O nouă ediție Rocanotherworld va avea loc în perioada 24 – 28 iunie, la Iași
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-noua-editie-rocanotherworld-va-avea-loc-in-perioada-24-28-iunie-la-iasi/

15 artişti vor urca pe scena Rocanotherworld din zona de agrement Ciric din Iaşi în perioada 24 – 28 iunie. Ediţia din acest an a Festivalului Rocanotherworld va dura 5 zile, iar numărul maxim de participanţi la concerte va fi de 500 de persoane într-o zi.

Un articol de |10 iunie 2020

În fiecare seară, începând cu ora 18:30, pe scena de la The Secret, Ciric vor urca câte 3 trupe, astfel:

Miercuri, 24 iunie: Adam’s Nest, Toulouse Lautrec, Robin and the Backstabbers

Joi, 25 iunie: Lucia, Pinholes, byron

Vineri, 26 iunie: Fine, It’s Pink, EYEDROPS, Argatu

Sâmbătă, 27 iunie: Ana Coman, Jurjak, Luna Amară

Duminică, 28 iunie: om la lună, Les Elephants Bizarres, The Mono Jacks

Cea de-a 5-a ediție Rocanotherworld va sta sub semnul siguranței și al solidarității:

„Încă de la prima ediție, Rocanotherworld a fost mai mult decât un festival. Este un loc, un timp și un spațiu în care oamenii se întâlnesc pentru a face bine celor din jurul lor. Cu atât mai mult cu cât trăim aceste vremuri nesigure, ediția din acest an va pune pe primul plan siguranța participanților și va promova solidaritatea. Dacă în anii precedenți trupele au concertat pro bono pentru a susține cauzele Rocanotherworld, a venit timpul ca noi să îi susținem în aceste vremuri”, a declarat directorul festivalului, Patricia Butucel.

Biletele și abonamentele sunt în număr limitat și sunt disponibile prin rețeaua iabilet.ro:

Biletul de participare la Rocanotherworld 2020 e unul solidar, iar achiziția acestuia susține artiștii care vor urca pe scena festivalului. Festivalul își continuă tradiția caritabilă, cauza susținută în acest an fiind ajutorarea familiilor defavorizate din mediul rural din județul Iași, cu pachete cu produse alimentare de bază, produse de curățenie și materiale sanitare necesare și obligatorii în această perioadă de pandemie.

Concertele vor respecta toate normele impuse de către autorități în această perioadă. Numărul participanților la fiecare concert nu va depăși limita de 500, intervalul orar de desfășurare a evenimentului nu va depăși 4 ore și se vor respecta regulile de siguranță și distanțare socială: măsurarea temperaturii la intrare, păstrarea distanței de 2 metri între persoanele care nu sunt din aceeaşi familie şi nu locuiesc împreună. De asemenea, fiecare persoană va purta mască de protecție.

Festivalul Rocanotherworld a debutat în anul 2016 și l-a avut ca inspiratie pe Ioan Dan Niculescu („Roca”) — designer, călător, DJ, gurmand, antreprenor și deschizător de suflete. Toate activitățile sunt conturate în jurul dorinței de a oferi și a principiilor pe care acesta le-a îmbrățișat de-a lungul vieții: Fii curios! Fii diferit! Fii pentru alții!

Încă de la începutul pandemiei, organizatorii Rocanotherworld au spijinit cadrele medicale prin campanii de strângere de fonduri naționale, ce au venit în ajutorul liniei întâi. În urma campaniilor au fost donate echipamente medicale în valoare de 50.000 euro. #FondulDonatorilor, o inițiativă pornită alături de Asociația Trei Vieți, a implicat peste 300 de donatori individuali și companii private pentru susținerea medicilor din spitalele ieșene.

Asociatia Industrii Creative este organizator al festivalurilor Rocanotherworld și Classix din Iași, având drept scop revitalizarea culturală a orașului, angrenarea comunităților creative și implicarea în viața civilă a societății prin acțiuni care promovează spiritul proactiv, contributiv și participativ.

 

01
/04
/21

Opera bucureșteană sărbătorește astăzi, 1 aprilie 2021, un moment important din istoria sa: chiar dacă existența unei Companii de Operă găzduite de Teatrul Național de pe Calea Victoriei datează încă din 1885, la 1 aprilie 1921 are loc instituționalizarea acesteia sub titulatura Opera Română din București, printr-un decret guvernamental care îl avea printre semnatari pe Ministrul Culturii din acea vreme, poetul Octavian Goga.

26
/03
/21

Tuturor ne este dor de concerte, de experiența muzicii live, de schimbul de energie dintre scenă și public. Așa că am readus pe scenă cele mai tari trupe de alternativ pentru o serie de concerte filmate, produse de Overground Music și găzduite de Expirat! Periodic, vineri de la ora 20:00, pe Overground Showroom – „Netflixul de concerte” – va avea premiera în exclusivitate câte un concert din seria Showroom Original ⨯ Expirat. Seria continuă vineri, 26 martie, la ora 20:00 cu concertul Eyedrops live la Expirat.

26
/03
/21

În conştiinţa publicului, Valentin Gheorghiu, care a devenit solist al Filarmonicii în anul 1950, este pianistul exemplar și universal. Filarmonica „George Enescu” îl aniversează, în cadrul stagiunii online, la împlinirea a 93 de ani, prin difuzarea de înregistrări ale unor concerte susținute de maestru, în calitate de solist, la Ateneul Român.

23
/03
/21

Kristjan JÄRVI, dirijor al „Filarmonicii Mării Baltice”, director artistic al orchestrei simfonice MDR, Paul MÜLLER, director artistic al Filarmonicii din München, Ainars RUBIKIS, dirijor al Orchestrei Filarmonicii George Enescu pentru interpretarea operei „Die Tote Stadt”, sunt trei dintre artiștii care vor participa miercuri, 24 martie, începând cu ora 12.00 (ora României) la un eveniment online pentru prezentarea programului Festivalului Internațional George Enescu pentru presa de limbă germană din mai multe țări europene.

22
/03
/21

Ați ascultat vreodată un concert pentru flaut, harpă și orchestră? O alăturare sonoră deosebită, sub semnătura genialului Mozart, este ceea ce vă propun miercuri, 24 martie (ora 19.00), trei apreciați muzicieni români: dirijorul NICOLAE MOLDOVEANU, flautistul MATEI IOACHIMESCU și harpista MARIA BÎLDEA - alături de Orchestra de Cameră Radio.

19
/03
/21

OAMENII MUZICII Ați auzit de musical-urile Cats, Jesus Christ Superstar, Schoolf of Rock și mai ales The Phantom of the Opera? Sau hit-ul din filmul Evita, Don’t Cry for Me Argentina? Acestea și multe altele, sunt produsul minții „fabricii de hit-uri” numite Andrew Lloyd Webber. Următoarea sa premieră va fi anul acesta.

19
/03
/21

A cincea zi a festivalului Classix a fost încheiată cu concertul extraordinar „Classix in Perpetuum”, susținut de artistul emergent Alexander Krichel în sala „Henri Coandă” a Palatului Culturii din Iași. Pianistul german este cunoscut pentru interpretările sale captivante ale celor mai exigente opus-uri ale repertoriului pianistic.