„O lună în Thailanda”, de Paul Negoescu, în competiţie la Festivalul de Film de la Salonic
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-luna-in-thailanda-de-paul-negoescu-in-competitie-la-festivalul-de-film-de-la-salonic/

Informaţia a fost făcută publică de site-ul oficial al evenimentului. Filmul „O lună în Thailanda”, debutul în lungmetraj al regizorului Paul Negoescu, va avea premiera în cinematografele româneşti pe 16 noiembrie. „O lună în Thailanda” a avut premiera internaţională în competiţia Săptămâna Criticii de la Festivalul de Film de la Veneţia (29 august – 8 […]

Un articol de Andrada Văsii|30 octombrie 2012

Informaţia a fost făcută publică de site-ul oficial al evenimentului.

Filmul „O lună în Thailanda”, debutul în lungmetraj al regizorului Paul Negoescu, va avea premiera în cinematografele româneşti pe 16 noiembrie.

„O lună în Thailanda” a avut premiera internaţională în competiţia Săptămâna Criticii de la Festivalul de Film de la Veneţia (29 august – 8 septembrie). Filmul a fost, de altfel, singura producţie românească la cea de-a 69-a ediţie a celebrului festival italian.

 

 

„O lună în Thailanda” spune povestea lui Radu (Andrei Mateiu), care, în noaptea Anului Nou, descoperă că nu este mulţumit de viaţa lui sentimentală şi decide să se despartă de prietena sa, Adina (Ioana Anastasia Anton). El porneşte într-o călătorie prin cluburile şi petrecerile bucureştene în căutarea fostei iubite (Sînziana Nicola). Dar este oare ea femeia de care Radu are nevoie cu adevărat?

Din distribuţie mai fac parte actorii Tudor Aron Istodor, Raluca Aprodu, Victoria Răileanu, Ionuţ Grama, Sabina Posea, Bogdan Cotleţ, Ştefan Munteanu, Simona Ghiţă.

Pe lângă filmul lui Negoescu, coproducţia românească „Aglaja”, de Krisztina Deák, va rula în programul Open Horizons. Filmul este ecranizarea romanului Aglajei Veteranyi „De ce fierbe copilul în mămăligă”, o poveste a unei familii de circari care se află mereu pe drumuri. Acţiunea filmului se desfăşoară în perioada României comuniste. Viaţa familiei este văzută prin ochii unui copil, care nu cunoaşte dragostea sau mila, a cărui existenţă se învârte în permanenţă în lumea circului, singura pe care o cunoaşte. Fetiţa trăieşte cu frica permanentă că mama sa – femeia cu „părul de oţel” – va muri într-o zi, căzând de la mare înălţime.

Regizorul Cristian Mungiu va fi omagiat la Festivalul Internaţional de Film de la Salonic, în cadrul evenimentului urmând să fie proiectate filmele cineastului român, de la scurtmetrajul „Mâna lui Paulista” până la cel mai nou lungmetraj al acestuia, „După dealuri”, dublu premiat la Festivalul de la Cannes.

Tributul adus lui Cristian Mungiu face parte din secţiunea Balkan Survey a evenimentului de la Salonic, potrivit site-ului festivalului. Programul include prezentarea filmografiei complete a cineastului, dar şi lansarea unei cărţi cu eseuri şi cronici referitoare la filmele realizate de Mungiu. În programul-tribut vor mai rula scurtmetrajele „Mariana” (1997, 16′), „Nici o întâmplare” (1999, 17′), „Zapping” (2000, 15′), „Corul pompierilor” (2000, 30′), „Turkey Girl” 2005, 20′) şi lungmetrajele „Occident” (2002), „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile” (2007) şi „Amintiri din Epoca de Aur” (2009).

Programul Balkan Survey de la Salonic este completat de o serie de filme din această regiune, printre care se numără şi producţiile româneşti „30-40-50”, de Iulia Rugina, Eva Pervolovici & Stanca Radu, „Chefu'”, de Adrian Sitaru, şi „Toată lumea din familia noastră”, de Radu Jude.

Festivalul de Film de la Salonic va fi deschis cu lungmetrajul „Holy Motors”, de Leos Carax. În închiderea festivalului va rula filmul „In Another Country”, de Hong Sang-soo.

 

Sursa: Mediafax

22
/11
/23

Iosif Paștina joacă în “Disco Regret”, piesă scrisă de Doru Vatavului și regizată de Irisz Kovacs. A terminat U.N.A.T.C-ul în 2020 la clasa profesorilor Marius Gîlea, Bogdana Darie, Ioana Barbu și spune că: "Am avut noroc că am terminat chiar la începerea pandemiei și am avut privilegiul de a apuca să joc de câteva ori licența până la lockdown. Alți colegi n-au fost așa norocoși”.

21
/11
/23

Ce începe clandestin și se termină cel puțin amuzant? O petrecere organizată de barmanul Klaus (Adrian Nicolae) la clubul în care lucrează, unde fratele lui, bodyguard (Cosmin „Micutzu” Nedelcu) e nevoit să dea o mână de ajutor, cu zâmbetul pe buze, e povestea filmului Klaus & Barroso.