O nouă ofertă educativă MNAR
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-noua-oferta-educativa-mnar/

Muzeul Naţional de Artă al României în parteneriat cu Asociaţiile Artelier D, Proiecte pentru copii, ArtCrowd, artişti în educaţie şi De-a arhitectura, lansează o nouă ofertă educativă pentru anul şcolar 2021-2022, structurată pe grupe vârste, corelată cu ciclurile preşcolar, primar, gimnazial şi liceal.

Un articol de Liliana Matei|5 octombrie 2021

Atelierele sunt special concepute pentru a dezvolta imaginația participanților și sunt gândite să încurajeze creativitatea, să dezvolte abilități artistice și să înlesnească dobândirea de cunoștințe.  Propunerile oferă perspective inedite asupra operelor de artă, fiind prezentate într-o manieră relevantă pentru fiecare categorie de vârstă.

Pornind de la întâlnirea directă cu opera de artă, programele ofertei educative încurajează spiritul de observație și imaginația, fiind instrumentele ideale pentru dezvoltarea gândirii critice sau asociative, dar și pentru dezvoltarea îndemânărilor practice. Descoperirea lumii prin intermediul artei, capacitatea de a formula întrebări sau realizarea conexiunilor cu noțiunile dobândite în cadrul educației formale, sunt doar câteva dintre obiectivele pe care noua ofertă educativă le propune. MNAR și asociațiile partenere promovează astfel o creștere coerentă a copiilor, cu ancore în lumea artei, arătând prin mijloace creative, cum învățarea poate deveni rapid un joc, iar eforturile depuse se transformă imediat în rezultate.

Așadar, Muzeul Național de Artă al României și Asociațiile Artelier D, Proiecte pentru copii, ArtCrowd, artiști în educație și De-a arhitectura salută noul an școlar și le urează tuturor elevilor și preșcolarilor să fie zâmbitori și creativi pe tot parcursul acestuia!

Programele educative se desfășoară de miercuri până vineri, începând cu ora 10.00, atât la Muzeul Național de Artă al României, din Calea Victoriei 49-53, cât și la Muzeul Colecțiilor de Artă, din Calea Victoriei 111. Oferta educativă MNAR prezintă și o serie de programe care se pot desfășura în mediul online, la clasă sau de acasă, în funcție de nevoi.

Programările se fac cu cel puțin o săptămână în avans la adresa de mail educatie@art.museum.ro.

Materialele pentru activitățile creative sunt puse la dispoziție de muzeu.

Durata programelor: între 60 și 120 minute

Numărul  de participanți: variabil în funcție de program

Preț: între 10-35 lei/ participant

Descarcă oferta completă.

Descarcă oferta ONLINE.

Detalii: educatie@art.museum.ro

 

05
/07
/22

15 profesioniști de top din domeniul cultural, marketing și antreprenoriat au acceptat invitația de a deveni mentori la prima ediție Whatifany, programul inovator de orientare profesională dedicat liceenilor. Un demers educațional gândit ca o completare a eforturilor depuse de-a lungul celor 12 ani de studiu, programul debutează cu o ediție-pilot în luna septembrie, la București. Organizat în două etape, începând cu luna septembrie, Whatifany le va oferi participanților șansa de a interacționa atât cu experții din cele trei domenii, cât și cu mediile profesionale în care aceștia activează, în cadrul unor stagii de internship.

03
/07
/22

Ceea ce am văzut la Art Safari, la ediția din acest an, cea cu numărul 9, nu poate fi uitat niciodată. Îți rămân întipărite în minte nu doar arta expusă, extraordinar reprezentată prin lucrările lui Theodor Aman, ale inegalabililor Pablo Picasso și Salvador Dali, Marcel Iancu, dar și parfumul de ulei și acuarelă, întinse cu măiestrie pe pânza veche, ce păstrează patina timpului.

17
/06
/22

VIAȚA SECRETĂ A TABLOURILOR Ziarul Metropolis vă invită la mici incursiuni în existenţa nevăzută, uitată sau ignorată a imaginilor care ne fascinează. Unele au schimbat istoria artei, altele au rămas ascunse printre poveşti.

14
/06
/22

Începând cu acest an, MiniCloud, ediția pentru copii și adolescenți a Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD, aflat la cea de a XV a ediție, capătă amploare și își deschide porțile zilnic pentru zeci de copii, în perioada 13 – 19 iunie 2022, în București, pe Calea Griviței.

09
/06
/22

Muzeul Abandonului a pornit în toamna anului trecut un amplu proiect de reunire, într-o arhivă digitală, a unor arhive personale și instituționale, deocamdată disparate, toate legate de instituționalizarea și dezinstituționalizarea copiilor din România comunistă și post-comunistă.

09
/06
/22

Artistele Andreea Novac, Irina Marinescu și Alina Ușurelu, împreună cu psiholoaga Mihaela Vechiu, socioloaga Fidelie Kalambayi și medicul Roxana Negureanu prezintă (burn)OUT - Prelegeri și incursiuni performative, la AREAL spațiu pentru dezvoltare coregrafică.

08
/06
/22

În mai puțin de o săptămână începe cea de-a 15-a ediție a Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD, acolo unde teatrul, dansul și efervescența evenimentelor conexe își dau întâlnire cu spectactorii dornici să se bucure de o nouă atmosferă și un nou concept „sub nori”.