O ora de liniște, din 16 octombrie la cinema
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-ora-de-liniste-din-16-octombrie-la-cinema/

Agresat de: soţia depresivă, amanta posesivă, fiul parazit, menajera prea curioasă, vecinul intruziv, el vrea doar… O oră de linişte. După « Les VisIteurs » şi « „Qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu?”», o nouă comedie, în cinematografe, cu Christian Clavier.

Un articol de Petre Ivan|24 septembrie 2015

Premiera comediei O ora de liniște, cu Christian Clavier în rolul principal şi regizat de Patrice Leconte va avea loc pe 16 octombrie în cinematografele în România. Filmul este distribuit de Independența Film.

Foarte pasionat de jazz, Michel găseşte un album rar pe care visează să-l asculte în linişte în sufragerie. Dar întreaga lume pare să conspire împotriva lui: soţia se apucă să-i depene ultimele sale revelaţii, fiul se întoarce pe neaşteptate, unul din prieteni îi bate la uşă, toate astea în timp ce mama îl tot sună pe mobil.

Ca să nu mai punem la socoteală că este şi „Ziua Vecinilor” azi! Manipulator, mincinos, Michel vrea linişte cu orice preţ. Dar oare mai este posibil azi să ai ora ta de linişte?

Christian Clavier  îl descrie pe Michel, personajul pe care îl interpretează: „E un bărbat căruia nu-i pasă de nimeni, fie că e vorba de soţie, de fiu, de vecin, de prieteni, de angajaţii din casă, de ceea ce se petrece în propria casă. Este tipul de om pe care-l întâlnim des azi, centrul atenţiei personale, pentru care plăteşte destul de scump, pentru că într-o bună zi viaţa lui s-a făcut ţăndări. Simbolizează omul societaţii în care trăim. Aparţine unei anumite clase sociale, dar este mai ales un mare egoist. „

Scenariul, adaptarea şi dialogurile sunt făcute de Florin ZELLER, după piesa lui de teatru „O oră de linişte”.

Cadrul este acelaşi, desigur, dar ceea ce în piesa de teatru era doar sugerat a fost mult dezvoltat în film. Anumite personaje, cum este cel al fiului, interpretat de Sébastien Castro, au fost schimbate mult, ca şi cele din familia de filipinezi, a muncitorului portughez, a menajerei, a vecinilor care iau parte la sărbătoare… Apoi, în loc să se petreacă în sufragerie, filmul se derulează într-un apartament cu camere, holuri, palier, scări, lift… adică un teren de joc extraordinar pentru un regizor. Nu mai suntem pe scenă, la teatru. – Patrice Leconte.

Foto: O ora de liniște – facebook

20
/08
/14

Filmele scurte care au avut cel mai mare impact la public în 2013 și 2014 se reunesc sâmbătă, pe 30 august, la Teatrul de Vară Herăstrău. ShortsUP În Parc aduce sub cerul liber o colecție de scurtmetraje ce a strâns un număr record de emoții, aplauze și hohote de râs pe parcursul ultimilor doi ani.

19
/08
/14

Actriţa americană Diane Keaton va primi, în această toamnă, premiul Golden Icon pentru întreaga carieră, la cea de-a zecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Zurich, Elveţia (25 septembrie - 5 octombrie).

19
/08
/14

Prima ediţie a Festivalului de film inspiraţional din România, va avea loc în perioada 25-28 septembrie 2014, în Bucureşti, la Noul Cinematograf al Regizorului Român. Invitatul special al acestei prime ediţii este Maia Morgenstern.

18
/08
/14

Între 3 şi 12 octombrie, cel mai dinamic şi îndrăgit festival de film din Bucureşti se întoarce pentru cea de-a noua ediţie. În deschidere va rula animația The Boxtrolls, proiectat în premieră în Europa de Sud-Est.

18
/08
/14

Lungmetrajul "Remote Control", de Byamba Sakhya, a câştigat marele trofeu la cea de-a 11-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul, care s-a desfăşurat între 12 şi 17 august, în Bucureşti, la arena Verde Stop şi Cinema Studio.

17
/08
/14

MARI FILME ROMÂNEȘTI UITATE Realizat într-o libertate mult mai mare pentru televiziunea iugoslavă în 1978, „Salonul nr. 6”, după scrierea omonimă a lui Anton Cehov, este denunţarea directă a sistemului totalitar pe care Lucian Pintilie nu a putut-o pune în practică în România.

15
/08
/14

Lungmetrajul "O vară de neuitat", de Lucian Pintilie, va fi proiectat la cea de-a cincea ediţie a Divanului Degustătorilor de Film şi Artă Culinară, din localitatea Cetate din judeţul Dolj, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la realizarea coproducţiei româno-franceze. Regizorul filmului, unul dintre invitaţii speciali ai festivalului, va fi prezent la eveniment.

14
/08
/14

În această seară, de la ora 22.40, Ana Ularu va putea fi văzută, la Arena Verde Stop din Bucureşti, în scurtmetrajul L1-L5, în cadrul Festivalului de Film Anonimul (intrarea liberă).

14
/08
/14

Razvan Vasilescu s-a nascut pe 14 august 1954, la Ploiesti. Actor de film, teatru şi televiziune, Vasilescu s-a apucat de actorie după ce l-a vazut pe Jean Gabin la televizor: „Aveam vreo 7-8 ani, priveam la televizor si l-am vazut pe Jean Gabin. Si-atunci am zis: Vreau sa ma fac ca asta! Artist de cinema!"

14
/08
/14

Cainele japonez, debutul în regia de lungmetraj al lui Tudor Cristian Jurgiu, este propunerea României la ediţia din 2015 a premiilor Oscar, la categoria "cel mai bun film străin". „Este un film bun şi fără să fie premiat la Oscar”, glumeşte Victor Rebengiuc.

13
/08
/14

"Minuni/ Le meraviglie", filmul recompensat cu marele premiu al juriului la Festivalul de la Cannes 2014 şi în care rolul principal este interpretat de românca Alexandra Lungu, a deschis, marţi seară, Festivalul Internaţional de Film Independent Anonimul de la Bucureşti.