O lună ”mai lungă decât veacul”. MONDIALUL Metropolis – ep. 39
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-luna-mai-lunga-decat-veacul-mondialul-metropolis-ep-39/

Am mai scăpat de un mondial, spun cu uşurare, femeile din întreaga lume. Desigur există şi mici excepţii. Nu puteam începe altfel, decât uşor sexist, ultima notiţă despre un Campionat Mondial, care, din păcate, ne-a arătat cât de rasişti suntem noi, românii.

Un articol de Dedes|16 iulie 2018

Am reușit o demonstrație de forță urâtă cum rar s-a văzut. Nu mă credeți?

Luați la mână toate postările, bancurile, caricaturile legate de echipa Franței, de unde vin jucătorii acesteia, părinții lor, bunicii, soțiile, cât de africană e campioana mondială și multe altele.

Da, puteți spune că ei (francezii) au început, legat tot de culoarea pielii, dar desigur știți chestiunea cu răzbunarea, arma din rastelul oricărui …

Cu ce rămânem?

Franța e campioană, Croația este o enormă surpriză, Germania, Argentina, Neymar, Messi, Brazilia sunt marile dezamăgiri. FIFA s-a decis să onoreze munca și pe marii muncitori ai ierbii, așa că Luka Modric a fost desemnat jucătorul turneului. Kane este un golgheter la fel de ”ciudat” precum Salenko din 1994, cu precizarea că rusul a rezolvat ”cazul” într-un singur meci. Cu faptul că, uneori, turnee de succes pot fi organizate și cu biciul, ceea ce, din păcate, va deschide noi drumuri.

A fost un turneu lung, o lună ”mai lungă decât veacul”, în care s-a trăit, murit, iubit, iar mulţi dintre noi au vrut să demonstreze că folosesc televizoare inteligente, telefoane geniale, dar ei nu au depășit evul mediu al gândirii.

Foto: MONDIALUL Metropolis – facebook

17
/07
/18

“Unu-i meșter mondial / Kylian MBAPPE / A scos Franța la un dans / Pe Champs-Élysées...” (ultima strofă) / Ce-a fost mai greu, Mondialul rusesc, a trecut. Urmează o vară fierbinte cu seri lungi și șprițuri reci, în cinstea epigramistului Păstorel, cel care a inpsirat și această poezioară, de 14 strofe, în formă continuată.

13
/07
/18

N-au mai rămas multe ore până la meciul pentru medalia de bronz: Belgia – Anglia (astăzi, de la ora 17.00). Și dacă unor concetățeni din urbea sa Mondialul din Rusia li s-a părut unul lung și plictisitor, domnul Spirache funţionar la prefectură, personaj compus din familie, slujbă şi cumsecădenie, iubitor de Premier League și susținător pătimaș al echipei lui Harry Kane,  Trippier și Dele Alli, nu împărtășește pe deplin această impresie.

05
/07
/18

Când am început eu să bat mingea pe maidan, cel mai mare jucător al lumii era Pele. Până și televiziunea română a dat meciul lui de retragere, cel dintre NY Cosmos și Santos. Am învățat ce înseamnă să centrezi cu efect maxim, cu exteriorul, cu cele mai mici trei degețele ale piciorului, dintr-un filmuleț demonstrativ cu același Edson Arantes do Nascimento.

04
/07
/18

Șase meșteri mondiali / Au muncit pe brânci / RADAMEL a suspinat / Și-au rămas doar cinci... Ca să nu-l fure somnu’ în “optimi”, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient pentru ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)

03
/07
/18

Șase meșteri mondiali / Suceau babaroase / LUKAKU a dat mai mare / Și-au rămas tot șase... Ca să nu-l fure somnu’ în “optimi”, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient pentru ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)

02
/07
/18

Ca să nu-l mai fure somnu' și-n "optimile" din seara asta, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)