O nouă micro-stagiune StArtAct, la ARCUB
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-noua-micro-stagiune-startact-la-arcub/

ARCUB găzduieşte cea de-a doua Micro-stagiune StArtAct la Sala Mare în datele de 4, 5, 6, 17 şi 18 septembrie: şase spectacole, şase viziuni, şase dramaturgi europeni, şase ocazii de a vedea (sau poate revedea) tinerii artişti în acţiune. Intrarea la spectacole este liberă, cu rezervare, în limita locurilor disponibile.

Un articol de Petre Ivan|4 septembrie 2018

Proiectul StArtAct a apărut ca iniţiativă menită să promoveze echipele de proaspeţi creatori de teatru, absolvenţi ai UNATC, promoţia 2018 – regizori, scenografi şi actori, uniţi de crezul comun că teatrul, ca orice artă autentică, se reinventează cu fiecare nouă generaţie – şi este cea mai nouă mişcare de teatru tânăr care reuneşte spectacolele absolvenţilor de Regie – licenţă şi master.

Primele reprezentaţii în faţa spectatorilor au dovedit că echipa StArtAct are ceva de prezentat şi de transmis publicului bucureştean, care rezonează cu temele actuale şi incitante pe care absolvenţii promoţiei 2018 le-au dezvoltat, cu entuziasmul, credinţa şi dăruirea începutului de drum, în abordări inedite asupra lumii contemporane, asupra problemelor şi întrebărilor care macină societatea din zilele noastre.

Programul Micro-stagiunii StArtAct la ARCUB:

Aniversarea, de Jeroen van den Berg, regia Alexandru Andrei – 4 septembrie 2018, ora 20.00

Absinth, de Magda Fertacz, regia Ilinca Prisăcariu – 5 septembrie 2018, ora 20.00

Lecţia, de Eugène Ionesco, regia Diana Tănase – 6 septembrie 2018, ora 16.00

Respectfully yours… / …cu respect, după Jean-Paul Sartre, regia A. Hartmann – 6 septembrie 2018, ora 21.00

Îngrijitorul, de Harold Pinter, regia Alexandru P. Rusu – 17 septembrie 2018, ora 21.00

Caii la fereastră, de Matei Vişniec, regia Ester Mitrofan – 18 septembrie 2018, ora 21.00

Intrarea la spectacole este liberă, cu rezervare, în limita locurilor disponibile. Rezervări: Telefon (sms) 0732605510

Foto: StArtAct, Caii la fereastră – facebook

31
/10
/20

Cei 15 ani ai Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo vor fi aniversați începând de sâmbătă, 31 octombrie, până pe 9 decembrie 2020, cu o serie de concerte transmise live din sălile de concerte din Brașov, Bușteni, Sibiu și București.

31
/10
/20

Luna noiembrie începe la Teatrul Național din Timișoara cu spectacolele „Mătușa Julia și condeierul” și „Sunt o babă comunistă”.

30
/10
/20

Editura Art a publicat în această toamnă, într-o nouă ediție, a III-a, romanul „Preaiubita”, al americancei Toni Morrison, deținătoare a Premiului Pulitzer pentru Ficțiune și a Premiului Nobel pentru Literatură. O carte de o forță ieșită din comun, semnată de una dintre cele mai mari scriitoare din toate timpurile.

30
/10
/20

O celebrare excepţională în lumea artei – ca omagiu la Centenarul Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România: Festivalul şi Concursul Naţional al Liedului Românesc. Iniţiată de soprana Mariana Nicolesco, manifestarea este un adevărat revelator al comorii de peste 10.000 de lieduri fondate pe vechiul cântec de dor, eternă expresie a sufletului românesc.

29
/10
/20

PORTRET Cunoscuta regizoare japoneză Naomi Kawase, o obişnuită a Festivalului de la Cannes, va susţine sâmbătă, de la ora 17.00, un masterclass online pentru publicul din România, în cadrul "Les Films de Cannes à Bucarest", unde este invitat special. Prilej de a vă propune un scurt portret al acestei cineaste inclasabile.

29
/10
/20

În această toamnă, Editura Humanitas Fiction a publicat, în colecția „Raftul Denisei”, prima ediție a romanului „Istoria apelor” de Maja Lunde, autoarea bestsellerului „Isoria albinelor”. Vă invităm să parcurgeți un fragment din noua carte. în centrul căreia regăsim natura și complexitatea spiritului uman!

28
/10
/20

CRONICĂ DE FILM „Mia își ratează răzbunarea” (2020), al doilea lungmetraj, realizat tot în regim independent, al regizorului Bogdan Theodor Olteanu, este o comedie care vorbește despre feminitate și are ca protagonistă o tânără actriță, jucată de Ioana Bugarin.

Pagina 1 din 92612345...102030...Ultima »