Nu-ți pune întrebări dacă ți-e teamă de ce poți afla!
https://www.ziarulmetropolis.ro/nu-ti-pune-intrebari-daca-ti-e-teama-de-ce-poti-afla/

SĂ NU UCIZI, de vineri în cinematografe!

Un articol de Liliana Matei|27 februarie 2019

Începând de vineri puteți vedea SĂ NU UCIZI în cinematografele din întreaga țară. Filmul co-regizat de Gabi Virginia Șarga și Cătălin Rotaru este inspirat de scandalul media care a cutremurat sistemul sanitar din România acum câțiva ani și este distribuit de Ro Image 2000 împreună cu Idea Film Distribution.

Este un film-oglindă a unei realități contemporane dureroase, o felie din viața noastră, aici și acum. E incomod de la primul cadru până la ultimul și asta e foarte bine. Într-o lume în care toate răspunsurile sunt la un click distanță, este esențial să nu uităm să ne punem întrebări.” Adina Sădeanu, producătorul filmului.

SĂ NU UCIZI spune povestea lui Cristian, un chirurg tânăr şi ambițios pe care pierderea unui pacient, în urma unei intervenţii de rutină, îl determină să pornească o luptă solitară împotriva sistemului, riscându-și familia şi cariera pentru a descoperi adevărul.

Filmul conține mai multe mesaje și aduce la suprafață câteva întrebări grele. Aș spune că pentru mine unul dintre mesaje e ‘să nu faci rău’; să nu accepți să fii complice la rău, fie prin tăcere, fie prin acțiuni, punând binele tău mai presus de orice și crezând că nu e așa de grav să trăiești cu o conștiință amorțită.” – Cristina Flutur

SĂ NU UCIZI a fost selectat de curând în cadrul Annual Chicago European Union Film Festival unde va fi proiectat în premieră pe continentul american. Festivalul organizat de Gene Siskel Film Center este la cea de-a 22-a ediție.
În România, filmul va putea fi văzut în prima săptămână în cinematografele din București, Alba Iulia, Alexandria, Arad, Bârlad, Bistrița, Botoșani, Brașov, Buzău, Cluj, Constanța, Craiova, Focșani, Iași, Lugoj, Moinești, Odobești, Onești, Oradea, Pitești, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Slatina, Suceava, Târgoviște, Târgu Mureș, Timișoara și Vaslui.

Proiecție specială SĂ NU UCIZI

Sper ca oamenii să conștientizeze că lucrurile despre care vorbește filmul se întâmplă în realitate, că ne afectează în mod direct și că nu putem să mai stăm cu mâinile în sân și să speram ca poate o sa vina altcineva sa ne rezolve problemele”, spune Alexandru Suciu interpretul rolului principal din film. Alături de el din distrubuția filmului fac parte actorii: Cristina Flutur, Gelu Colceag, Tania Filip, Elias Ferkin, Daniel Popa, Virgil Aioanei, Carmen Florescu, Ionuț Ionescu, Erwin Simsensohn, Cosmin Seleși, Codin Maticiuc, Ioana Barbu, Olimpia Mălai, Rolando Matsangos, Iulia Verdeș, Mihai Bauman.

SĂ NU UCIZI este produs de Axis Media Production și Green Cat Film. Imaginea filmului este semnată de Tudor Platon, montajul de Andrei Iancu iar sunetul de Ștefan Azaharioaie. Scenariul și regia: Gabi Virginia Șarga și Cătălin Rotaru.

Pe pagina de Facebook a filmului găsiți mai multe informații.

SĂ NU UCIZI este ealizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și cofinanțat de Televiziunea Română și Zenith Media în parteneriat cu Land Rover, Groupama, Almdoudler, Ringier Group, filmul este distribuit în România de Ro Image 2000 împreună cu Idea Film Distribution.

Citiţi şi:
19
/08
/14

Actriţa americană Diane Keaton va primi, în această toamnă, premiul Golden Icon pentru întreaga carieră, la cea de-a zecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Zurich, Elveţia (25 septembrie - 5 octombrie).

19
/08
/14

Prima ediţie a Festivalului de film inspiraţional din România, va avea loc în perioada 25-28 septembrie 2014, în Bucureşti, la Noul Cinematograf al Regizorului Român. Invitatul special al acestei prime ediţii este Maia Morgenstern.

18
/08
/14

Între 3 şi 12 octombrie, cel mai dinamic şi îndrăgit festival de film din Bucureşti se întoarce pentru cea de-a noua ediţie. În deschidere va rula animația The Boxtrolls, proiectat în premieră în Europa de Sud-Est.

18
/08
/14

Lungmetrajul "Remote Control", de Byamba Sakhya, a câştigat marele trofeu la cea de-a 11-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul, care s-a desfăşurat între 12 şi 17 august, în Bucureşti, la arena Verde Stop şi Cinema Studio.

17
/08
/14

MARI FILME ROMÂNEȘTI UITATE Realizat într-o libertate mult mai mare pentru televiziunea iugoslavă în 1978, „Salonul nr. 6”, după scrierea omonimă a lui Anton Cehov, este denunţarea directă a sistemului totalitar pe care Lucian Pintilie nu a putut-o pune în practică în România.

15
/08
/14

Lungmetrajul "O vară de neuitat", de Lucian Pintilie, va fi proiectat la cea de-a cincea ediţie a Divanului Degustătorilor de Film şi Artă Culinară, din localitatea Cetate din judeţul Dolj, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la realizarea coproducţiei româno-franceze. Regizorul filmului, unul dintre invitaţii speciali ai festivalului, va fi prezent la eveniment.

14
/08
/14

În această seară, de la ora 22.40, Ana Ularu va putea fi văzută, la Arena Verde Stop din Bucureşti, în scurtmetrajul L1-L5, în cadrul Festivalului de Film Anonimul (intrarea liberă).

14
/08
/14

Razvan Vasilescu s-a nascut pe 14 august 1954, la Ploiesti. Actor de film, teatru şi televiziune, Vasilescu s-a apucat de actorie după ce l-a vazut pe Jean Gabin la televizor: „Aveam vreo 7-8 ani, priveam la televizor si l-am vazut pe Jean Gabin. Si-atunci am zis: Vreau sa ma fac ca asta! Artist de cinema!"

14
/08
/14

Cainele japonez, debutul în regia de lungmetraj al lui Tudor Cristian Jurgiu, este propunerea României la ediţia din 2015 a premiilor Oscar, la categoria "cel mai bun film străin". „Este un film bun şi fără să fie premiat la Oscar”, glumeşte Victor Rebengiuc.

13
/08
/14

"Minuni/ Le meraviglie", filmul recompensat cu marele premiu al juriului la Festivalul de la Cannes 2014 şi în care rolul principal este interpretat de românca Alexandra Lungu, a deschis, marţi seară, Festivalul Internaţional de Film Independent Anonimul de la Bucureşti.

13
/08
/14

Când eram mai tânăr începusem să scriu o nuvelă în care toți oamenii care se sinucideau ajungeau în rai, unde însuși Bunul Dumnezeu îi întâmpina călduros și îi felicita, ca pe singurii care înțeleseseră cu adevărat calea. Luciditatea îi îndemna pe toți la decența gestului final.