O fotografie „selfie” semnată de Sabina Ulubeanu, expusă la Viena
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-fotografie-selfie-semnata-de-sabina-ulubeanu-expusa-la-viena/

Un autoportret alb-negru al compozitoarei şi fotografei Sabina Ulubeanu, co-director artistic al Festivalului de Arte Noi InnerSound, este expus alături de 50 de lucrări ale unor artişti din toată lumea care activează în spaţiul austriac, la una dintre cele mai cunoscute galerii de artă din Viena, West46, în cadrul Bienalei Eyes On. Expoziţia este deschisă până la 7 noiembrie.

Un articol de Petre Ivan|28 octombrie 2014

Compozitoarea și fotografa Sabina Ulubeanu se află printre cei 50 de artiști internaționali ale căror fotografii autoportret sunt expuse până pe 7 noiembrie în galeria West46 din Viena, în cadrul Bienalei de fotografie Eyes On.

Autoportretul alb-negru realizat de artista româncă a fost selectat din peste 300 de înscrieri și este prezentat în cadrul Lunii europene a fotografiei, aflată la a șasea ediție, manifestare ce are loc în orașele Viena, Berlin, Atena, Bratislava, Budapesta, Liubliana, Luxembourg și Paris.

Tehnologia ca ispită

Expoziția de autoportrete își propune să reamintească publicului că, „în euforia generală a selfie-urilor realizate cu telefonul mobil, s-a pierdut din vedere faptul că, de-a lungul secolelor, nenumărați artiști au creat autoporSabina-Ulubeanutrete valoroase”. Fotografia digitală oferă un alt grad de accesibilitate și a transformat „selfie”-ul într-un etalon al culturii contemporane.

„Tehnologia actuală acționează ca o ispita atunci cand vorbim despre selfie-uri. Momente împrăștiate, uneori pline de farmec” –  Sabina Ulubeanu.

270 dintre cele 300 de fotografii înscrise în concurs pentru Bienala de fotografie Eyes On pot fi văzute într-o galerie online, în timp ce doar 50 au fost expuse în format clasic, în galeria West46 din Viena. Juriul a fost format din personalități marcante ale scenei fotografice austriece.

Compozitoarea și fotografa Sabina Ulubeanu s-a născut in anul 1979 în București. Compozițiile sale au fost interpretate în Europa și SUA și premiate la concursuri naționale și internaționale, iar fotografiile sale au fost expuse în expoziții personale și de grup în București, Viena, Lisabona, Haga etc.

Din 2012, Sabina Ulubeanu este co-director artistic al Festivalului Internațional de Arte Noi InnerSound, eveniment ce se desfășoară anual la București.

Foto: Sabina Ulubeanu, selfie – Innersound, West46

08
/04
/22

Asociația Docuart organizează spectacolul-expoziție „Confesiuni congruente - Ascultă-mă! Încurajează-mă! Hai să facem lucruri împreună!” la Ceauru-Bălești, județul Gorj, sâmbătă, 09 aprilie 2022, de la ora 11.00, pe locul de joacă de la Stadionul Ceauru. Evenimentul face parte din proiectul de intervenție socio-culturală „CONGRUENT”, organizat de Docuart în perioada 2021-2022 și dedicat copiilor, părinților, profesorilor și membrilor comunității din Ceauru-Bălești.

08
/04
/22

Artista Alina Ușurelu este rezidenta Casei Tranzit, la Cluj, până în 17 aprilie a.c. unde derulează o cercetare artistică și performativă despre epuizare în cadrul proiectului (burn)OUT. Rezidența se încheie cu două evenimente programate sâmbătă, 16 aprilie: un studio deschis intitulat „Explorarea epuizării fizice și psihice”, între 13:00 și 14:30, și prezentarea cercetării artistice la 18:00.

04
/04
/22

În ciuda relației noastre „love-hate” cu orașele de azi, datorită lor a apărut una dintre cele mai contrastante, fragile și inedite forme de exprimare: arta urbană/ stradală. Iată 10 teme de discuție despre orașul și agitația cotidiană ca surse de stres dar și de comunicare artistică, cu un artist vizual interesant de descoperit.

23
/03
/22

Muzeul Național de Artă Contemporană se alătură eforturilor susținute de a-i ajuta pe cei care fug din calea războiului. Spațiile MNAC devin, pentru a le oferi refugiaților câteva momente de liniște, centre cu activități pentru copii și donații, locuri de întâlnire cu cei apropiați și propun chiar și oportunități profesionale. 

15
/03
/22

Tabăra de artă „Pictori de azi la Balcic”, organizată de Asociația ELITE ART club UNESCO, reunește, încă din anul 2003, creațiile artiștilor într-o arhivă de exprimare stilistică, fiecare pictor participant abordând în stilul caracteristic diversitatea de forme și imagini pe care Balcicul o oferă.

14
/03
/22

Dintotdeauna omul a căutat un refugiu în artă în momente de criză. Zilele acestea, când Europa se află în fața celui mai dificil moment din istoria sa recentă, întâmplarea m-a dus la o expoziție multimedia care aduce în prim-plan poezia scrisă de femei în România, deschisă la Art Hub, pe strada Budișteanu numărul 10, între 1 și 24 martie.