O saptămână de muzică clasică la metrou
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-saptamana-de-muzica-clasica-la-metrou/

Atenţie, se deschid uşile… urmează „Muzică Clasică la Metrou #4”, în cele mai tranzitate patru staţii: Piaţa Unirii 1, Piaţa Unirii 2, Univeristate şi Piaţa Victoriei, ale căror peroane vor fi transformate în săli de spectacole.

Un articol de Petre Ivan|12 aprilie 2016

În perioada 18-22 aprilie, în intervalul de vârf  17.30-19.00, ONG-ul „Arta nu muşcă“, împreună cu Metrorex, oferă bucureștenilor  o serie de concerte de muzică clasică susținute de tineri artiști talentați ai Universității de Muzică din capitală.

De asemenea, sunt vizate și momente artistice inedite, precum pictură, grafică, ilustrație, flasmob-uri de tango, balet clasic sau dans contemporan.

10

În ultimele 3 ediţii, s-au înregistrat în jur de 90.000 de călători și 120 de reprezentații.

*Proiectul este un concept anual, de responsabilitate culturală, cu două componente: de a oferi o platformă de susținere a  tinerilor artiști debutanți, din lipă de săli de spectacole și de a încuraja publicul larg să consume produse culturale, într-un mod creativ.

Foto: muzică clasică la metrouwww.artanumusca.ro

10
/09
/20

OAMENII MUZICII Compozitorul avangardist și teoreticianul american John Cage (1912-1992) a fost unul dintre marii inovatori și experimentatori ai secolului XX. Un pionier al folosirii neconvenționale a instrumentelor muzicale precum și al muzicii electroacustice, Cage este și astăzi o piatră de poticnire ce ridică sprâncenele melomanilor, dar rămâne indiscutabil și un deschizător de orizonturi în muzica, dansul și arta secolului XX.

08
/09
/20

În perioada 14-20 septembrie, la Ateneul Popular Mr. Gh. Pastia din Focşani, va avea loc un nou proiect dedicat tinerilor interpreţi de muzică clasică, realizat cu cofinanțarea AFCN – #classicforteens #cofinantatdeAFCN –, un proiect pe care, după douăzeci de ani și după o bogată și intensă activitate culturală în Italia, organizatorii îl propun orașului natal.

07
/09
/20

TAMTAM Festival, eveniment aflat la a doua ediție are loc în Brașov, între 11 și 12 septembrie 2020. Festivalul își propune vitalizarea spațiului urban prin artă, transformând orașul, cu spațiile sale publice, într-o amplă scenă culturală. Fiecare oraș trăiește prin oamenii săi. Desi există o serie de limitări, în acest context diferit, ele devin oportunități de reîntâlnire în spațiul urban.

31
/08
/20

Anul acesta, începutul de toamnă la Piatra-Neamţ va aduce un proiect inedit al Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ – NEAMŢ ART FESTIVAL, care se va desfăşura între 3 și 6 septembrie. 

31
/08
/20

H3 Garden before detach() este un proiect multidisciplinar creat de studioul de artă și tehnologie H3 în colaborare cu Teatrul Odeon. Selectat pentru participare la cel mai mare festival din lume de artă, tehnologie și societate, Ars Electronica, evenimentul va avea loc între 9-13 septembrie, pe strada Popa Nan 82, într-un complex de clădiri care va fi demolat în toamna acestui an.

25
/08
/20

Timp de trei zile Sibiul s-a transformat în capitala jazzului. Atât la nivel de orchestrație cât și de compoziție, pe lângă artiștii consacrați ai scenei jazz din România, Sorin Zlat, FiRMA și Vița de Vie au adus un sound inovator dincolo de granița convențională dintre jazz și rock.

Pagina 1 din 15112345...102030...Ultima »