Oana Pellea are un mesaj important pentru cei care vin la teatru
https://www.ziarulmetropolis.ro/oana-pellea-are-un-mesaj-important-pentru-cei-care-vin-la-teatru/

Într-un mesaj postat pe contul său de Facebook, Oana Pellea îi roagă pe spectatorii care vin la teatru să îi respecte pe cei care sunt pe scenă. Iată apelul actriţei.

Un articol de Petre Ivan|6 aprilie 2017

”Iertați-mă! O să o spun pe aia dreaptă. A cumpăra un bilet la teatru, a veni la teatru, a avea bilet în primul rând, a te uita pe Facebook mare parte din spectacol iar la final a urla Bravo!… mi se pare un semn de prostie și de mitocănie. Iertați-mă! Vă rog, iertați-mă! Stai, Doamne iartă-mă, acasă… stai pe Facebook cât vrei… îți economisești și banii de teatru și nici nu deranjezi actorii care TE VĂD tot spectacolul că nu le acorzi niciun pic de respect elementar. E degradant pentru dumneavoastră și doar pentru dumneavoastră!

PS. Și… vă rog mult, nu strigați Bravo!, barem atât!

PS 2. Nu filmați spectacolul, e INTERZIS! E FURT! Și sunteți anuntați asta la intrarea în sală!

PS 3. Să nu credeți că sunt deranjată de astfel de manifestari 🙂 Nimic nu îmi poate lua bucuria existenței pe scenă. Menționez astfel de apucături în speranța că poate cineva citește, înțelege și data viitoare când se duce la teatru acorda actului artistic respectul cuvenit!”

Sursa: contul de Facebook al Oanei Pellea

22
/09
/21

Teatrul EXCELSIOR prezintă, vineri, 24 septembrie, ora 19:00, premiera spectacolului Cenușăreasa – o adaptare muzicală a basmului omonim, semnată Eduard Petru Jighirgiu, cu participarea coregrafului Edi Stancu. Veți descoperi o versiune surprinzătoare a Cenușăresei, care explorează ludic fiecare personaj și detaliu al poveștii în crearea unui spectacol care va bucura întreaga familie.

21
/09
/21

Biografiile marilor împărați din China dinastică sunt ticsite de povești sângeroase, jocuri de culise, răzbunări, urzeli, iubiri devastatoare și multe alte ingrediente spectaculoase pe care industria de televiziune chineză le explorează și reformulează romanțat sub forma serialelor și filmelor istorice de larg consum.

20
/09
/21

Între 20 septembrie și 15 noiembrie, proiectul interdisciplinar „Noi împotriva noastră. Intervenție culturală pentru destigmatizarea bolilor psihice” continuă derularea la nivel național a seriei de activități artistice și de conștientizare dedicate cu precădere membrilor rețelei de sprijin din jurul persoanelor afectate de boli psihice, dar și publicului larg. 

17
/09
/21

OPINIE Mai mulţi cineaşti români importanţi, deopotrivă producători şi regizori, printre care Stere Gulea, Tudor Giurgiu, Ada Solomon şi Nae Caranfil, îşi exprimă nemulţumirea faţă de felul în care se desfăşoară concursurile de finanţare organizate de Centrul Naţional al Cinematografiei.

17
/09
/21

Astăzi începe de-a 7-a ediție a Danube Rock Sounds, festivalul de rock din Galați, ce are loc între 17 și 19 septembrie pe Plaja Dunărea. Este primul eveniment important organizat pe plaja recent inaugurată și promite o atmosferă de neuitat și multă distracție.

17
/09
/21

Tiberiu Soare se va afla la pupitrul Orchestrei de Cameră Radio în concertul de sâmbătă, 18 septembrie, din cadrul seriei Concerte și Recitaluri de la Ateneul Român. Solista acestui concert este Alisa Weilerstein, una dintre cele mai apreciate violonceliste ale zilelor noastre. În program vor fi lucrări de Ceaikovski (Serenada pentru orchestră și coarde și Variațiunile rococo pentru violoncel și orchestră) și Haydn (Concertul nr. 1 în do major pentru violoncel și orchestră).