O acuarelă pictată de Adolf Hitler, estimată la 50.000 de euro, scoasă la licitaţie
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-acuarela-pictata-de-adolf-hitler-estimata-la-50-000-de-euro-scoasa-la-licitatie/

O acuarelă pictată în 1914 de Adolf Hitler, estimată la 50.000 de euro, va fi pusă în vânzare sâmbătă, într-o licitaţie care va fi organizată de o casă germană.

Un articol de Petre Ivan|20 noiembrie 2014

Kathrin Weidler, proprietara casei de licitaţii organizatoare – Auktionshaus Weidler – cu sediul în oraşul Nürnberg, spune că acest tablou, intitulat „Standesamt und Altes Rathaus Muenchen”, este unul dintre cele aproximativ 2.000 pe care Hitler le-a pictat din 1905 până în 1920, în perioada în care era un tânăr artist sărac, notează Mediafax.hitler

Vorbind despre criticile care i-au fost aduse recent, potrivit cărora este lipsit de gust să vinzi la licitaţie operele artistice unui dictator, considerate oricum destul de limitate din punct de vedere artistic, Kathrin Weidler spune că aceste plângeri ar trebui adresate persoanelor care au pus în vânzare acest tablou – două surori germane, aflate în jurul vârstei de 70 de ani, a căror identitate nu a fost dezvăluită.

Adolf Hitler a dezvăluit în autobiografia sa „Mein Kampf” faptul că speranţele sale din tinereţe legate de dorinţa de a deveni artist i-au fost spulberate de eşecurile sale repetate de a intra la Academia de Arte Frumoase din Viena.

Foto: O acuarelă pictată de Adolf Hitler – facebook

22
/09
/22

Romanian Jewelry Week 3.0 sărbătorește bijuteria contemporană între 5 și 9 octombrie cu expoziții, conferințe, workshop-uri de bijuterie și târguri și peste 190 de designeri români și internaționali care vor expune mii de creații de bijuterie. Ca în fiecare an, Romanian Jewelry Week oferă posibilitatea pasionaților de bijuterie să cumpere piesele preferate în cadrul Târgului de bijuterie ROJW 3.0 între 8 și 9 octombrie la Biblioteca Națională.

21
/09
/22

În perioada 26 septembrie – 14 octombrie 2022, Institutul Cultural Român de la Paris organizează expoziția „INTROSPECȚII/INTROSPECTIONS” a artiștilor români Suzana Fântânariu (pictură, grafică, instalații), Anca Szönyi Thomas (fotografie, mixed media) și Dorin Crețu (pictură, fotografie digitală). Curatori sunt Ludwig Otte și Anca Szönyi Thomas.

21
/09
/22

Pentru trei zile, 23-25 septembrie 2022, Asociația CRIES a pregătit un spațiu pentru o varietate de experiențe în ritm „la pas" și un program ce oferă multiple perspective despre legăturile dintre hrană, cultură și consum durabil, dorind să inspire comunitatea locală și să se lase inspirați de toate experiențele și acțiunile care ne permit să încetinim ritmul de consumare a resurselor noastre și ale planetei.

20
/09
/22

Goethe-Institut București este în căutare de minți creative pentru dezvoltarea unor jocuri video autentice, relevante din punct de vedere social. În acest scop, organizează un game jam inedit de 48 de ore hibrid, între 7 și 9 octombrie 2022. Dezvoltarea jocului se va desfăşura online iar cei din Bucureşti pot participa la evenimentul de deschidere la sediul Goethe-Institut.

12
/09
/22

GREEN HOURS LIVE(S) caută povești și istorii personale legate de Green Hours, pe care le va transforma într-o instalație multimedia.