naţionale Bucureşti”.

Această competiţie înlocuieşte Concursul Internaţional de Canto „Maeştrii artei lirice” și se înscrie, prin noul său concept, pe linia concursurilor de canto recunoscute de Federația Mondială a Concursurilor Internaționale de Muzică, cu sediul la Geneva.

Obiectivele concursului

Obiectivele Concursului sunt descoperirea şi promovarea tinerelor talente din ţară şi din străinătate, atragerea acestora către Opera bucureşteană şi promovarea imaginii instituţiei pe plan internaţional, în contextul identificării valorilor naționale și a potențialului organizatoric și instituțional.

Anul acesta, Concursul este dedicat personalității lui Giuseppe Verdi, fiind inclus în seria de manifestări consacrate bicentenarului naşterii compozitorului.

Concursul se adresează tinerilor solişti vocali români şi străini, cu vârsta cuprinsă între 19-33 de ani pentru voci feminine, respectiv 20-34 de ani pentru voci bărbăteşti.

Premiile oferite constau atât în recompense de ordin financiar (Premiul I este în valoare de 6.000 Euro), cât şi în asigurarea unor oportunităţi de a interpreta roluri principale în spectacole ale Operei Naţionale Bucureşti şi nu numai.

Juriul competiţiei este alcătuit din personalități emblematice ale lumii muzicale naționale și internaționale, îndeosebi manageri de teatre lirice, directori de casting și impresari.

Info:

Înscrierile se fac via email, completând un formular de înscriere şi trimiţându-l împreună cu documentele necesare la adresa [email protected] până cel târziu în data de 18 mai 2013.

Publicul poate participa, pe bază de bilete, la oricare dintre etapele concursului.

 

Foto credit: ONB, spectacolul ,,Un Ballo in Maschera”

25
/08
/22

În perioada 10 – 14 septembrie 2022, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Kaufland România, în parteneriat cu Primăria Municipiului București, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Fundația Regală Margareta a României, Muzeul Național George Enescu, Biserica Neagră din Brașov, Vibrate Festival Brașov, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Asociația Autism Transilvania din Cluj-Napoca, Floria și Wagner Arte Frumoase și Povești, organizează turneul național „FIORI E COLORI”, turneu susținut de soprana Rodica VICĂ și harpista Maria BÎLDEA.

22
/08
/22

După 28 de ani de activitate neîntreruptă, în perioada 1-4 septembrie, Green Hours va prezenta a 14-a ediție a singurului festival internațional de jazz organizat de un club din România: Green Hours JAZZ Fest. În cunoscutul nucleu cultural din centrul orașului - grădina boemă a hub-ului nostru - vor avea loc, pe parcursul celor patru zile de festival, 9 sesiuni concertistice, reunind muzicieni valoroși din 12 țări de pe continentul european.

22
/08
/22

Orchestra Romanian Sinfonietta – parte a proiectului Orchestrele Naţionale de Tineret ale României – va concerta în cadrul tradiţionalelor festivaluri internaţionale de muzică clasică ale lunii august, mai exact la “Enescu și muzica lumii” – Sinaia pe 23 august, la Sala Casino şi Vara Magică – Bucureşti, pe 24 august, la Ateneul Român.

19
/08
/22

Două evenimente muzicale româneşti în Germania se vor petrece pe 20 şi 22 august, mai precis concertul susţinut de Orchestra Română de Tineret dirijată de Gabriel Bebeşelea pe 20 august, ora 11, la ElbPhilharmonie Hamburg, în cadrul Festivalului Schleswig-Holstein şi recitalul de pe 22 august, la ora 19, de la Ambasada României din Berlin, susţinut de violonistul Valentin Şerban şi violoncelistul Ştefan Cazacu – laureate în 2021 ai Concursului Enescu –, împreună cu pianistul Cristian Niculescu.

31
/07
/22

„Nu datorez nimic României, nu am fost susținută de acest stat sau de instituțiile lui niciodată în cariera mea, dimpotrivă eu am susținut muzicieni și colegi români, invitându-i în concertele și spectacolele mele, pe onorarii importante, în toată cariera mea“, scrie soprana Angela Gheorghiu într-o postare pe contul ei de Facebook.