O emoţionantă poveste de dragoste – UMBRE, în premieră pe ţară, la TNB
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-emotionanta-poveste-de-dragoste-umbre-in-premiera-pe-tara-la-tnb/

TNB anunţă, pe 17 şi 18 mai 2017, la Sala Atelier, avanpremiera spectacolului Umbre de Marilia Samper, în regia lui Vlad Cristache. Din distribuţia spectacolului fac parte, printre alţii, Mariana Mihuţ, Victor Rebengiuc şi Gheorghe Visu.

Un articol de Petre Ivan|15 mai 2017

Umbre – un text contemporan al unei scriitoare spaniole, într-o montare cu o distribuție extraordinară, ce reunește trei generații de actori, sub îndrumarea unuia dintre cei mai talentați regizori tineri ai momentului.

Un spectacol în care personajele își trăiesc drama personală până când, treptat, povestea fiecăruia se întrepătrunde cu povestea celorlați, ca într-un puzzle care, după ce-i atașezi ultima piesă, dezvăluie o surprinzătoare imagine de ansamblu.

Un spectacol plin de poezie și mister, cu final neașteptat, plasat în inima pădurii, loc simbolic în care sălășluiesc temerile noastre ancestrale, dar și locul din care putem ieși la lumină, mai puternici decât am intrat.

O piesă despre pierderea ființelor iubite, dar și despre regăsirea seninătății, după o lungă suferință. „Mi-am dorit să scriu despre absență și, până la urmă, am ajuns să scriu o poveste de dragoste”, declară Marilia Samper despre piesă.

Umbre – un spectacol cu o distribuție pe care și-ar dori-o orice regizor: Mariana Mihuț și Victor Rebengiuc (din nou împreună pe scena TNB, după o pauză de 5 ani), Ana Ciontea și Gheorghe Visu (ambii premiaţi la Gala Uniter 2017 pentru roluri secundare dintr-un alt spectacol de Vlad Cristache, Suflete moarte de la Teatrul de Comedie), Mircea Rusu, Gavril Pătru și tinerii Alexandra Sălceanu și Emilian Mârnea.

La avanpremiera spectacolului va participa și Marilia Samper: „Textul acesta este cu totul special pentru mine. L-am scris și l-am pus în scenă la Teatrul Național din Catalonia și a reprezentat un pas important în cariera mea. Sunt foarte fericită să-l văd din nou pe scenă, montat într-o țară cu o sensibilitate artistică asemănătoare. Sunt foarte emoționată că voi fi la avanpremieră. Și știu că o să-mi placă.”

Premiera spectacolului UMBRE va avea loc în zilele de marţi 6 iunie şi miercuri 7 iunie, ora 19.30, Sala Atelier.

UMBRE, de MARILIA SAMPER

Traducerea Florin Galiș și IuniaMircescu

Distribuția

Mama ANA CIONTEA

Tatăl GHEORGHE VISU

Bătrânica MARIANA MIHUȚ

Bătrânelul VICTOR REBENGIUC

Bărbatul MIRCEA RUSU

Străinul GAVRIL PĂTRU

Fata ALEXANDRA SĂLCEANU

Băiatul EMILIAN MÂRNEA

Regia, scenografia, ilustrația muzicală și lighting design VLAD CRISTACHE

Foto: UMBRE  – Florin Ghioca, TNB (În imagine, de la stânga la dreapta: Victor Rebengiuc, Mircea Rusu, Ana Ciontea, Alexandra Sălceanu, Gheorghe Visu, Mariana Mihuţ, Emilian Mârnea şi Gavril Pătru.)

04
/10
/15

Un grup de artiști din domenii diferite vă prezintă lansarea EXOD 2.0 #jocdesocietate – o instalație performativ-documentară despre situația mamelor românce plecate la muncă în Italia.

03
/10
/15

Uniunea Muzicienilor Interpreți din România organizează duminică, 4 octombrie 2015, la Sala Mică a Ateneului Român, începând cu ora 18, cea de-a V-a ediție a Galei Premiilor UNIMIR. Evenimentul ce are loc cu ocazia Zilei Internaționale a Muzicii premiază valori confirmate din mediul cultural românesc.

02
/10
/15

“Pân’ la rai”, un proiect de excelență, aplaudat pe scene prestigioase și inclus pe coloana sonoră a unui film internațional aspirant la Oscar, va fi prezentat, în ediție excepțională, pe scena Teatrului Odeon din București, vineri, 16 octombrie, de la ora 19.00.

02
/10
/15

Marți, 6 octombrie, de la 19:00, Revista de Povestiri organizează la Cărturești Verona a patra întâlnire a clubului de lectură Pop-up Stories, care are în centru romanul „Deadline”, de Adina Rosetti. Invitații care vor discuta despre experiențele lor legate de temele cărții sunt Cristina Ion și Bülent Duagi.

02
/10
/15

După o primă ediție primită cu entuziasm atât de iubitorii de muzică clasică, cât și de critici, primul proiect de talie internațională din România ce aduce un omagiu excepționalei pianiste de origine română Clara Haskil, Festivalul Internațional de Muzică Clasică Clara Haskil (FICH) continuă și în acest an la Sibiu, între 26 octombrie și 2 noiembrie, în Sala Thalia a Filarmonicii.

02
/10
/15

Azi începe ediția a cincea a Maratonului Teatrului Independent - Bucharest Fringe, eveniment ce durează 10 zile: peste 30 de spectacole de teatru independent în peste 10 spații de teatru independent din București, la TNB, Odeon sau Centrul Dansului. 

02
/10
/15

A 10-a ediție Anim'est se deschide oficial astăzi, la Cinema Studio, de la 20.00. Sunteți invitați să vizionați docu-drama Muntele Magic, în regia Ancăi Damian, precedată de un recital extraordinar susținut de Alexander Bălănescu.

02
/10
/15

Frumoasă, răsfățată și bogată, Marthe Richer își împărțea timpul între frecventarea saloanelor epocii, terenul de sport și cel de aviație aviație, în Parisul din vremea Belle Époque. Crezând că-și poate salva frații, acceptă să devină spion dublu după moartea pe front a soțului său, în Primul Război Mondial.

02
/10
/15

La aproape cincisprezece ani de la succesul romanului Simion Liftnicul, Petru Cimpoeşu, unul dintre prozatorii de primă linie ai ultimilor ani, ne face cunoştinţă cu Celălalt Simion, într-o poveste plină de surprize şi umor. Romanul a apărut în colecţia „Fiction Ltd.” a Editurii Polirom şi este disponibil din această săptămînă în librăriile din ţară şi pe www.polirom.ro.

01
/10
/15

Între 12 și 18 octombrie, pentru o săptămână întreagă, creativitatea românească devine personaj principal în viaţa Bucureștiului. Cei mai influenți lideri ai industriilor creative din România și Europa de Est întâlnesc antreprenorii inovatori și publicul curios la prima ediție Creative Est.

01
/10
/15

ION STRATAN (1955-2005), unul dintre cei mai importanţi poeţi „optzecişti“, ar fi împlinit astăzi 60 de ani. Prieten cu Nichita Stănescu şi considerat drept cel mai important continuator al acestuia, Stratan a fost , de asemenea, “cel mai distins poet al Cenaclului de Luni la o vreme când ceilalți optzecisti încă își pregăteau ucenicia”.