Noul sezon expozițional de la Muzeul Național de Artă Contemporană din București
https://www.ziarulmetropolis.ro/noul-sezon-expozitional-de-la-muzeul-national-de-arta-contemporana-din-bucuresti/

Joi, 26 mai, la Muzeul Naţional de Artă Contemporană, are loc lansarea noului sezon expoziţional, începând cu ora 19.00.

Un articol de Liliana Matei|24 mai 2022

Șapte noi expoziții, dispuse pe cele cinci etaje ale Muzeului Național de Artă Contemporană, vor marca în multe feluri bucuria unei vieți fără restricții.

Oferta noului sezon cuprinde o amplă retrospectivă Marion Baruch și retrospectiva Ion Grigorescu, într-o formă revăzută și adăugită, lansarea unui proiect multidisciplinar unic în România, de transformare a etajului doi al muzeului într-un spațiu cu destinație specială, de depozit pentru colecția de artă și spațiu de vizitare a acesteia.

Acestora li se adaugă alte componente:Cătălin Bălescu și un repertoriu de fragmente care aduc un omagiu subconștient strategiilor postmoderne; o explorare a unui peisaj post-uman populat cu forme de locuire primitive într-o instalație concepută de către Elena Scutaru pentru MNAC; o intervenție murală Liviu Stoicoviciu și o intervenție site-specific a artistului  Vasile Mureșan – Murivale cu 400 de portrete ale prietenului său; joc și joacă cu Maria Mandea; intercațiuni posibile cu studenții de la Unarte și un performance durațional în ziua vernisajului cu TIONG ANG & COMPANY.

Tot în seara vernisajului veți putea privi apusul peste București de pe terasa MNAC în compania lui Dj set Bogman by Pop.Cola.

„Pandemia a pus întreaga lume la încercare, iar acum un război, până de curând de neconceput, a schimbat radical modul în care trăim solidaritatea. Ne dorim ca MNAC să păstreze un rol activ în lunga recuperare socială și culturală de care societatea are atâta nevoie. Cu gândul la toți cei care și-au abandonat casele și la toți cei care apără valorile democrației, vom încerca din nou, după mult timp, să ne bucurăm sincer de ce avem acum”, a declarat Călin Dan, directorul Muzeului Național de Artă Contemporană al României.

02
/11
/20

Asociația Culturală Control N lansează ACSINTE.100, parte a programului educațional cu același titlu, un album virtual cu fotografii de Costică Acsinte însoțite de clipuri audio și video ce invită publicul tânăr în România anilor 1920 - 1960.

28
/10
/20

Astăzi, 28 octombrie, de ziua de naștere a pictoriței basarabene Valentina Rusu Ciobanu (100 de ani), Asociația pentru cultură și arte ARBOR lansează în premieră producțiile multimedia #100VRC Valentina Rusu Ciobanu: viața și opera și VRC Atelier ’85, atelierul artistei din anul 1985, reconstituit în realitate virtuală.

27
/10
/20

Arta urbană este în jurul nostru, de cele mai multe ori este necesar doar să ne ridicăm privirea şi vom observa diferite forme de artă. Observăm de la stencils, la stickere, la graffiti şi instalaţii stradale, cât şi una dintre cele mai perisabile forme de artă urbană, cea realizată în cretă. Un articol de Mihaela Ion.