O vara foarte instabila, în proiecţie specială la NCRR. Câştigă două invitaţii duble la film!
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-vara-foarte-instabila-in-proiectie-speciala-la-ncrr-castiga-doua-invitatii-duble-la-film/

O proiecţie specială a celui mai recent titlu semnat de Anca Damian, „O vara foarte instabila“, va avea loc mâine, 21 noiembrie, de la ora 20.30, la Noul Cinematograf al Regizorului Român (NCRR – str. Monetăriei nr. 3, sect 1, în incinta Muzeului Naţional al Ţăranului Român, Bucureşti).

Un articol de Corina Vladov|20 noiembrie 2013

O proiecţie specială a celui mai recent titlu semnat de Anca Damian, „O vara foarte instabila“, va avea loc mâine, 21 noiembrie, de la ora 20.30, la Noul Cinematograf al Regizorului Român (NCRR –  str. Monetăriei nr. 3, sect 1, în incinta Muzeului Naţional al Ţăranului Român, Bucureşti).

Publicul va putea interacţiona cu Anca Damian. Regizoarea va participa după proiecție la o sesiune de întrebări şi răspunsuri.

„Filmul este o introspecție ironică, presărată cu umor negru, despre relaţiile moderne, sub influența poveștilor lui Pirandello – o poveste-în-poveste – unde personajele devin conștiente că se află într-un film. Aș spune că se află la intersecția dintre filmul de artă și cel de comedie… Foarte modern, foarte contemporan”, mărturisea Anca Damian.

„O vară foarte instabilă“ vine după marele succes al titlului „Crulic – drumul spre dincolo“ (2011), care a strâns peste 25 de premii şi un număr impresionant de participări internaţionale la festivaluri de film de prim rang, cum ar fi Locarno, BFI London Film Festival, Pusan sau Annecy.

Citiţi şi: INTERVIU Anca Damian, regizoare: „Trebuie să faci în fiecare zi ceva ce nu se vede“

În urma acestei recunoaşteri internaţionale, Anca Damian şi-a unit eforturile cu scriitorul irlandez Philip Ó Ceallaigh, laureat al Premiului Hennessy şi Premiului Rooney pentru literatura irlandeză, pentru a transpune în film povestirea „A Very Unsettled Summer“.

Filmul vorbit aproape integral în limba engleză spune povestea lui Daniel, un scoţian care, dintr-un joc de-a ficțiunea, e prins între doua femei, între dragoste și pasiune.

În rolurile principale sunt actorii: Ana Ularu (Hârtia va fi albastră, Periferic, The Borgias, Sunt o babă comunistă, Serena), Jamie Sives (Urzeala tronurilor, Clash of the Titans, Valhala Rising, Wilber Wants to Kill Himself, Triage), Diana Cavallioti (Amintiri din Epoca de Aur, Intâlniri încrucişate, Restul e tăcere), Kim Bodnia (Pusher, Love Is All You Need).

Director de imagine este Liviu Marghidan (California Dreamin’ – Nesfârșit, Portretul luptătorului la tinerețe, Tatăl fantomă).

Producția a avut premiera absolută în cadrul Festivalului internațional de Film de la Varșovia, unde a obținut critici excelente. Puteti găsi mai multe informații pe pagina de Facebook a filmului.

O vara foarte instabila Anca Damian

Anca Damian este regizoarea, scenarista și producătoarea filmului de animație „Crulic – Drumul spre dincolo” (2011), selectat la peste 100 de festivaluri de film. A regizat, scris și coprodus filmul „Întâlniri încrucișate” (2008), selectat la Pusan​​, Chicago, Goa, Cottbus, Goteborg și Roma.

Înainte de aceasta, a lucrat ca regizoare, scenaristă si producătoare la mai multe documentare despre artă, şi, de asemenea, ca Director de Imagine la două lungmetraje.

Participă la concurs şi câştigă două invitaţii la „O vara foarte instabila“!

Taguiește-l, într-un comentariu pe site, pe prietenul cu care ai vrea să mergi la acest film (acest lucru se face tastând caracterul @, urmat de numele prietenului de pe Facebook) și ești automat înscris în tragerea la sorți pentru două invitaţii duble.

Răspunsurile se primesc până joi, 21 noiembrie, la ora 12.00, iar rezultatele vor fi afișate pe site şi pe contul nostru de Facebook în jurul orei 12.30.

Invitaţiile se ridică cu 15 minute înainte de începerea proiecţiei de mâine, de la Noul Cinematograf al Regizorului Român (ora 20.30).

Concursul s-a încheiat. Câştigătoarele celor două invitaţii duble sunt Mihaela Ciobanu şi Denisa Scornea. Felicitări!

Foto din O vara foarte instabila – site oficial

20
/06
/24

În data care marchează 66 de ani de la debutul primei ediții a Festivalului și Concursului Internațional George Enescu, celebrul violoncelist lituanian David Geringas, președintele juriului secțiunii de violoncel, va susține miercuri, 4 septembrie 2024, ora 19:00, un recital de excepție pe scena Ateneului Român, fiind acompaniat la pian de către Mikhail Mordvinov.

14
/06
/24

Organizatorii Concursului Internațional George Enescu anunță rezultatele preselecției secțiunilor instrumentale, pentru ediția a XIX-a: din 555 de muzicieni care au aplicat până la data de 17 mai 2024, juriul de specialitate a selectat 149 de tineri interpreți din 26 de țări, care vor evolua la București în luna septembrie. 

26
/09
/23

Cea de-a IX-a ediție a „Premiilor Constantin Chiriac” a avut loc zilele trecute, în Prisăcani, satul natal al lui Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, cel care a inițiat această competiție prin care elevii primesc recunoașterea calităților lor intelectuale și sufletești, pentru a-i angaja în destinul comunității.

03
/02
/23

Marti, 7 februarie, ora 18.30, la Seneca Anticafe, strada Arhitect Ion Minu nr 1, se lansează raportul de cercetare "Consumul cultural al tinerilor și tinerelor din orașele mici și mijlocii. Perspective feministe" realizat de Asociația Room 2046 și Fundația Friedrich-Ebert-Stiftung România, cu ocazia derulării proiectului F-SIDES Chapters - o serie de cinecluburi feministe în urbanul mic și mediu din România.

02
/02
/23

După relansarea Programului „Cantemir”, Institutul Cultural Român, prin Centrul Național al Cărții, dă startul înscrierilor la sesiunea din acest an a cunoscutelor programe de finanțare a traducerii cărților românești în străinătate: Translation and Publication Support Programme (TPS) și PUBLISHING ROMANIA. Cele două programe se adresează editorilor din afara țării și urmăresc facilitarea accesului la cultura română, prin sprijinirea traducerilor din autori români și a publicațiilor dedicate culturii și civilizației românești.

02
/02
/23

Institutul Cultural Român a lansat apelul la candidaturi pentru bursele ”Woodrow Wilson” care se vor desfășura în anul 2023. În cadrul acestui program, trei cercetători români vor primi câte o bursă în valoare de 14.000 de dolari, constând într-un stagiu de trei luni la Woodrow Wilson International Center for Scholars, din Washington DC.