O nouă generație de animatori la Animation Worksheep
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-noua-generatie-de-animatori-la-animation-worksheep/

 Animation Worksheep, atelierul intensiv de animaţie organizat de Anim’est, a dat startul înscrierilor la cea de-a unsprezecea ediţie, care va avea loc între 1 -22 septembrie 2018laCentrul Internaţional de Cercetare şi Educaţie în Tehnologii Inovativ Creative – CINETic.

Un articol de Petre Ivan|25 iulie 2018

Tinerii din România și Republica Moldova vor învăța diverse tehnici de animație, precum 2D desenat/digital, 3D, stop-motion sau cut-out, folosind cele mai noi tehnologii, sub îndrumarea unor specialiști ai industriei.

În plus, participanții se vor familiariza cu elemente de storytelling și editare, modul de lucru din cadrul atelierului imitând procesul de creație din marile studiouri de animație.

Doritoriise pot înscrie până pe 10 augusttrimițând o scrisoare de intentie, CV și portofoliu la adresa de e-mail: [email protected].

Participarea este gratuită, iar cei din afara Bucureștiului vor avea cazarea și masa asigurate. Programul de lucru va fi de luni până sâmbătă, timp de 8-10 ore pe zi, participarea fiind obligatorie pe întreaga durată a celor trei săptămâni.

Animation Worksheep este singurul atelier intensiv de animație din România, o platformă educativă care sprijină demersul echipei fondatoare a Festivalului de Film de Animație Anim’est,de a pune bazele uneiindustrii locale de animație. D

intre cei peste optzeci de participanți la edițiile anterioare, o parte consistentă lucrează astăzi în studiouri de profil sau în domenii conexe, în care au ocazia să pună în practică skill-urile învățate. În plus, o bună parte dintre cursanții Animation Worksheep formează echipe și înscriu propriile filme de animație în competiția românească din cadrul Anim’est.

În cadrul celei mai recente ediții Animation Worksheep, care a avut loc în primăvara aceasta, 14 tineri animatori din România și Republica Moldova au realizat animațiile pentru un scurtmetraj documentar despre street art-ul bucureștean.

Alte produse realizate la edițiile precedente ale atelierului sau cu sprijnul Animation Worksheep sunt videoclipuri animate pentru formații autohtone precum Subcarpați, Coma, Robin and The Backstabbers sau Orkid, spoturi comerciale sau vizualuri pentru piese de teatru și live-acturi din cadrul Anim’est.

Linkuri – producții ale Animation Worksheep:

Robin and the Backstabbers – Cand te-am cunoscut, Cristina 

Coma – Montagne Russe

Subcarpați–Dintr-o Lume În Altă Lume

Orkid – Stargaze

Proiecții Harun și Marea de Povești @Anim’est 2017

Experiment 

Spot comercial Testul Veneris 

Spot comercial Testul Barza

Foto: Animation Worksheep – facebook

04
/10
/23

Bizară şi explozivă apariţie e acest “Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii” (2023), cel mai nou film al lui Radu Jude. El adună într-o structură inedită, inconfortabilă şi surprinzătoare la fiecare pas, cam toate preocupările formale de până acum ale regizorului, care le pune de această dată în slujba unei critici virulente a capitalismului deopotrivă românesc şi european.

04
/10
/23

Descris de Variety ca fiind un film „bogat în detalii și foarte specific în descrierea familiei de clasă mijlocie pe care o observă” și care „oferă libertatea publicului de a-și alege punctele de vedere cu care se identifică cel mai mult în imaginea de ansamblu.”, TÓTEM a cucerit simpatia spectatorilor prezenți la cele două proiecții din programul competițional al celei de-a 19-a ediții Bucharest International Film Festival (BIFF), unde a obținut Premiul Juriului. Filmul se va lansa în cinema din 13 octombrie, distribuit de August Film.