O treime din biletele la FNT 2017 vândute în primele 24 de ore
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-treime-din-biletele-la-fnt-2017-vandute-in-primele-24-de-ore/

Peste o treime (34%) din numărul biletelor pentru spectacolele celei de-a 27-a ediţii a Festivalului Naţional de Teatru au fost deja epuizate, la doar 24 de ore de la momentul punerii lor în vânzare. Recordul a fost stabilit după primele 4 ore, când se înregistra o cotă de 25% vânzări din totalul biletelor Festivalului.

Un articol de Petre Ivan|20 septembrie 2017

89% dintre acestea au fost vândute on-line, pe platforma www.mystage.ro, restul de 11% fiind cumpărate prin intermediul casei centralizate de bilete a Teatrului Naţional „I.L. Caragiale“ din Bucureşti.

Spectacolele străine invitate în Festival – HAMLET / COLLAGE în regia lui Robert Lepage, ROMEO ŞI JULIETA în coregrafia lui Angelin Preljocaj şi SĂ TRĂIEŞTI ORICE-AR FI (BARBARA) interpretat de Juliette Binoche au fost cele mai solicitate până acum. Acesta din urmă este chiar sold-out. Dintre producţiile autohtone aparţinând selecţiei oficiale – best-seller în acest moment este spectacolul ÎN ADÂNCURI, pus în scenă de regizorul Yury Kordonsky la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj.

Platforma amintită este accesibilă şi de pe orice dispozitiv mobil. Trebuie doar să vă creaţi cont, să cumpăraţi biletele la spectacolele favorite, acestea fiind disponibile oricând în cont sau pe e-mail. Plăţile se pot efectua cu cardul, iar procesarea lor se face în siguranţă prin platforma LibraPay, aparţinând Libra Internet Bank.

În acest an, cei care achiziționează bilete online de pe mystage.ro pot opta pentru unul din cele două pachete limitate mySTAGE Silver și Gold, care presupun anumite avantaje și cadouri promoționale.

Foto: FNT 2017 – fnt.ro

05
/01
/15

Cărţi ale unor autori consacraţi, precum Mircea Cărtărescu, Lucian Boia şi Vladimir Tismăneanu, volumul "Scrisori pentru Vera", de Vladimir Nabokov, şi o serie de romane politice - la 25 de ani de la abolirea sistemului comunist - se numără printre noutăţile editoriale pregătite pentru anul 2015.

05
/01
/15

„Spitalul comunal”, în regia lui Felix Alexa, de la Teatrul Metropolis, reflectă o societate cangrenată, în care empatia nu este decât o fantomă a umanităţii. Pacienţii devin prizonieri într-un spaţiu claustrant mustind de moarte şi de nebunie. Civilizaţia însăşi se află în exil, încercând să muşte din realitate cu dinţi uzaţi.

05
/01
/15

Anul 2015 aduce în peisajul cinematografic noi proiecte ale unor regizori premiaţi la Cannes, Berlin şi Veneţia, printre filmele româneşti care vor fi lansate în cinema numărându-se thrillere politice, un western balcanic, un documentar animat, dar şi comedii, drame şi pelicule poliţiste.

05
/01
/15

Pyramus & Thisbe 4 You , Căsătoria , Scrisoarea , Allegro, ma non troppo, Conversaţie după înmormântare, Miss Daisy şi şoferul ei, Gulliver în Ţara Piticilor şi multe alte spectacole pe scenele teatrelor bucureştene, în săptămâna 5-11 ianuarie.

02
/01
/15

Nedistribuite în cinematografe, văzute puțin în festivaluri, ignorate nejustificat, filmele de nonficțiune merită o mai mare atenție. La început de an, Ziarul Metropolis vă propune 10 documentare străine din 2013 și 2014, demne de reținut.

01
/01
/15

S-au ivit pe cerul teatrului stele care au lucit orbitor o vreme, care au stârnit admiraţie unanimă. Criticii au făcut prognoze artistice pe termen lung, însă, apoi, luminile lor s-au stins. Cu actorul Gheorghe Dinică nu a fost aşa.

31
/12
/14

Noaptea în care facem bilanţuri, dar şi noaptea în care ne distrăm – Revelionul va fi un pretext pentru TVR de a-şi pune în lumina reflectoarelor vedetele şi succesele mai vechi sau mai noi. După 25 de ani de televiziune liberă, TVR prezintă telespectatorilor săi cele mai de succes formate şi cele mai iubite vedete.

30
/12
/14

Anul 2014 poate fi considerat unul aproape anost prin prisma box office-ului nord-american, aflat la cel mai scăzut nivel al său din ultimii şase ani, dar a cărui calitate cinematografică a fost totuşi "salvată" în a doua jumătate a lui de revenirea în forţă a filmelor biografice.

29
/12
/14

O selecție de 14 dintre filmele premiate care au marcat ultimul an va fi proiectată la Cinema Studio din București, între 2 și 8 ianuarie 2015. Spectatorii vor avea ocazia să (re)vadă filme semnate de regizori ca Lars von Trier, Jim Jarmusch, Joel și Ethan Coen, David Cronenberg, Paolo Sorrentino, Michel Hazanavicius sau Corneliu Porumboiu.