Oamenii Străzii – modele într-un photo shoot de modă urbană
https://www.ziarulmetropolis.ro/oamenii-strazii-modele-intr-un-photo-shoot-de-moda-urbana/

Colecţii noi, trenduri – cum rămâne cu cei pentru care ultimele colecţii se afişează în tomberoane, canale şi la colţ de stradă? O şedinţă foto controversată de modă i-a avut ca modele chiar pe oamenii străzii din Bucureşti.

Un articol de Liliana Matei|29 septembrie 2015

Fotografiile au fost realizate de Ollie Gang Shop, magazin reprezentativ de cultură urbană și streewear, cu scopul de a stârni interes pentru proiectul umanitar The Street Store, primul magazin gratuit pentru persoanele fără adăpost.

În România există peste 15.000 de persoane adulte fără adăpost, dintre care mai mult de 5.000 trăiesc în București. Pentru ei dedicăm The Street Store, cel mai interesant eveniment umanitar al străzii, înființat pe stradă și întreținut de oameni.

Evenimentul va avea loc în data de 3 octombrie în București, pe strada Schitu Măgureanu, chiar pe trotuarul Parcului Cișmigiu. Oricine poate contribui cu haine, încălțăminte și accesorii, iar persoanele fără adăpost pot să aleagă ceea ce au nevoie.

Ședința foto disponibilă aici face parte dintr-o campanie pentru The Street Store. Fotografiile cu persoane fără adăpost, postate inițial pe Facebook, au strâns deja peste 1.100 de interacțiuni, printre care și share-uri de la artiști români precum Lora, și binecunoscuți bloggeri români.

Sedinta Foto cu Oamenii Strazii 2

Scopul fotografiilor este să atragă atenția asupra problemelor cu care persoanele fără adăpost se confruntă în special înainte de începerea sezonului rece. Vrem să încurajam cât mai mulți oameni să doneze hainele și pantofii care și-au terminat viața în garderobă, dar care ar putea fi de mare ajutor celor fără adăpost.

La Street Store, persoanele fără adăpost au parte de o experiență de cumpărături completă și prietenoasă, având șansa de a-și alege și chiar de a refuza ceea ce nu li se potrivește.

Asociațiile Homeless, Samu Social, FREE și Asociația Umanistă Română se vor asigura că apelul către persoanele fără adăpost se va face auzit.

The Street Store a luat naştere în Africa de Sud şi a fost preluat apoi în toată lumea.

Ne propunem să fie mai mult decât o acţiune de donare de îmbrăcăminte. Scopul este de a le oferi oamenilor fără posibilităţi financiare aceleaşi drepturi ca celor ce pot plăti pentru hainele pe care şi le doresc.

Credit foto: Andrei Nemirschi

18
/01
/21

De la împăratul Nero sau pictura renascentistă la povestea lui Alice în Țara Minunilor și la „divele” secolului XX, cele mai așteptate evenimente expoziționale programate în 2021 în Europa promit experiențe de calitate.

13
/01
/21

În această perioadă, atelierele MNAC se desfășoară online, într-o formulă interactivă. „Arta contemporană de la plancton la zbor intergalactic” este o serie de ateliere care ne ajută să înțelegem expoziția Colecției MNAC, „Văzând Istoria. 1947-2007”, dar și de unde vine și se hrănește arta contemporană, în general.

08
/01
/21

Până pe 27 iunie 2021 puteți vizita o nouă expoziție temporară la MNAR, intitulată „Poveștile Crucii. Sculptură miniaturală de tradiție bizantină”, organizată în cadrul Galeriei de Artă Veche Românească (Calea Victoriei 49-53).

04
/01
/21

Albumul bilingv „Azur de Lisabona”/ „Azul de Lisboa”, realizat de Ambasada României în Republica Portugheză și Institutul Cultural Român de la Lisabona, cu sprijinul Fundației Bonte, a avut prezentarea oficială în ultima lună a anului.

18
/12
/20

Muzeul Național Cotroceni lansează joi, 17 decembrie 2020, Portret de artist, un proiect de anvergură care îi are în prim plan pe unii dintre cei mai importanți artiști plastici ai momentului. Artiștii se destăinuie în fața publicului într-o suită de interviuri care reflectă emoțiile și părerile lor despre situația generată de pandemie, despre parcursul creațiilor și al artei în general, despre propria evoluție în domeniul artei și în situația actuală.

14
/12
/20

Până pe 28 martie 2021, Muzeul Național de Artă al României prezintă expoziția temporară Piranesi. Arhitecturi și fantasme, deschisă din 5 decembrie 2020. Expoziția aniversează 300 de ani de la nașterea artistului Giovanni Battista Piranesi (1720 – 1778) și este realizată de curatorul Cosmin Ungureanu, din cadrul Secției de Artă Europeană a MNAR, anunță organizatorii.

12
/12
/20

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” organizează în perioada 12-20 decembrie 2020, în zilele de weekend – 12, 13, 19 și 20 decembrie – evenimentul Am venit să colindăm „Florile Dalbe”.