O conversație despre o pasiune foarte înaltă. MONDIALUL Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-conversa%c8%9bie-despre-o-pasiune-foarte-%c3%aenalt%c4%83-mondialul-metropolis/

Cine ar fi crezut că după primele două meciuri dintr-o grupă cu Islanda, Croatia si Nigeria, Argentina lui Messi va mai păstra şanse minime (spre teoretice) pentru accederea în optimile de finală ale competiţiei?

Un articol de Adriana Nica|22 iunie 2018

Dacă vă întrebați ce o fi acum în sufletul fanaticilor suporteri argentineni, puteți intui urmărind filmulețul dăruit Ziarului Metropolis de Adriana Nica și amicul ei argentinian Quis Kito, cărora le mulțumim pentru efortul depus.

Despre cum a ajuns acest video în România ne spune chiar Adriana Nica, cea care ne-a mai oferit, zilele trecute, un episod al serialului Mondialul Metropolis: „Vorbeam, aseară, pe whataspp,  cu amicul meu argentinian,  Quis Kito, despre meciul pe care echipa lui Messi urma să-l joace contra Croației și, la un moment dat. el mi-a spus: uite, cam asta trăim noi în zilele mondialului…

Era vorba despre un filmulețul  realizat de doi amatori din țara tangoului, soț și soție. Mi-a plăcut așa de mult ce am văzut, încât m-am apucat  să traduc dialogurile. A durat vreo două ore bune… L-am rugat apoi pe Quis Kito să îl urce pe youtube video, deoarece mie nu-mi ieșea sub nicio formă. Într-un final, după ore de muncă necesare sincronizării subtitrării în limba română, iată rezultatul:”

Foto: O conversație despre o pasiune foarte înaltă. MONDIALUL Metropolis – captura Youtube

 

17
/07
/18

“Unu-i meșter mondial / Kylian MBAPPE / A scos Franța la un dans / Pe Champs-Élysées...” (ultima strofă) / Ce-a fost mai greu, Mondialul rusesc, a trecut. Urmează o vară fierbinte cu seri lungi și șprițuri reci, în cinstea epigramistului Păstorel, cel care a inpsirat și această poezioară, de 14 strofe, în formă continuată.

13
/07
/18

N-au mai rămas multe ore până la meciul pentru medalia de bronz: Belgia – Anglia (astăzi, de la ora 17.00). Și dacă unor concetățeni din urbea sa Mondialul din Rusia li s-a părut unul lung și plictisitor, domnul Spirache funţionar la prefectură, personaj compus din familie, slujbă şi cumsecădenie, iubitor de Premier League și susținător pătimaș al echipei lui Harry Kane,  Trippier și Dele Alli, nu împărtășește pe deplin această impresie.

05
/07
/18

Când am început eu să bat mingea pe maidan, cel mai mare jucător al lumii era Pele. Până și televiziunea română a dat meciul lui de retragere, cel dintre NY Cosmos și Santos. Am învățat ce înseamnă să centrezi cu efect maxim, cu exteriorul, cu cele mai mici trei degețele ale piciorului, dintr-un filmuleț demonstrativ cu același Edson Arantes do Nascimento.

04
/07
/18

Șase meșteri mondiali / Au muncit pe brânci / RADAMEL a suspinat / Și-au rămas doar cinci... Ca să nu-l fure somnu’ în “optimi”, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient pentru ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)

03
/07
/18

Șase meșteri mondiali / Suceau babaroase / LUKAKU a dat mai mare / Și-au rămas tot șase... Ca să nu-l fure somnu’ în “optimi”, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient pentru ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)

02
/07
/18

Ca să nu-l mai fure somnu' și-n "optimile" din seara asta, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)