O povestire a scriitorului Truman Capote, descoperită recent, va fi publicată în Vanity Fair
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-povestire-a-scriitorului-truman-capote-descoperita-recent-va-fi-publicata-in-vanity-fair/

Manuscrisul unei povestiri create de romancierul american Truman Capote, descoperit recent, care descrie o călătorie a acestuia pe Marea Mediterană în compania unor persoane bogate şi celebre, urmează să fie publicat în revista Vanity Fair, au anunţat luni reprezentanţii acestei publicaţii. Schiţa „Yachts and Things”, ce va apărea în numărul din luna decembrie al revistei […]

Un articol de Andrada Văsii|7 noiembrie 2012

Manuscrisul unei povestiri create de romancierul american Truman Capote, descoperit recent, care descrie o călătorie a acestuia pe Marea Mediterană în compania unor persoane bogate şi celebre, urmează să fie publicat în revista Vanity Fair, au anunţat luni reprezentanţii acestei publicaţii.

Schiţa „Yachts and Things”, ce va apărea în numărul din luna decembrie al revistei Vanity Fair, disponibil în Statele Unite începând de marţi, este considerat de experţi drept unul dintre capitolele care lipseau din romanul autobiografic al lui Capote, rămas neterminat şi intitulat „Answered Prayers”.

Romanul, din care au supravieţuit până în zilele noastre doar câteva capitole, i-a scandalizat pe mulţi dintre prietenii bogaţi şi mondeni ai lui Capote, întrucât acesta a descris în acel volum multe detalii tumultuoase şi ruşinoase extrase din vieţile lor private.

Manuscrisul, ce pare să fie o schiţă incipientă, a fost descoperit de editorul Sam Kashner în timp ce făcea muncă de cercetare pentru „Answered Prayers”, analizând documentele lui Capote deţinute de Biblioteca Publică din New York. Romanul „Answered Prayers” a fost publicat postum în Statele Unite în anul 1987.

Povestirea se întinde pe şase pagini şi descrie o croazieră de trei săptămâni pe Marea Mediterană, pe un iaht de lux, în compania unor prieteni bogaţi ai romancierului.

Truman Capote a devenit celebru la vârsta de 23 de ani, în 1948, cu primul său roman, „Other Voices, Other Rooms”.

Şi-a construit celebritatea făcându-se remarcat cu mare uşurinţă în cercurile aristocrate mondene din New York, dar şi prin intermediul unor romane precum „Mic dejun la Tiffany’s/ Breakfast at Tiffany’s” şi „Cu sânge rece/ In Cold Blood”.

Truman Capote a murit din cauza unui cancer hepatic, în 1984, în locuinţa din Los Angeles a lui Joanne Carson, fosta soţie a prezentatorului de televiziune Johnny Carson.

Truman Capote este considerat unul dintre cei mai importanţi scriitori americani ai secolului al XX-lea. S-a născut pe 30 septembrie 1924, la New Orleans. După o copilărie petrecută într-un orăşel din Alabama, s-a mutat la New York, unde, la 17 ani, şi-a întrerupt studiile şi s-a angajat la The New Yorker. Curând, a început să-şi publice povestirile în reviste literare, iar în 1948 i-a apărut romanul „Alte glasuri, alte încăperi”, care s-a bucurat de succes şi l-a impus în atenţia criticilor ca pe una dintre cele mai mari speranţe ale prozei americane. Cărţile şi piesele de teatru publicate ulterior („A Tree of Night and Other Stories”, 1949, „The Grass Harp”, 1951, „Breakfast at Tiffany’s”, 1958, „In Cold Blood”, 1966, „A Christmas Memory”, 1966, „Behind Prison Walls”, 1972, „Music for Chameleons”, 1980), multe dintre ele ecranizate, i-au consolidat reputaţia.

Sursa: Mediafax
08
/01
/15

CRONICĂ DE FILM Scris de Bogdan Mirică și regizat de Igor Cobileanski, „Umbre”, noul serial produs și difuzat de HBO România, încearcă să altoiască pe sol românesc un format străin, însă eșuează undeva la mijloc.

08
/01
/15

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, Asociaţia Culturală “Pro Valores”, Radio România Cultural, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi ExcesMusic îi invită pe tinerii muzicieni născuţi între 1 ianuarie 1990, dar nu mai târziu de data de 31 decembrie 2000 să se înscrie la cea de-a VI a ediţie a Concursului “Drumul spre celebritate”, singura competiţie muzicală din România în care rolul tinerilor spectatori – juraţi este determinant.

08
/01
/15

„De ce eu?”, în regia lui Tudor Giurgiu, unul dintre cele mai așteptate filme românești din 2015, inspirat de un caz real care a zguduit România la începutul anilor 2000, cel al sinuciderii procurorului Cristian Panait, va fi lansat pe 27 februarie 2015 în cinematografele din toată țara.

07
/01
/15

„La traviata” a fost o curtezană fermecătoare, care a existat cu adevărat. Rossini a scris o operă în doar două săptămâni. Fără muzica lui Wagner n-ar fi existat „Stăpânul Inelelor”... Sunt doar câteva amănunte fascinante din culisele Operei.

07
/01
/15

Sediul ziarului satiric Charlie Hebdo din Paris a fost vizat miercuri de un atac cu arme automate, comis de persoane mascate şi soldat cu victime. Cel puţin 12 persoane, dintre care doi poliţişti, au fost ucise şi alte patru persoane au fost rănite în atacul de inspiraţie islamistă şi fără precedent, denunţat de preşedintele Francois Hollande drept un "atentat terorist".

07
/01
/15

Primele zile din 2015 marchează un nou început pentru ,,În Culise” (Str. Hristo Botev nr. 25) – trei ani de teatru celebrați prin 12 zile ,,păcătoase” de spectacol, între 9 și 20 ianuarie.

07
/01
/15

Teatrele de pe Broadway, New York, au înregistrat cel mai mare număr de spectatori şi cele mai mari încasări din istorie în 2014, când 13,1 milioane de persoane au asistat la spectacolele de pe scena dramatică americană, generând vânzări de bilete de 1,36 miliarde de dolari.