Număr record de înscrieri la Gala Industriei de Carte „Bun de Tipar“
https://www.ziarulmetropolis.ro/numar-record-de-inscrieri-la-gala-industriei-de-carte-bun-de-tipar/

Peste 100 de instituţii şi peste de 600 de titluri concurează la cele 10 premii de excelenţă care vor fi înmânate pe data de 25 aprilie, în cadrul celei de-a doua ediţii a Galei Industriei de Carte din România „Bun de Tipar”.

Un articol de |20 martie 2013

Peste 100 de instituţii şi peste de 600 de titluri concurează la cele 10 premii de excelenţă care vor fi înmânate pe data de 25 aprilie, în cadrul celei de-a doua ediții a Galei Industriei de Carte din România „Bun de Tipar”.

„Cea de a doua ediție aduce cu sine schimbări în ceea ce privește regulamentul general, plus două premii speciale – din dorinţa de a perfecționa proiectul şi de a-l apropia de așteptările profesioniștilor din industria autohtonă de carte. Numărul proiectelor înscrise anul acesta în competiție, cu 30% mai mare decât la prima ediție, confirmă faptul că BUN DE TIPAR a cîștigat încrederea breslei, iar numele este pe cale să devină un reper“, se precizează într-un comunicat de presă dat publicităţii de Headsome Communication.

Joi, 4 aprilie, va avea loc pre-jurizarea. Din juriu fac parte: Simona Kessler – agent literar, Simona Kessler Copyright International Agency / Ion Bogdan Lefter – poet, critic şi istoric literar, eseist / Laura Grünberg – scriitoare, socioloagă, autoare de cărţi pentru copii / Radu Dimitriu – directorul editurii CH Beck / Cristian Teodorescu – scriitor, jurnalist / Cristian Ghinea – politolog, jurnalist / Nicu Ilfoveanu – artist vizual / Cristina Bazavan – jurnalist şi unul dintre cei mai importanţi bloggeri autohtoni / Sabina Știrb – Head of CSR & Public Sector Division at GMP Public Relations, coordonatoarea campaniei de promovare a proiectului „Căutătorii de poveşti” și Daniel Nazare – directorul Bibliotecii Judeţene Braşov.

Gala profesioniştilor cărţii

Lista finaliștilor va fi comunicată pe data de 5 aprilie.

Jurizarea finală va avea loc pe data de 17 aprilie, iar ceremonia de decernare a premiilor – joi, 25 aprilie, ora 18.00, în Aula Bibliotecii Naţionale a României.

Înscrierea proiectelor în competiție a avut loc în perioada 19 februarie – 15 martie 2013.

„Bun de Tipar. Gala Industriei de Carte din România” îşi propune să marcheze reuşitele anuale ale industriei editoriale autohtone, scopul evenimentului fiind acela de a atrage atenţia publicului asupra celor mai bune produse editoriale româneşti, în contextul în care se vorbeşte tot mai mult de o criză a lecturii, a cărţii sau a literaturii de calitate.

Profesionişti ai cărţii – editori, autori, traducători, graficieni, tipografi, librari sau bibliotecari – vor avea ocazia să se bucure de recunoaşterea colegilor de breaslă şi a publicului în această gală dedicată excelenţei editoriale.

„Bun de Tipar. Gala Industriei de Carte din România” este un eveniment organizat de Headsome Communication și Federaţia Editorilor din România (FER), cu sprijinul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional şi în parteneriat cu Biblioteca Naţională a României, Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România, Asociaţia Română de Relaţii Publice, Asociaţia Librarilor din România şi Infocarte.ro. Sponsor: Dacia.

Foto: radiocultura.ro

22
/05
/22

„Se estimează că un procent cuprins între 62 și 70% din populația generală se îndoiește într-un moment sau altul din carieră de legitimitatea statutului sau succesului”, afirma psiholoaga cliniciană Pauline Rose Clance în prima parte a anilor `80, când a început să studieze sindromul impostorului.

19
/05
/22

Asociația Bloc Zero a lansat primul număr al revistei de bandă desenată documentară POC!

10
/05
/22

După doi ani (2020 şi 2021), în care Premiile au fost acordate online și transmise în direct pe pagina de Facebook a revistei (cu laureaţii şi membrii juriului intervenind doar în faţa camerelor video), după ce, din motive de pandemie, Premiile au fost amînate din primăvară în toamnă, anul acesta revista noastră va acorda, din nou, Premiile Observator cultural la Teatrul Odeon, marţi, 17 mai, de la ora 19.00.

10
/05
/22

Salonul Internațional de Carte Bookfest, cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă, revine în peisajul evenimentelor culturale din capitală după trei ani de absență pandemică. Peste 100.000 de vizitatori sunt așteptați la ediția din acest an a Bookfest, în perioada 1-5 iunie, în Pavilionul B2 al Complexului Expozițional Romexpo.

18
/04
/22

Cea mai recentă carte a scriitoarei Elena Ferrante, Invențiile ocazionale, a fost publicată recent în traducere la Editura Pandora M, în cadrul colecției Anansi. World Fiction. Este vorba despre un volum de eseuri care le oferă cititorilor o perspectivă asupra lumii interioare a autoarei și a identității sale de scriitoare, texte însoțite de o serie de ilustrații ingenioase semnate de Andrea Ucini – un tur de forță vizuală.