O comedie cu Cosmin „Micutzu” Nedelcu și Adrian Nicolae se filmează în București
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-comedie-cu-cosmin-micutzu-nedelcu-si-adrian-nicolae-se-filmeaza-in-bucuresti/

Filmările pentru „Klaus şi Barroso”, după un scenariu semnat de Adrian Nicolae, Cosmin „Micutzu” Nedelcu şi Bogdan Theodor Olteanu, au început pe 31 iulie, în Bucureşti.

Un articol de Ionuţ Mareş|9 august 2023

O nouă comedie românească plină de surprize prinde contur în această perioadă, informează un comunicat de presă transmis de producători. Filmările pentru „Klaus și Barroso”, după un scenariu semnat de Adrian Nicolae, Cosmin „Micutzu” Nedelcu și Bogdan Theodor Olteanu, au început pe 31 iulie, în București.

Produs de Bold Film Studio în coproducție cu Grupa B, Tangaj Production și Avanpost Media, „Klaus și Barroso” îi are în rolurile principale pe Adrian Nicolae și Cosmin „Micutzu” Nedelcu.

„Filmul e povestea a doi frați, împreună la bine și la greu. Cosmin și cu mine visam de mult să jucăm într-un film despre prietenia noastră. Încă de pe vremea când nu înțelesesem că dacă vrei să se întâmple ceva trebuie să pui mâna și s-o faci chiar tu. Bogdan nu știu ce visa la vremea respectivă, că noi suntem genul de băieți care nu vorbesc despre trecutul lor. Pentru Grupa B, mica noastră întreprindere creativă, acest proiect e doar începutul”, spune Adrian Nicolae, citat în comunicat.

„Filmul este în primul rând o comedie”, subliniază Cosmin „Micutzu” Nedelcu. „Povestea este despre doi frați, unul mai descurcăreț, mai pus pe fapte mari, dar fără uneltele necesare de a le îndeplini, așa că recurge mereu la artificii, la drumurile ușoare care, inevitabil, se complică. Unul mai conservator, cu rădăcini puternice, dar destul de ursuz și greu adaptabil când vin peste el evenimente noi. Oare pe cine joc eu, pe cine joacă Adrian? Scopul nostru este simplu: să aducem lumea în cinema și să nu plece de acolo nerâsă”, adaugă el.

„Pentru mine este atât distractiv, cât și educativ să scriu cu Adrian și Cosmin. Ei au foarte mult umor, eu nu neapărat, dar sper că se ia. Ce mi se pare fertil este că punem la masă biografii și competenţe ușor diferite și lucrul ăsta este concomitent o sursă de tensiune și o premisă pentru un film bun”, mărturisește Bogdan Theodor Olteanu.

Un barman combinator trebuie să achite urgent o datorie. Își convinge fratele, un bodyguard iute la mânie, să organizeze împreună o petrecere a burlacilor, fără știrea patronilor clubului în care lucrează. Dar minciunile ies repede la iveală și în club se dezlănțuie haosul. Pot două iubiri imposibile și un strop de onestitate să îi salveze? Spectatorii vor afla răspunsul din ianuarie 2024 în cinematografele din toată țara.

„Klaus și Barroso” reprezintă o nouă colaborare importantă cu Bold Film Studio, după succesul filmului „Taximetriști”, lansat la începutul acestui an în cinematografe și în luna aprilie pe Netflix.

„Odată cu Taximetriști, considerăm că am reușit să ne îndeplinim obiectivul de a aduce o nouă categorie de film în piață, film comercial de calitate, care să vorbească atât publicului larg, cât și celui mai sofisticat, așa că, la acest al doilea proiect, dorim să ne consolidăm această poziționare și să atragem o audiență și mai numeroasă în cinematografe. Klaus și Barroso este o comedie pură, accesibilă, family-friendly, cu o distribuție formată exclusiv din actori apreciați, care credem că va reuși să impună un nou cuplu comic durabil în filmul românesc”, spune Cristian Anastasiu, director executiv Bold Film Studio.

