Noul Concurs Internaţional de Canto al Operei Naţionale Bucureşti va avea loc în luna iunie
https://www.ziarulmetropolis.ro/noul-concurs-international-de-canto-al-operei-nationale-bucuresti-va-avea-loc-in-luna-iunie/

În perioada 13-16 iunie 2013, Opera bucureşteană organizează cea dintâi ediţie a Concursului Internaţional de Canto „Marele Premiu al Operei Naţionale Bucureşti”.

Un articol de Andrada Văsii|11 aprilie 2013

În perioada 13-16 iunie 2013, Opera bucureşteană organizează cea dintâi ediţie a Concursului Internaţional de Canto „Marele Premiu al Operei Naţionale Bucureşti”.

Această competiţie înlocuieşte Concursul Internaţional de Canto „Maeştrii artei lirice” și se înscrie, prin noul său concept, pe linia concursurilor de canto recunoscute de Federația Mondială a Concursurilor Internaționale de Muzică, cu sediul la Geneva.

Obiectivele concursului

Obiectivele Concursului sunt descoperirea şi promovarea tinerelor talente din ţară şi din străinătate, atragerea acestora către Opera bucureşteană şi promovarea imaginii instituţiei pe plan internaţional, în contextul identificării valorilor naționale și a potențialului organizatoric și instituțional.

Anul acesta, Concursul este dedicat personalității lui Giuseppe Verdi, fiind inclus în seria de manifestări consacrate bicentenarului naşterii compozitorului.

Concursul se adresează tinerilor solişti vocali români şi străini, cu vârsta cuprinsă între 19-33 de ani pentru voci feminine, respectiv 20-34 de ani pentru voci bărbăteşti.

Premiile oferite constau atât în recompense de ordin financiar (Premiul I este în valoare de 6.000 Euro), cât şi în asigurarea unor oportunităţi de a interpreta roluri principale în spectacole ale Operei Naţionale Bucureşti şi nu numai.

Juriul competiţiei este alcătuit din personalități emblematice ale lumii muzicale naționale și internaționale, îndeosebi manageri de teatre lirice, directori de casting și impresari.

Info:

Înscrierile se fac via email, completând un formular de înscriere şi trimiţându-l împreună cu documentele necesare la adresa [email protected] până cel târziu în data de 18 mai 2013.

Publicul poate participa, pe bază de bilete, la oricare dintre etapele concursului.

 

Foto credit: ONB, spectacolul ,,Un Ballo in Maschera”

23
/07
/21

În perioada 23 iulie - 26 septembrie, se va desfășura seria de concerte live „Alternative Brunch”, dedicată tuturor celor a căror poftă de muzică nu ține cont de oră. Sezonul din acest an înseamnă 12 concerte, susținute de patru trupe, în trei orașe din Republica Moldova și România: Iași, Bacău și Chișinău.

22
/07
/21

Între 16 și 24 iulie EUROPAfest sărbătorește vara cu o ediție bogată în jazz. Diferite stiluri și ritmuri cu artiști din 20 de țări se pot auzi zilnic la Sala Auditorium a Palatului Regal / Muzeul Național de Artă al României.

08
/07
/21

EUROPAfest lansează invitația unui maraton de 9 zile de muzică live. În perioada 16-24 iulie București devine capitala jazz-ului. Seară de seară, scena Sălii Auditorium a Palatului Regal/Muzeul Național de Artă al României va găzdui concerte, recitaluri, seri de jam sessions, spectacole de gală cu artiști din 20 de țări. Biletele s-au pus în vânzare […]

28
/06
/21

Pe 2 iulie, de la ora 20, în Parcul Coloanei fără sfârşit din Târgu Jiu va poposi recitalul Vioara lui Enescu, eveniment ce va aduce în faţa publicului un exemplu unic de generozitate artistică. Gabriel Croitoru şi legendara vioară Guarneri del Gesù pe care a cântat George Enescu (instrument pus la dispoziție și aflat în patrimoniul Muzeului Național “George Enescu”) străbat România alături de pianistul Horia Mihail, aducând muzica aproape de comunităţi dintre cele mai diferite România.

10
/06
/21

Festivalul şi Concursul Internaţional de Canto ce poartă numele legendarei soprane Hariclea Darclée, născută la Brăila, ne aduce de un sfert de veac acele manifestări extraordinare inspirate şi coordonate de o altă mare artistă, Mariana Nicolesco, a cărei personalitate a atras până acum în oraşul de pe Dunăre şi în teatrul în care ilustra predecesoare debuta la numai 21 de ani, în 1881, peste 2900 de tineri artişti lirici din 50 de ţări şi 5 continente.