Oana Pellea, din nou la Metropolis: ”O întâlnire pe scena unui teatru ce îmi e drag”
https://www.ziarulmetropolis.ro/oana-pellea-din-nou-la-metropolis-o-intalnire-pe-scena-unui-teatru-ce-imi-e-drag/

Oana Pellea revine pe scena Teatrului Metropolis în spectacolul„O casă de păpuşi – partea a doua“. ”Vă invit cu drag la noul spectacol, să ne bucurăm împreună”, spune actriţa, pentru Ziarul Metropolis.

Un articol de Dan Boicea|26 ianuarie 2022

Spectacolul după o piesă de Lucas Hnath va fi jucat în datele de 28, 29, 30 și 31 ianuarie, dar și în 8 și 12 februarie, de la ora 18.30, în Sala Olga Tudorache a Teatrului Metropolis. Biletele pot fi achiziționate online, apăsând pe acest link. Regizată de Alexandru Mihail, producţia îi mai are în distribuţie pe Catinca Maria Nistor, Vlad Ivanov şi Victoria Cociaş.

Ce înseamnă acest proiect pentru Oana Pellea? ”Spectacolul a avut o naștere grea. Cu multe peripeții și amânări… dar iată că avem bucuria să anunțăm această premieră absolută în România”, declară actrița.

O întâlnire cu un text inteligent, alert, profund, comic, trist. O întâlnire de bun augur cu un talentat regizor tânăr, cu care mi-a făcut plăcere să lucrez. O întâlnire cu o echipa minunată. O reîntâlnire cu un om și un artist de exceptie, pe care îl ador și care face parte din patrimoniul meu sufletesc, Maria Miu. O revenire pe scena unui teatru ce mi-e drag.

Oana Pellea, actriță

Pentru Oana Pellea, spectacolul este ”un prilej de a ne reuni în sala unui teatru și de a ne pune împreună întrebări: despre datorie și iubire, despre fericire, libertate, despre cum ne judecăm greșit unii pe alții, despre cum toată lumea poate avea dreptatea sa și nimeni nu e vinovat…

„O casă de păpuși – partea a doua” de Lucas Hnath
Spectacol nerecomandat tinerilor sub 14 ani!
Traducerea și adaptarea scenică: Alexandru Mihail
Scenografia: Maria Miu
Regia: Alexandru Mihail
Durata: 1h 30 min

Distribuția:
Nora: Oana Pellea
Torvald: Vlad Ivanov
Anne Marie: Victoria Cociaș
Emmy: Catinca Maria Nistor

Foto: Dragoș Ivan

11
/03
/24

Un bărbat vrea să-și ajute un prieten aflat la închisoare. Se cunosc din tinerețe și crede că oricine merită o a doua șansă. De aceea, intervine pentru el la partenerul lui de afaceri, în speranța că va fi de acord să-i ofere un job.

07
/03
/24

Pe 8 martie va avea loc primul eveniment al primăverii organizat de Celula de Artă, vernisajul expoziției „Călătoriile Spiritului”, semnată de artista Sorana Scortea. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00 iar lucrările vor putea fi văzute până pe 7 aprilie, în vitrina Pop Up de la Kulterra Gallery, pe strada Știrbei Vodă nr. 104-106.

05
/03
/24

Aăăă, Mihaela Trofimov este o actriță cu o mare foame pentru joacă, da, chiar așa, pentru joacă. Ăăă, o vedeți la Excelsior, la unteatru, la Brăila, pe scenă, puternică, talentată, expresivă. Ăăă ce voiam să zic? Citiți interviul în formă de alfabet și aflați cum o literă, Ă, descrie de cele mai multe ori starea ei de spirit.

05
/03
/24

Pe data de 5 martie se dă startul unui nou apel deschis în cadrul proiectului Share, Tag or Dye, inițiat și coordonat de către Asociația Fotografică Allkimik, în parteneriat cu Asociația Culturală Marginal. Această inițiativă oferă artiștilor din întreaga lume oportunitatea de a-și împărtăși creațiile și de a se implica într-o experiență colectivă de artă

01
/03
/24

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) vine cu o surpriză pentru public în luna martie. Iubitorii de teatru vor putea urmări online trei spectacole de excepție din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu: „Arta de a povesti” de Alexis Michalik, „O catedrală plină cu orgi” – spectacolul de deschidere al FITS și „FAUST: tribut”.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.