Alături de Cosmin „Micutzu” Nedelcu și Adrian Nicolae, din distribuție mai fac parte actorii: Mădălina Craiu, Victoria Raileanu, Şerban Pavlu, Alexandru Ion, Cezar Antal, Alin Florea, Rolando Matsangos, Vlad Drăgulin, Vlad Brumaru, Carol Ionescu, Codrin Boldea, Mădălina Stoica, Bogdan Farcaș, Alex Mircioi.

Directorul de imagine este Mihai Marius Apopei, de montaj se ocupă Tudor D. Popescu, iar scenografia și costumele sunt semnate de Alexandra Panaite. Filmul este realizat prin regie colectivă, o formulă prin care se distribuie spontan și armonios roluri și atribuții între mai mulți membri ai echipei, se mai arată în comunicat.

Producători: Cristian Anastasiu, Ionuț Datcu, Bogdan Theodor Olteanu.

 

Foto: Vlad Cioplea



31
/07
/24

De ce iubim orașul? Ce ne încântă, incită și entuziasmează la viața urbană? Sau, din contră, ce nu ne place, ne sufocă, obosește, limitează? Acestea sunt câteva dintre întrebările pe care tema celei de-a 19-a ediții a Festivalului Animest le propune spre explorare publicului, printr-un vast program de proiecții, evenimente speciale, întâlniri cu invitați din întreaga lume și programe dedicate artiștilor.

30
/07
/24

Mind-moving, unul dintre cele mai complexe programe de art-terapie desfășurate în țară în perioada decembrie 2022 - februarie 2024, câștigător al premiului Culture is therapy la Gala RO-CULTURA din iunie 2024, continuă cu o nouă etapă și duce la Timișoara instalația performativă construită ca un spațiu de reflecție și oglindire în jurul unor trăiri universale, care pot fi atât răspunsuri normale la realitatea înconjurătoare, cât și adaptări patologice la experiențe de viață dificilă.

30
/07
/24

Povestea vieţii lui Tony Kushner, ea însăşi un spectacol tulbure, a dat naştere multor scandaluri, iar opiniile politice ale scriitorului, la fel ca orientările sale sexuale au făcut să curgă multă cerneală, fiind exclus din anumite cercuri şi marginalizat.

27
/07
/24

Vanner Collective anunță proiectul artistic multidisciplinar Să cunoști lumea, reunind sub umbrela empatiei și inclusivității o serie de activități menite să apropie persoanele cu dizabilități de propria lor expresivitate, de la ateliere creative și de dezvoltare personală, la terapie prin artă, educație vizuală și psiho-relațională, culminând cu sesiuni de fotografie menite să surprindă frumusețea și capacitatea de a inspira a participanților.

25
/07
/24

În weekendul 27-28 iulie, programul artistic „Străzi deschise, București – Promenadă Urbană” propune bucureștenilor și turiștilor concerte live, spectacole de acrobații, activități creative și concursuri menite să aducă un plus de energie și efervescență pe Calea Victoriei.

25
/07
/24

Accesul la ce era dincolo de masca timidă, uneori chiar veselă, purtată de fata blondă numită Sarah Kane, care credea în alt fel de teatru, este imposibil. Dar cuvintele care o definesc cel mai bine rămân acestea: „să faci din disperare ceva frumos”.

25
/07
/24

Cea de-a cincea ediție a festivalului Classix Festival s-a încheiat pe 26 februarie cu un concert la București, după opt zile de concerte și evenimente sold out la Iași. Vara anului 2024 aduce un nou proiect semnat de organizatori: Classix Lab - desfășurat între 26 iulie și 1 august la Iași, Suceava și Vatra Dornei.

23
/07
/24

Hermetica este o denumire generică pentru un ansamblu variat de texte cu alură filosofico-religioasă, compuse într-o perioadă relativ întinsă (secolele III î.d.H. - III d.H.).

22
/07
/24

Ce credea pictorul însuși despre tablourile sale? Că seninătatea atemporală pe care o degaja e departe de misterul la care a vrut să ajungă, că cenzura rațiunii orientează pensula altfel decât ar fi mișcat-o imaginația singură.