O nouă colaborare între Mads Mikkelsen și Thomas Vinterberg: „Another Round”
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-noua-colaborare-intre-mads-mikkelsen-si-thomas-vinterberg-another-round/

„Another Round”, cel mai recent film în regia lui Thomas Vinterberg, a fost selectat la cea de 73-a ediţie a Festivalului Internaţinal de Film Cannes. Filmul va rula în cinematografele din România la finalul acestui an.

Un articol de Liliana Matei|8 iunie 2020

Înainte de premiera sa mondială, ”Another Round” a fost achiziționat de distribuitori din toată lumea, inclusiv Franța, Marea Britanie, Irlanda, Canada, Germania, Austria, Coreea de Sud, Turcia, Benelux, Portugalia, Elveția, Ungaria, Grecia, Polonia, Cehia. În România, filmul va fi distribuit de Bad Unicorn.

Cu această nouă și mult – așteptată dramă modernă, Vinterberg reunește o mare parte a echipei ”The Hunt” (2012), filmul care a cucerit publicul și a fost nominalizat la Globurile de Aur, Oscar și Palme d’Or. Reuniunea lui Vinterberg îi include pe co-scenaristul nominalizat la Oscar Tobias Lindholm iar actorii renumiți internațional Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen și Lars Ranthe joacă rolurile principale alături de Magnus Millang, care a mai putut fi văzut în dramele lui Vinterberg ”The Commune” (2016) și ”The Command” (2018).

”Another Round” pornește de la teoria conform căreia ne naștem cu o cantitate mică de alcool în sânge și că o ușoară stare de ebrietate ne deschide mintea spre lumea din jurul nostru, reducându-ne problemele și sporind creativitatea. Încurajați de această teorie, Martin și trei din prietenii lui, toți profesori plictisiți, pornesc într-un experiment în care să păstreze un nivel constant de beție pe durata întregii zile. Dacă Churchill a câștigat al Doilea Război Mondial înconjurat de aburii alcoolului, cine știe ce pot face câteva picături pentru ei și pentru elevii lor?

Rezultatele inițiale sunt pozitive și micul proiect al profesorilor se transformă într-un real studiu academic. Atât clasele de elevi cât și rezultatele lor continua să se schimbe în bine iar grupul simte din nou că trăiește. Pe măsură ce paharele sunt date peste cap, unii dintre participanți văd și mai multe îmbunătățiri iar alții o iau razna. Devine din ce în ce mai clar că alcoolul se poate să fi alimentat rezultate mari în istoria mondială, dar și acțiunile curajoase au consecințe.

Vinterberg este renumit pentru portofoliul său de drame covârșitoare, printre care ”The Celebration” (1998), care a câștigat Premiul Juriului la Festivalul de Film de la Cannes și a fost nominalizată la Palme d’Or și la Globurile de Aur, ”The Hunt” (2012) și ”The Commune” (2016), câștigătorul Ursului de Argint.

”Another Round” are o distribuție de top, care îl include pe Mads Mikkelsen, câștigătorul premiului pentru Cel mai bun actor la Festivalul de Film de la Cannes din 2012 pentru rolul său din ”The Hunt”. Mads Mikkelsen este deja renumit pe plan internațional și a jucat într-o serie de blockbustere ca ”Rogue One: A Star Wars Story” (2016), ”Doctor Strange” (2016) și ”Casino Royale” (2006). În 2011 a primit distincția ”Realizări europene în cinematografia mondială”, premiul onorific al Academiei Europene de Film.

Alături de Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen (”The Wave”, ”The Hunt”), Magnus Millang (”The Commune”) și Lars Ranthe (câștigătorul Emmy pentru ”Ride Upon the Storm”, The Hunt”),

distribuția le mai include pe Maria Bonnevie (”A Second Chance”; ”Reconstruction”), Helene Reingaard Neumann (”The Commune”) și Susse Wold (”The Hunt”).

Filmele Bad Unicorn sunt disponibile pe platforma vimeo.

În curând, Bad Unicorn va mai lansa în cinematografele din România filmele Corpus Christi, regia: Jan Komasa (nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun film international, 10 premii la Polish Film Awards) și Babyteeth, regia: Shannon Murphy (Best Young Actor la Veneția 2019 și Cel mai bun film Internațional la Zurich Film Festival).

01
/10
/21

BFFF 2021 a inclus o secţiune competiţională internaţională, la care s-au înscris peste 100 de scurtmetraje de modă, oferind patru premii. Câștigătorii au fost selectați de un juriu format din profesioniști din film, advertising și modă de pe scena locală și cea internaţională: Grigor Devejiev - Creative Director Jam Project, Marley Hansen - curator Nowness, Marcin Kempski - fotograf de modă londonez, Sandra Bold - Global Creative Director Publicis și Ina Borcea - fashion editor Harpers Bazaar.

30
/09
/21

Spectacolul continuă, acțiunea escaladează și toată sala vibrează pentru cel mai așteptat film din ultima perioadă, super producția 'Nu e vreme de murit' ajunge în avanpremieră pe marile ecrane din 30 septembrie la Cineplexx Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș.

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.

27
/09
/21

OPINIE Subfinanţat de nişte autorităţi nepăsătoare, fără cinematografe care să îi fie dedicate şi cu un public larg pus mai degrabă pe miştouri, filmul românesc de autor face performanţă an de an la cel mai înalt nivel. Iar 2021 o dovedeşte din plin. Este unul din paradoxurile româneşti.

24
/09
/21

Festivalul KINOdiseea aduce pe marele ecran filme despre protejarea mediului, relațiile dintre copii și părinți, curaj și empatie, la Cinema Gloria și Cinema Eforie.