O nouă generație de animatori la Animation Worksheep
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-noua-generatie-de-animatori-la-animation-worksheep/

 Animation Worksheep, atelierul intensiv de animaţie organizat de Anim’est, a dat startul înscrierilor la cea de-a unsprezecea ediţie, care va avea loc între 1 -22 septembrie 2018laCentrul Internaţional de Cercetare şi Educaţie în Tehnologii Inovativ Creative – CINETic.

Un articol de Petre Ivan|25 iulie 2018

Tinerii din România și Republica Moldova vor învăța diverse tehnici de animație, precum 2D desenat/digital, 3D, stop-motion sau cut-out, folosind cele mai noi tehnologii, sub îndrumarea unor specialiști ai industriei.

În plus, participanții se vor familiariza cu elemente de storytelling și editare, modul de lucru din cadrul atelierului imitând procesul de creație din marile studiouri de animație.

Doritoriise pot înscrie până pe 10 augusttrimițând o scrisoare de intentie, CV și portofoliu la adresa de e-mail: [email protected].

Participarea este gratuită, iar cei din afara Bucureștiului vor avea cazarea și masa asigurate. Programul de lucru va fi de luni până sâmbătă, timp de 8-10 ore pe zi, participarea fiind obligatorie pe întreaga durată a celor trei săptămâni.

Animation Worksheep este singurul atelier intensiv de animație din România, o platformă educativă care sprijină demersul echipei fondatoare a Festivalului de Film de Animație Anim’est,de a pune bazele uneiindustrii locale de animație. D

intre cei peste optzeci de participanți la edițiile anterioare, o parte consistentă lucrează astăzi în studiouri de profil sau în domenii conexe, în care au ocazia să pună în practică skill-urile învățate. În plus, o bună parte dintre cursanții Animation Worksheep formează echipe și înscriu propriile filme de animație în competiția românească din cadrul Anim’est.

În cadrul celei mai recente ediții Animation Worksheep, care a avut loc în primăvara aceasta, 14 tineri animatori din România și Republica Moldova au realizat animațiile pentru un scurtmetraj documentar despre street art-ul bucureștean.

Alte produse realizate la edițiile precedente ale atelierului sau cu sprijnul Animation Worksheep sunt videoclipuri animate pentru formații autohtone precum Subcarpați, Coma, Robin and The Backstabbers sau Orkid, spoturi comerciale sau vizualuri pentru piese de teatru și live-acturi din cadrul Anim’est.

Linkuri – producții ale Animation Worksheep:

Robin and the Backstabbers – Cand te-am cunoscut, Cristina 

Coma – Montagne Russe

Subcarpați–Dintr-o Lume În Altă Lume

Orkid – Stargaze

Proiecții Harun și Marea de Povești @Anim’est 2017

Experiment 

Spot comercial Testul Veneris 

Spot comercial Testul Barza

Foto: Animation Worksheep – facebook

20
/08
/14

Filmele scurte care au avut cel mai mare impact la public în 2013 și 2014 se reunesc sâmbătă, pe 30 august, la Teatrul de Vară Herăstrău. ShortsUP În Parc aduce sub cerul liber o colecție de scurtmetraje ce a strâns un număr record de emoții, aplauze și hohote de râs pe parcursul ultimilor doi ani.

19
/08
/14

Actriţa americană Diane Keaton va primi, în această toamnă, premiul Golden Icon pentru întreaga carieră, la cea de-a zecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Zurich, Elveţia (25 septembrie - 5 octombrie).

19
/08
/14

Prima ediţie a Festivalului de film inspiraţional din România, va avea loc în perioada 25-28 septembrie 2014, în Bucureşti, la Noul Cinematograf al Regizorului Român. Invitatul special al acestei prime ediţii este Maia Morgenstern.

18
/08
/14

Între 3 şi 12 octombrie, cel mai dinamic şi îndrăgit festival de film din Bucureşti se întoarce pentru cea de-a noua ediţie. În deschidere va rula animația The Boxtrolls, proiectat în premieră în Europa de Sud-Est.

18
/08
/14

Lungmetrajul "Remote Control", de Byamba Sakhya, a câştigat marele trofeu la cea de-a 11-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul, care s-a desfăşurat între 12 şi 17 august, în Bucureşti, la arena Verde Stop şi Cinema Studio.

17
/08
/14

MARI FILME ROMÂNEȘTI UITATE Realizat într-o libertate mult mai mare pentru televiziunea iugoslavă în 1978, „Salonul nr. 6”, după scrierea omonimă a lui Anton Cehov, este denunţarea directă a sistemului totalitar pe care Lucian Pintilie nu a putut-o pune în practică în România.

15
/08
/14

Lungmetrajul "O vară de neuitat", de Lucian Pintilie, va fi proiectat la cea de-a cincea ediţie a Divanului Degustătorilor de Film şi Artă Culinară, din localitatea Cetate din judeţul Dolj, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la realizarea coproducţiei româno-franceze. Regizorul filmului, unul dintre invitaţii speciali ai festivalului, va fi prezent la eveniment.

14
/08
/14

În această seară, de la ora 22.40, Ana Ularu va putea fi văzută, la Arena Verde Stop din Bucureşti, în scurtmetrajul L1-L5, în cadrul Festivalului de Film Anonimul (intrarea liberă).

14
/08
/14

Razvan Vasilescu s-a nascut pe 14 august 1954, la Ploiesti. Actor de film, teatru şi televiziune, Vasilescu s-a apucat de actorie după ce l-a vazut pe Jean Gabin la televizor: „Aveam vreo 7-8 ani, priveam la televizor si l-am vazut pe Jean Gabin. Si-atunci am zis: Vreau sa ma fac ca asta! Artist de cinema!"

14
/08
/14

Cainele japonez, debutul în regia de lungmetraj al lui Tudor Cristian Jurgiu, este propunerea României la ediţia din 2015 a premiilor Oscar, la categoria "cel mai bun film străin". „Este un film bun şi fără să fie premiat la Oscar”, glumeşte Victor Rebengiuc.

13
/08
/14

"Minuni/ Le meraviglie", filmul recompensat cu marele premiu al juriului la Festivalul de la Cannes 2014 şi în care rolul principal este interpretat de românca Alexandra Lungu, a deschis, marţi seară, Festivalul Internaţional de Film Independent Anonimul de la Bucureşti.