Noul Star Wars creează isterie în masă
https://www.ziarulmetropolis.ro/noul-star-wars-creeaza-isterie-in-masa/

Pre-vânzările pentru extrem de aşteptatul “Star Wars – The Force Awakens” au spulberat toate recordurile pe site-urile de vânzări de bilete americane. Numeroase site-uri din lume s-au blocat din cauza cererilor de bilete, iar pe ebay două bilete VIP se vindeau cu 10.000 de dolari. În plus, la două zile după lansarea trailerului oficial, acesta fusese vizionat de peste 66 de milioane de ori.

Un articol de Petre Ivan|21 Octombrie 2015

Luni, ziua în care au fost puse în vânzare în toată lumea bilete la Star Wars: Episode VII – The Force Awakens, traficul pe Fandango a fost la un nivel “de șapte ori mai mare decât în mod obișnuit”.

Site-ul precizează că cinematografele programează spectacole suplimentare pentru a răspunde cererii. “Entuziasmul pentru cel mai așteptat film al anului este de neimaginat și sperăm să dureze până în 18 decembrie”, data lansării în sălile de cinema americane.

Și site-ul de vânzare de bilete Movietickets.com a anunțat că prima zi de vânzare a biletelor a fost “cea mai bună înregistrată vreodată” și că traficul de luni seară a fost “de trei ori mai mare” decât precedentul record. Biletele vândute pentru “Star Wars — The Force Awakens” reprezintă “95% din cele vândute pe site în ultimele 24 de ore”, adaugă Movietickets.com.

Numeroase site-uri din lume, printre care Fandango și Starwars.fr, s-au blocat din cauza valului de cereri de bilete pentru primul “Star Wars” din ultimii zece ani.

Amatorii aventurilor personajelor Han Solo și Leia la 30 de ani de la “Întoarcerea lui Jedi” au făcut să crească mult prețul biletelor pe site-uri de licitații, cum ar fi ebay, unde două bilete VIP se vindeau cu 10.000 de dolari.

Pentru a menține viu interesul față de “Star Wars. Episode VII”, studiourile Disney au dezvăluit trailerul oficial al filmului, care a circulat intens pe rețelele de socializare. Miercuri dimineaţă, cele două minute și jumătate de imagini inedite fuseseră deja vizionate de peste 66 dmilioane de ori.

Foto: Star Wars – cinemagia

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

09
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Deşi pretinde că este un omagiu adus oamenilor care au murit în închisorile comuniste, "Între chin şi amin" (2019), al doilea lungmetraj de ficţiune al regizorului Toma Enache, nu este de fapt decât o bătaie de joc la adresa memoriei victimelor, prin kitsch-ul pe care îl etalează.

08
/10
/19

Pe durata festivalului, Asociatia Cinemascop, organizatoarea Les Films de Cannes à Bucarest, continuă să organizeze, ca și în anii precedenți, ateliere pentru diferite comunități ale industriei de film din România, în încercarea de a oferi cât mai multe oportunități membrilor acestora.

07
/10
/19

Unul dintre cele mai puternice filme autohtone ale toamnei este „Arest”, în regia lui Andrei Cohn, care spune povestea unui intelectual torturat într-o închisoare comunistă din România anului 1983. În rolurile protagoniștilor, actorii Alexandru Papadopol și Iulian Postelnicu.

06
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Regizoarea Anca Damian revine cu a treia animaţie de lungmetraj din carieră, "Călătoria fantastică a Maronei", povestea unei căţeluşe care trece pe la diverşi stăpâni. Filmul îmbină inspirat mai multe stiluri de animaţie şi etalează o fantezie exuberantă, afectată însă uşor de repetitivitatea unor momente de reverie.

04
/10
/19

Prima producţie marca Vertical Content, comedia ,,Inve$titorii” a început filmările în localitatea Cristian, unde sub îndrumarea regizorului Iura Luncaşu, actorii: Codin Maticiuc, Cosmin Natanticu, Andrei Mateiu, Radu Gabriel şi Maria Popovici vor interpreta în unul dintre cele mai ambiţioase proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani.

04
/10
/19

A câștigat Leul de Aur, marele premiu de la Festivaul de Film de la Veneția, în același timp a impresionat presa de specialitate la nivel mondial, iar de astăzi mult aclamatul „Joker”, în interpretarea lui Joaquin Phoenix, poate fi vizionat în premieră în cinematografele din toată țară.

04
/10
/19

CRONICĂ DE FILM În „Joker” (2019), regizorul Todd Phillips ia un personaj celebru de comic book şi îl mută din filmele cu supereroi într-o dramă inspirată din filmele existenţialiste clasice din America anilor `70. Este o mişcare inovatoare, deşi „Joker” nu se ridică la înălţimea tradiţiei pe care o invocă.

Page 1 of 24912345...102030...Last »