O proiecție-eveniment: Nick Cave și „One More Time With Feeling”, la MȚR
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-proiectie-eveniment-nick-cave-si-one-more-time-with-feeling-la-mtr/

DokStation prezintă joi, 1 decembrie, ora 20.00, la Cinematograful Muzeului Țăranului, documentarul „One More Time With Feeling”, în varianta 2D. Filmul care a şi deschis prima ediţie a festivalului DokStation este prezentat pentru a doua oară în România, în proiecţie unică, aşa cum va fi proiectat şi în cinematografele din lume, pe 1 decembrie.

Un articol de Liliana Matei|12 noiembrie 2016

Documentarul lui Andrew Dominik (Chopper, The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford, Killing Them Softly) este deopotrivă un document al înregistrării celui de-al 16-lea album semnat Nick Cave & The Bad Seeds, Skeleton Tree, și un recviem pentru Arthur, fiul lui Nick Cave, decedat la vârsta de 15 ani, în vara anului 2015.

Construit inițial în jurul conceptului de spectacol, One More Time With Feeling s-a transformat radical odată ce Dominik a început să se concentreze pe fondul tragic al scrierii și al înregistrării albumului. Înregistrările au debutat cu câteva luni înaintea tragicului accident, iar filmările au fost făcute, timp de 10 zile, după șapte luni de la moartea lui Arthur Cave.

Documentarul acoperă interpretările celor 8 piese ale noului album, magistral filmate de directorul de imagine Benoît Debie și armonizate de sound design-ul lui Joakim Sundström, în care sunt intercalate interviuri cu Nick Cave, soția sa, Susie Bick, fiul lor, Earl Cave, și cu prietenul de-o viață, muzicianul Warren Ellis, punctate de reflecțiile lui Cave.

Biletele pot fi achiziționate pe www.eventbook.ro și de la casieria cinematografului.

Prima ediție DokStation s-a desfășurat timp de 3 zile (23-25 septembrie), în 4 cartiere din București, în 6 locuri din sectoarele 1 (Grădina cu filme, Teatrelli, Club Control), 2 (Centrul Cultural “Mihai Eminescu” – Parcul Național), 4 (Fabrica) și 6 (Parcul Drumul Taberei) și au participat peste 2000 de spectatori.

A doua ediție a DokStation Music Documentary Film Festival va avea loc în perioada 14-17 septembrie 2017, în București.

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.