„O lună în Thailanda”, de Paul Negoescu, în competiţie la Festivalul de Film de la Salonic
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-luna-in-thailanda-de-paul-negoescu-in-competitie-la-festivalul-de-film-de-la-salonic/

Informaţia a fost făcută publică de site-ul oficial al evenimentului. Filmul „O lună în Thailanda”, debutul în lungmetraj al regizorului Paul Negoescu, va avea premiera în cinematografele româneşti pe 16 noiembrie. „O lună în Thailanda” a avut premiera internaţională în competiţia Săptămâna Criticii de la Festivalul de Film de la Veneţia (29 august – 8 […]

Un articol de Andrada Văsii|30 octombrie 2012

Informaţia a fost făcută publică de site-ul oficial al evenimentului.

Filmul „O lună în Thailanda”, debutul în lungmetraj al regizorului Paul Negoescu, va avea premiera în cinematografele româneşti pe 16 noiembrie.

„O lună în Thailanda” a avut premiera internaţională în competiţia Săptămâna Criticii de la Festivalul de Film de la Veneţia (29 august – 8 septembrie). Filmul a fost, de altfel, singura producţie românească la cea de-a 69-a ediţie a celebrului festival italian.

 

 

„O lună în Thailanda” spune povestea lui Radu (Andrei Mateiu), care, în noaptea Anului Nou, descoperă că nu este mulţumit de viaţa lui sentimentală şi decide să se despartă de prietena sa, Adina (Ioana Anastasia Anton). El porneşte într-o călătorie prin cluburile şi petrecerile bucureştene în căutarea fostei iubite (Sînziana Nicola). Dar este oare ea femeia de care Radu are nevoie cu adevărat?

Din distribuţie mai fac parte actorii Tudor Aron Istodor, Raluca Aprodu, Victoria Răileanu, Ionuţ Grama, Sabina Posea, Bogdan Cotleţ, Ştefan Munteanu, Simona Ghiţă.

Pe lângă filmul lui Negoescu, coproducţia românească „Aglaja”, de Krisztina Deák, va rula în programul Open Horizons. Filmul este ecranizarea romanului Aglajei Veteranyi „De ce fierbe copilul în mămăligă”, o poveste a unei familii de circari care se află mereu pe drumuri. Acţiunea filmului se desfăşoară în perioada României comuniste. Viaţa familiei este văzută prin ochii unui copil, care nu cunoaşte dragostea sau mila, a cărui existenţă se învârte în permanenţă în lumea circului, singura pe care o cunoaşte. Fetiţa trăieşte cu frica permanentă că mama sa – femeia cu „părul de oţel” – va muri într-o zi, căzând de la mare înălţime.

Regizorul Cristian Mungiu va fi omagiat la Festivalul Internaţional de Film de la Salonic, în cadrul evenimentului urmând să fie proiectate filmele cineastului român, de la scurtmetrajul „Mâna lui Paulista” până la cel mai nou lungmetraj al acestuia, „După dealuri”, dublu premiat la Festivalul de la Cannes.

Tributul adus lui Cristian Mungiu face parte din secţiunea Balkan Survey a evenimentului de la Salonic, potrivit site-ului festivalului. Programul include prezentarea filmografiei complete a cineastului, dar şi lansarea unei cărţi cu eseuri şi cronici referitoare la filmele realizate de Mungiu. În programul-tribut vor mai rula scurtmetrajele „Mariana” (1997, 16′), „Nici o întâmplare” (1999, 17′), „Zapping” (2000, 15′), „Corul pompierilor” (2000, 30′), „Turkey Girl” 2005, 20′) şi lungmetrajele „Occident” (2002), „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile” (2007) şi „Amintiri din Epoca de Aur” (2009).

Programul Balkan Survey de la Salonic este completat de o serie de filme din această regiune, printre care se numără şi producţiile româneşti „30-40-50”, de Iulia Rugina, Eva Pervolovici & Stanca Radu, „Chefu'”, de Adrian Sitaru, şi „Toată lumea din familia noastră”, de Radu Jude.

Festivalul de Film de la Salonic va fi deschis cu lungmetrajul „Holy Motors”, de Leos Carax. În închiderea festivalului va rula filmul „In Another Country”, de Hong Sang-soo.

 

Sursa: Mediafax

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

12
/04
/24

Timpul aleargă pe lângă noi și ne impune ritmul. Presiunea este permanentă și de multe feluri. Pentru o femeie timpul curge altfel? Ceasul aleargă cu o altă viteză? Cât timp mai avem la 30 de ani?

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Massive Attack, Bring Me The Horizon, Queens of The Stone Age, Chase and Status, Sean Paul și Paolo Nutini – așa arată capul de afiș al celei de-a 10-a ediții a festivalului Electric Castle. Alți 300 de artiști din toate genurile muzicale vor fi prezenți la castelul Banffy, din Bonțida, între 17 și 21 iulie, pentru a crea o nouă ediție epică, eclectică, exotică, explozivă.