Număr record de înscrieri la Gala Industriei de Carte „Bun de Tipar“
https://www.ziarulmetropolis.ro/numar-record-de-inscrieri-la-gala-industriei-de-carte-bun-de-tipar/

Peste 100 de instituţii şi peste de 600 de titluri concurează la cele 10 premii de excelenţă care vor fi înmânate pe data de 25 aprilie, în cadrul celei de-a doua ediţii a Galei Industriei de Carte din România „Bun de Tipar”.

Un articol de |20 martie 2013

Peste 100 de instituţii şi peste de 600 de titluri concurează la cele 10 premii de excelenţă care vor fi înmânate pe data de 25 aprilie, în cadrul celei de-a doua ediții a Galei Industriei de Carte din România „Bun de Tipar”.

„Cea de a doua ediție aduce cu sine schimbări în ceea ce privește regulamentul general, plus două premii speciale – din dorinţa de a perfecționa proiectul şi de a-l apropia de așteptările profesioniștilor din industria autohtonă de carte. Numărul proiectelor înscrise anul acesta în competiție, cu 30% mai mare decât la prima ediție, confirmă faptul că BUN DE TIPAR a cîștigat încrederea breslei, iar numele este pe cale să devină un reper“, se precizează într-un comunicat de presă dat publicităţii de Headsome Communication.

Joi, 4 aprilie, va avea loc pre-jurizarea. Din juriu fac parte: Simona Kessler – agent literar, Simona Kessler Copyright International Agency / Ion Bogdan Lefter – poet, critic şi istoric literar, eseist / Laura Grünberg – scriitoare, socioloagă, autoare de cărţi pentru copii / Radu Dimitriu – directorul editurii CH Beck / Cristian Teodorescu – scriitor, jurnalist / Cristian Ghinea – politolog, jurnalist / Nicu Ilfoveanu – artist vizual / Cristina Bazavan – jurnalist şi unul dintre cei mai importanţi bloggeri autohtoni / Sabina Știrb – Head of CSR & Public Sector Division at GMP Public Relations, coordonatoarea campaniei de promovare a proiectului „Căutătorii de poveşti” și Daniel Nazare – directorul Bibliotecii Judeţene Braşov.

Gala profesioniştilor cărţii

Lista finaliștilor va fi comunicată pe data de 5 aprilie.

Jurizarea finală va avea loc pe data de 17 aprilie, iar ceremonia de decernare a premiilor – joi, 25 aprilie, ora 18.00, în Aula Bibliotecii Naţionale a României.

Înscrierea proiectelor în competiție a avut loc în perioada 19 februarie – 15 martie 2013.

„Bun de Tipar. Gala Industriei de Carte din România” îşi propune să marcheze reuşitele anuale ale industriei editoriale autohtone, scopul evenimentului fiind acela de a atrage atenţia publicului asupra celor mai bune produse editoriale româneşti, în contextul în care se vorbeşte tot mai mult de o criză a lecturii, a cărţii sau a literaturii de calitate.

Profesionişti ai cărţii – editori, autori, traducători, graficieni, tipografi, librari sau bibliotecari – vor avea ocazia să se bucure de recunoaşterea colegilor de breaslă şi a publicului în această gală dedicată excelenţei editoriale.

„Bun de Tipar. Gala Industriei de Carte din România” este un eveniment organizat de Headsome Communication și Federaţia Editorilor din România (FER), cu sprijinul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional şi în parteneriat cu Biblioteca Naţională a României, Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România, Asociaţia Română de Relaţii Publice, Asociaţia Librarilor din România şi Infocarte.ro. Sponsor: Dacia.

Foto: radiocultura.ro

25
/05
/18

Joi, 31 mai 2018, ora 19:00, la Apollo 111 Teatrul, are loc ceremonia de decernare a Premiului IOCAN pentru proză scurtă, ediția I. Evenimentul se desfășoară în prezența nominalizaților, autorilor Iocan (scriitori, fotografi, traducători) și a membrilor juriului, precum și a cititorilor de proză scurtă, se deschide și se închide cu un concert Adam's Nest.

