O vara foarte instabila, în proiecţie specială la NCRR. Câştigă două invitaţii duble la film!
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-vara-foarte-instabila-in-proiectie-speciala-la-ncrr-castiga-doua-invitatii-duble-la-film/

O proiecţie specială a celui mai recent titlu semnat de Anca Damian, „O vara foarte instabila“, va avea loc mâine, 21 noiembrie, de la ora 20.30, la Noul Cinematograf al Regizorului Român (NCRR – str. Monetăriei nr. 3, sect 1, în incinta Muzeului Naţional al Ţăranului Român, Bucureşti).

Un articol de Corina Vladov|20 noiembrie 2013

O proiecţie specială a celui mai recent titlu semnat de Anca Damian, „O vara foarte instabila“, va avea loc mâine, 21 noiembrie, de la ora 20.30, la Noul Cinematograf al Regizorului Român (NCRR –  str. Monetăriei nr. 3, sect 1, în incinta Muzeului Naţional al Ţăranului Român, Bucureşti).

Publicul va putea interacţiona cu Anca Damian. Regizoarea va participa după proiecție la o sesiune de întrebări şi răspunsuri.

„Filmul este o introspecție ironică, presărată cu umor negru, despre relaţiile moderne, sub influența poveștilor lui Pirandello – o poveste-în-poveste – unde personajele devin conștiente că se află într-un film. Aș spune că se află la intersecția dintre filmul de artă și cel de comedie… Foarte modern, foarte contemporan”, mărturisea Anca Damian.

„O vară foarte instabilă“ vine după marele succes al titlului „Crulic – drumul spre dincolo“ (2011), care a strâns peste 25 de premii şi un număr impresionant de participări internaţionale la festivaluri de film de prim rang, cum ar fi Locarno, BFI London Film Festival, Pusan sau Annecy.

Citiţi şi: INTERVIU Anca Damian, regizoare: „Trebuie să faci în fiecare zi ceva ce nu se vede“

În urma acestei recunoaşteri internaţionale, Anca Damian şi-a unit eforturile cu scriitorul irlandez Philip Ó Ceallaigh, laureat al Premiului Hennessy şi Premiului Rooney pentru literatura irlandeză, pentru a transpune în film povestirea „A Very Unsettled Summer“.

Filmul vorbit aproape integral în limba engleză spune povestea lui Daniel, un scoţian care, dintr-un joc de-a ficțiunea, e prins între doua femei, între dragoste și pasiune.

În rolurile principale sunt actorii: Ana Ularu (Hârtia va fi albastră, Periferic, The Borgias, Sunt o babă comunistă, Serena), Jamie Sives (Urzeala tronurilor, Clash of the Titans, Valhala Rising, Wilber Wants to Kill Himself, Triage), Diana Cavallioti (Amintiri din Epoca de Aur, Intâlniri încrucişate, Restul e tăcere), Kim Bodnia (Pusher, Love Is All You Need).

Director de imagine este Liviu Marghidan (California Dreamin’ – Nesfârșit, Portretul luptătorului la tinerețe, Tatăl fantomă).

Producția a avut premiera absolută în cadrul Festivalului internațional de Film de la Varșovia, unde a obținut critici excelente. Puteti găsi mai multe informații pe pagina de Facebook a filmului.

O vara foarte instabila Anca Damian

Anca Damian este regizoarea, scenarista și producătoarea filmului de animație „Crulic – Drumul spre dincolo” (2011), selectat la peste 100 de festivaluri de film. A regizat, scris și coprodus filmul „Întâlniri încrucișate” (2008), selectat la Pusan​​, Chicago, Goa, Cottbus, Goteborg și Roma.

Înainte de aceasta, a lucrat ca regizoare, scenaristă si producătoare la mai multe documentare despre artă, şi, de asemenea, ca Director de Imagine la două lungmetraje.

Participă la concurs şi câştigă două invitaţii la „O vara foarte instabila“!

Taguiește-l, într-un comentariu pe site, pe prietenul cu care ai vrea să mergi la acest film (acest lucru se face tastând caracterul @, urmat de numele prietenului de pe Facebook) și ești automat înscris în tragerea la sorți pentru două invitaţii duble.

Răspunsurile se primesc până joi, 21 noiembrie, la ora 12.00, iar rezultatele vor fi afișate pe site şi pe contul nostru de Facebook în jurul orei 12.30.

Invitaţiile se ridică cu 15 minute înainte de începerea proiecţiei de mâine, de la Noul Cinematograf al Regizorului Român (ora 20.30).

Concursul s-a încheiat. Câştigătoarele celor două invitaţii duble sunt Mihaela Ciobanu şi Denisa Scornea. Felicitări!

Foto din O vara foarte instabila – site oficial

25
/01
/14

Ziarul Metropolis şi MediaPro Distribution te trimit la film! Participă la concurs şi poţi câştiga 3 invitaţii duble pentru filmul „The Nut Job: Goana după alune”, la Cinema City Sun Plaza din Bucureşti.