O povestire cu Sherlock Holmes, considerată pierdută, descoperită în Marea Britanie
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-povestire-cu-sherlock-holmes-considerata-pierduta-descoperita-in-marea-britanie/

O povestire cu Sherlock Holmes, de Arthur Conan Doyle, a fost descoperită recent în Marea Britanie, la peste 100 de ani după ce a fost scrisă.

Un articol de Petre Ivan|23 februarie 2015

Povestirea, intitulată „Sherlock Homes: Discovering The Border Burghs And, By Deduction, The Brig Bazaar”, ar fi fost scrisă de renumitul prozator britanic în anul 1904, cu scopul de a strânge bani pentru a finanţa renovarea unui pod în oraşul scoţian Selkirk, care fusese avariat de inundaţii, notează Mediafax.

Povestirea a fost descoperită de Walter Elliot, un pensionar britanic în vârstă de 80 de ani. „Nu am nicio idee dacă a fost publicată vreodată – nu am văzut-o niciodată. Am fost dintotdeauna interesat de istorie, iar familia mea a transmis din generaţie în generaţie volume cu povestiri. Bănuiesc că acesta a fost unul dintre volumele care au fost transmise în familia mea”, a declarat Walter Elliot pentru tabloidul Daily Mail.

Îndrăgitele povestiri cu Sherlock Holmes au fost de-a lungul anilor adaptate în numeroase lungmetraje, inclusiv un serial TV cu Benedict Cumberbatch şi o franciză cinematografică în care rolul principal este jucat de Robert Downey Jr.

Foto: O povestire cu Sherlock Holmes – cinemagia, wikipedia

07
/10
/23

Romanul „Numele celălalt. Septologie I-II” de Jon Fosse, laureatul Premiului Nobel pentru Literatură din acest an, antologia de proză scurtă „Kiwi, 2023. Trecuturi”, coordonată de Marius Chivu, și cartea pentru copii ,,Mai isteț decât regele” de George Shannon sunt propunerile noastre de lectură pentru mijlocul toamnei.

06
/10
/23

În imprintul Armada de la Nemira, prezent de cinci ani pe piața de profil, sunt publicate cărțile celor mai importanți autori de SF, Fantasy & thriller din lume: George R. R. Martin, Stephen King, Frank Herbert, Ursula K. LeGuin.

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

21
/09
/23

Luni, 25 septembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Regina Elisabeta 38), George C. Dumitru va intra în dialog cu Bogdan Răileanu și Victor Cobuz, pornind de la romanul „Rupturi”, publicat de curând în colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom.

18
/09
/23

Editura Paul Editions anunță lansarea unei colecții de memorii biografice despre cele mai reprezentative personalități pe care le-a avut țara noastră. Cartea în două volume „Mari Români – La răscruce de veacuri” semnată Nicolae Petrașcu cuprinde o serie de scrieri unice, istorisiri și trăiri adevărate ale autorului. Primul volum apare astăzi, 18 septembrie, iar cel de-al doilea volum se va lansa pe data de 25 septembrie.

17
/09
/23

Raluca Nagy (Cluj-Napoca, 1979) este antropologă şi scriitoare. Din 2005, a publicat texte de popularizare a antropologiei, eseuri și povestiri în majoritatea revistelor culturale din România și în mai multe volume colective. „Despre memoriile femeii și alți dragoni” este cea de-a treia sa carte și prima de non-ficțiune.