Noutăți de la Editura Frontiera: „Albinele” și „Marea întrebare”
https://www.ziarulmetropolis.ro/noutati-de-la-editura-frontiera-albinele-si-marea-intrebare/

Editura Frontiera anunţă două noi cărţi: „Albinele”, ilustrată de marele caricaturist polonez Piotr Socha, cu texte scrise de Wojciech Grajkowski, şi „Marea întrebare” de Wolf Erlbruch, unul dintre cei mai mari ilustratori şi autori de cărţi pentru copii din Germania.

Un articol de Liliana Matei|26 noiembrie 2021

Albinele” este o enciclopedie excepțională, cu dimensiuni gigant, ce conține informații uimitoare despre micile muncitoare. A fost publicată în 30 de limbi și a câștigat numeroase premii, dintre care amintim Premiul German pentru Literatură de Tineret pentru cea mai bună carte de nonficțiune (2017). În această carte descoperim obiceiurile albinelor, cum arată stupul, câte tipuri de miere există, dar și informații fascinante despre felul în care albinele au marcat istoria și cultura lumii.

Marea întrebare” inventariază răspunsuri inedite la întrebarea „De ce am venit pe lume?”. Autorul Wolf Erlbruch nu oferă un răspuns, ci, în cuvinte puține și ilustrații excepționale, îi lasă pe cei din jur să vorbească: bunica, fratele, pilotul, brutarul și mulți alții. Fiecare dintre ei are un răspuns diferit. Ca să înveți răbdarea, de-asta ai venit pe lume, răspunde grădinarul. Ca să îmbrățișezi norii, crede pilotul. Ca să ai încredere, șoptește orbul. “Marea întrebare” a fost distinsă cu premiul Bologna Ragazzi în 2004.

Piotr Socha a absolvit Academia de Arte Frumoase și Design din Varșovia. Este grafic designer, ilustrator de carte și totodată unul dintre cei mai cunoscuți caricaturiști polonezi. A crescut printre albine, fiind fiu de apicultor. Wojciech Grajkowski este doctor în biologie, autor de manuale școlare și trainer de ateliere științifice pentru elevi și profesori.

Wolf Erlbruch este unul dintre cei mai mari ilustratori și autori de cărți pentru copii din Germania. Este, totodată, o figură marcantă în istoria cărții pentru copii. Cariera sa de ilustrator inovator a fost distinsă cu prestigioasele premii Hans Christian Andersen pentru ilustrație (2006) și Astrid Lindgren Memorial pentru întreaga operă (2017).

Editura Frontiera publică autori importanți pentru copii din literatura universală și este, totodată, creatoare de carte românească ilustrată. Mai multe detalii și noutăți editoriale găsiți pe www.editurafrontiera.ro și conturile de Facebook și Instagram ale editurii.

Marea întrebare” inventariază răspunsuri inedite la întrebarea „De ce am venit pe lume?”.

 

 

07
/10
/23

Romanul „Numele celălalt. Septologie I-II” de Jon Fosse, laureatul Premiului Nobel pentru Literatură din acest an, antologia de proză scurtă „Kiwi, 2023. Trecuturi”, coordonată de Marius Chivu, și cartea pentru copii ,,Mai isteț decât regele” de George Shannon sunt propunerile noastre de lectură pentru mijlocul toamnei.

06
/10
/23

În imprintul Armada de la Nemira, prezent de cinci ani pe piața de profil, sunt publicate cărțile celor mai importanți autori de SF, Fantasy & thriller din lume: George R. R. Martin, Stephen King, Frank Herbert, Ursula K. LeGuin.

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

21
/09
/23

Luni, 25 septembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Regina Elisabeta 38), George C. Dumitru va intra în dialog cu Bogdan Răileanu și Victor Cobuz, pornind de la romanul „Rupturi”, publicat de curând în colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom.

18
/09
/23

Editura Paul Editions anunță lansarea unei colecții de memorii biografice despre cele mai reprezentative personalități pe care le-a avut țara noastră. Cartea în două volume „Mari Români – La răscruce de veacuri” semnată Nicolae Petrașcu cuprinde o serie de scrieri unice, istorisiri și trăiri adevărate ale autorului. Primul volum apare astăzi, 18 septembrie, iar cel de-al doilea volum se va lansa pe data de 25 septembrie.

17
/09
/23

Raluca Nagy (Cluj-Napoca, 1979) este antropologă şi scriitoare. Din 2005, a publicat texte de popularizare a antropologiei, eseuri și povestiri în majoritatea revistelor culturale din România și în mai multe volume colective. „Despre memoriile femeii și alți dragoni” este cea de-a treia sa carte și prima de non-ficțiune.