O saptămână de muzică clasică la metrou
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-saptamana-de-muzica-clasica-la-metrou/

Atenţie, se deschid uşile… urmează „Muzică Clasică la Metrou #4”, în cele mai tranzitate patru staţii: Piaţa Unirii 1, Piaţa Unirii 2, Univeristate şi Piaţa Victoriei, ale căror peroane vor fi transformate în săli de spectacole.

Un articol de Petre Ivan|12 aprilie 2016

În perioada 18-22 aprilie, în intervalul de vârf  17.30-19.00, ONG-ul „Arta nu muşcă“, împreună cu Metrorex, oferă bucureștenilor  o serie de concerte de muzică clasică susținute de tineri artiști talentați ai Universității de Muzică din capitală.

De asemenea, sunt vizate și momente artistice inedite, precum pictură, grafică, ilustrație, flasmob-uri de tango, balet clasic sau dans contemporan.

10

În ultimele 3 ediţii, s-au înregistrat în jur de 90.000 de călători și 120 de reprezentații.

*Proiectul este un concept anual, de responsabilitate culturală, cu două componente: de a oferi o platformă de susținere a  tinerilor artiști debutanți, din lipă de săli de spectacole și de a încuraja publicul larg să consume produse culturale, într-un mod creativ.

Foto: muzică clasică la metrouwww.artanumusca.ro

23
/09
/21

Cunoscutul actor Vlad Ivanov, în calitate de povestitor; premiera românească a operei „Strigoii” de George Enescu, sub bagheta apreciatului dirijor Gabriel Bebeșelea; Orchestra Academiei Naționale Santa Cecilia din Roma, condusă de faimosul dirijor Daniele Gatti și cu pianistul Jean Yves Tibaudet ca solist sunt câteva din principalele oferte ale zilei la Festivalul Internațional George Enescu.

17
/09
/21

Astăzi începe de-a 7-a ediție a Danube Rock Sounds, festivalul de rock din Galați, ce are loc între 17 și 19 septembrie pe Plaja Dunărea. Este primul eveniment important organizat pe plaja recent inaugurată și promite o atmosferă de neuitat și multă distracție.

17
/09
/21

Tiberiu Soare se va afla la pupitrul Orchestrei de Cameră Radio în concertul de sâmbătă, 18 septembrie, din cadrul seriei Concerte și Recitaluri de la Ateneul Român. Solista acestui concert este Alisa Weilerstein, una dintre cele mai apreciate violonceliste ale zilelor noastre. În program vor fi lucrări de Ceaikovski (Serenada pentru orchestră și coarde și Variațiunile rococo pentru violoncel și orchestră) și Haydn (Concertul nr. 1 în do major pentru violoncel și orchestră).

17
/09
/21

La 100 de ani de la instituționalizare, Opera Națională București deschide Stagiunea Centenară, intitulată simbolic „Opera 100”, cu spectacolul „Tosca” de G. Puccini, invitat special fiind celebrul bas-bariton Sir Bryn Terfel. Cele două reprezentații vor fi programate în zilele de 1 și 3 octombrie, începând cu ora 18:30. Alături de cel mai mare bas-bariton din lume, în distribuțiile celor două spectacole se vor regăsi nume sonore ale primei scene lirice a țării.

08
/09
/21

PREVIEW Între 8 şi 12 septembrie, la Cinema Elvire Popesco, Institutul Cervantes și Verde Stop Arena din Bucureşti, se desfăşoară cea de-a 6-a ediție a Película, singurul festival de film și cultură ibero-americană din România. Ulterior, o selecţie de filme vor fi văzute şi la Cluj-Napoca, dar şi online.

26
/08
/21

Timp de 4 weekenduri, Weekend Sessions la Grădina Botanică prezintă artiști independenți și reunește antreprenori locali din platforma roditorfoodmarket.ro în cadrul unui program de sesiuni acustice de muzică clasică, jazz, alternative&indie, dar și sesiuni de poezie și proiecții de film într-unul dintre cele mai frumoase spații verzi din București.