24
/05
/18

Mihail Vakulovski este un extraordinar scriitor, traducător din limba rusă și, nu în ultimul rând, unul dintre cei mai iubiți librari din România. Are un doctorat în literatură. Originar din Basarabia, Mihail Vakulovski este stabilit la Brașov. Alegerile sale pentru lecturile lunii: Harms, Sorokin, Prilepin.

23
/05
/18

Scriitorul Mircea Cărtărescu numeşte moartea autorului american Philip Roth „încă una dintre catastrofele prin care trece literatura azi” şi spune că nu numai cărţile contează, ci şi prezenţa fizică a scriitorilor. Philip Roth, premiat de patru ori cu Man Booker International Prize și o dată cu Pulitzer, a murit marţi, la vârsta de 85 de ani.

23
/05
/18

Philip Roth, laureat al premiului Pulitzer în anul 1998 şi câştigător a numeroase premii literare, s-a stins din viață, marţi noapte, la vârsta de 85 de ani. Autor a peste 31 de romane, Roth a fost printre marii scriitori care nu au primit niciodată un premiu Nobel pentru literatură.

20
/05
/18

Luni, 21 mai, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la ora 19.00, va avea loc lansarea romanului „Șarpele din Essex”, de Sarah Perry, apărut în colecția Babel, a Editurii Nemira, un roman despre pasiune, prietenie și forța hipnotică a ideilor, bestseller și câștigător a numeroase premii, printre care cartea anului la Waterstones în 2016 și cartea anului la British Book Awards în 2017.

20
/05
/18

Scriitorul libanez Elias Khoury, unul dintre cei mai importanți autori contemporani de limbă arabă, se va afla la București în perioada 30 mai-2 iunie 2018, cu prilejul lansării romanului „Copiii ghetoului. Numele meu este Adam”, apărut de curând în colecția „Biblioteca Polirom”.

18
/05
/18

Cartea „Ion Vinea, un scriitor între lumi și istorii”, de Sanda Cordoș, a fost publicată la Editura Școala Ardeleană, în Cluj-Napoca, în anul 2017.

18
/05
/18

Teatrul Metropolis si Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT. vă invită astăzi, 18 mai, de la ora 18.45, la lansarea cărții „Măria Sa Actorul. Exerciții de admirație” de Eugen Comarnescu, ediție alcătuită de Gabriela Tarabega Comarnescu. Evenimentul va avea loc în Sala „Olga Tudorache” a Teatrului Metropolis, din str. Mihai Eminescu nr. 89, București.

16
/05
/18

INTERVIU Corina Oproae este din Ardeal, dar locuiește de douăzeci de ani în Barcelona. Scrie poezie în limba spaniolă. Și va fi pe scena Festivalului Internațional de Poezie de la București. Joi, 17 mai, de la orele 18.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, pe Calea Victoriei, la numărul 88.

15
/05
/18

Pasionații de literatură sunt așteptați în această seară, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas, unde António Lobo Antunes, cel mai important scriitor portughez contemporan, își va lansa romanul “Pe râurile ce duc...”, recent apărut în traducerea lui Dinu Flămând în colectia „Raftul Denisei“, coordonată de Denisa Comănescu.

15
/05
/18

Moto: „Nu se termină niciodată, fiule, nu se mai termină…”

10
/05
/18

Volumul „GIGI CĂCIULEANU – Omul Dans”, de Ludmila Patlanjoglu, lansat zilele trecute, este o carte-album în trei versiuni - română, franceză, engleză, o călătorie în viaţa unui creator cu un bookpress impresionant.

09
/05
/18

S-au împlinit, anul acesta, 100 de ani de la moartea lui George Coșbuc (născut într-o zi de 20 septembrie), unul dintre cei mai cunoscuți poeți români, prilej pentru un nou episod al seriei "Curiozități (esențiale)"