O nouă ofertă educativă MNAR
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-noua-oferta-educativa-mnar/

Muzeul Naţional de Artă al României în parteneriat cu Asociaţiile Artelier D, Proiecte pentru copii, ArtCrowd, artişti în educaţie şi De-a arhitectura, lansează o nouă ofertă educativă pentru anul şcolar 2021-2022, structurată pe grupe vârste, corelată cu ciclurile preşcolar, primar, gimnazial şi liceal.

Un articol de Liliana Matei|5 octombrie 2021

Atelierele sunt special concepute pentru a dezvolta imaginația participanților și sunt gândite să încurajeze creativitatea, să dezvolte abilități artistice și să înlesnească dobândirea de cunoștințe.  Propunerile oferă perspective inedite asupra operelor de artă, fiind prezentate într-o manieră relevantă pentru fiecare categorie de vârstă.

Pornind de la întâlnirea directă cu opera de artă, programele ofertei educative încurajează spiritul de observație și imaginația, fiind instrumentele ideale pentru dezvoltarea gândirii critice sau asociative, dar și pentru dezvoltarea îndemânărilor practice. Descoperirea lumii prin intermediul artei, capacitatea de a formula întrebări sau realizarea conexiunilor cu noțiunile dobândite în cadrul educației formale, sunt doar câteva dintre obiectivele pe care noua ofertă educativă le propune. MNAR și asociațiile partenere promovează astfel o creștere coerentă a copiilor, cu ancore în lumea artei, arătând prin mijloace creative, cum învățarea poate deveni rapid un joc, iar eforturile depuse se transformă imediat în rezultate.

Așadar, Muzeul Național de Artă al României și Asociațiile Artelier D, Proiecte pentru copii, ArtCrowd, artiști în educație și De-a arhitectura salută noul an școlar și le urează tuturor elevilor și preșcolarilor să fie zâmbitori și creativi pe tot parcursul acestuia!

Programele educative se desfășoară de miercuri până vineri, începând cu ora 10.00, atât la Muzeul Național de Artă al României, din Calea Victoriei 49-53, cât și la Muzeul Colecțiilor de Artă, din Calea Victoriei 111. Oferta educativă MNAR prezintă și o serie de programe care se pot desfășura în mediul online, la clasă sau de acasă, în funcție de nevoi.

Programările se fac cu cel puțin o săptămână în avans la adresa de mail [email protected].

Materialele pentru activitățile creative sunt puse la dispoziție de muzeu.

Durata programelor: între 60 și 120 minute

Numărul  de participanți: variabil în funcție de program

Preț: între 10-35 lei/ participant

Descarcă oferta completă.

Descarcă oferta ONLINE.

Detalii: [email protected]

 

30
/05
/23

Muzeul Național de Artă al României este gazda unui nou eveniment „Întâlnire la muzeu”, marți 30 mai 2023, de la ora 18:00, în Sala Auditorium, strada Știrbei Vodă nr. 1. Invitații lui Călin Stegerean sunt Bernard Blistène și Ami Barak, personalități de prestigiu ale artei contemporane.

19
/05
/23

Muzeul Național de Artă Contemporană – MNAC București anunță noul sezon expozițional care va fi inaugurat joi, 25 mai 2023. Cu o puternică prezență internațională (în trei dintre cele șapte spații expoziționale, precum și în cadrul noului program de mediere culturală, MNAC International Academy), inaugurând totodată cooperarea strategică cu Timişoara Art Encounters.

17
/05
/23

Rareș Beșliu anunță lansarea proiectului „La NORD de cuvinte”, primul demers al unui fotograf român de a documenta artistic natura și viața sălbatică de lângă Polul Nord. Proiectul fotografic este unul pe termen lung și cuprinde mai multe expediții începând cu luna iulie a acestui an, în regiunile arctice Groenlanda, Svalbard și Arhipelagul Arctic Canadian.

16
/05
/23

Proiecții ale unora din cele mai apreciate documentare despre natură, expoziții de fotografie, activități pentru copii, ateliere de film documentar și fotografie, invitați speciali internaționali și întâlniri cu artiști locali sunt surprizele promise de organizatori pentru prima ediție LYNX Festival, primul festival din România dedicat exclusiv filmului documentar și fotografiei de natură.

11
/05
/23

Extinction Room (Hopeless.) – instalația audio performativă este alcătuită din înregistrări ale unor specii de păsări pe cale de dispariție, explorând ideea de natură și reprezentarea acesteia pe scena artistică și culturală, într-un moment în care specialiștii de mediu au ridicat puternice semnale de alarmă. Performance-ul este prezentat la București, la Teatrelli, pe 13 mai, de la ora 19.00, grație unei noi colaborări între Goethe-Institut și creart/Teatrelli.

11
/05
/23

MoBU, Târgul Internațional de Artă Contemporană București, își deschide porțile pentru vizitatori vineri, 19 mai, ora 14:00, la Romaero Băneasa și anunță programul de evenimente culturale conexe la care se poate participa în baza biletelor la târg.