Oana Pellea, la Serile „Acasă” de la ICR Lisabona
https://www.ziarulmetropolis.ro/oana-pellea-la-serile-acasa-de-la-icr-lisabona/

Actriţa Oana Pellea va fi, vineri, alături de Cristina Casian şi Barbu Ollănescu-Orendi, oaspetele Serilor „Acasă”. În cadrul evenimentului, sub genericul „Acasă la boierii Ollăneşti şi la Amza Pellea” vor fi prezentate cărţile: „Jurnal 2003-2009”, de Oana Pellea, „Să râdem cu Nea Mărin”, de Amza Pellea şi „Aşa a fost să fie. Amintiri din anii mei buni şi răi”, de Barbu Ollănescu-Orendi.

Un articol de Petre Ivan|26 aprilie 2016

Oana Pellea, la Serile „Acasă” de la ICR Lisabona

Cu această ocazie, vor avea loc lecturi ale unor fragmente din cele trei cărți de memorialistică, dar și discuții cu publicul prezent despre familiile boierești Ollănescu și Policrat.

Născută Policrat, mama Oanei Pellea a fost obligată la 12 ani de regimul comunist să stea cu părinții în domiciliu forțat la Craiova. În această perioadă, când Domnica avea 21 de ani, l-a cunoscut pe Amza Pellea, cu care s-a căsătorit în 1958. Barbu Ollănescu-Orendi, unchiul Oanei Pellea, s-a născut în 1934, într-o familie cu rădăcini în vechi familii boierești din Țara Românească și Moldova.

Serile „Acasă” își propun să îi reunească pe membrii comunității românești din Portugalia.

Foto: Oana Pellea – facebook

18
/11
/20

Miercuri, 18 noiembrie, ora 19.30 vă invităm să vizionați lansarea romanului Trenul de Erlingen sau Metamorfoza lui Dumnezeu de Boualem Sansal, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“, traducere din franceză semnată de Mădălina Ghiu. O distopie virulentă, luxuriantă, lumea ei semănând din ce în ce mai mult cu a noastră, noul roman al lui Boualem Sansal avertizează asupra proliferării extremismului religios în zonele fragile ale societății actuale.

13
/11
/20

Nadia Terranova este un nume nou din librăriile din România. Publicată pentru prima dată în limba română, scriitoarea se alătură autoarelor din Italia publicate la noi, dintre care cea mai citită rămâne Elena Ferrante, fenomenul ultimilor ani.

13
/11
/20

Luni, 16 noiembrie, începând cu ora 18.00, va avea loc live, pe pagina de Facebook a Institutului Francez, o masă rotundă, cu ocazia lansării celor două numere ale revistei Secolul 21, consacrate lui George Banu.

11
/11
/20

Autobiografia actriței Maia Morgenstern, „Nu sunt eu”, a apărut la Editura Litera și le oferă cititorilor o incursiune fascinantă în viața uneia dintre cele mai iubite artiste din România.

10
/11
/20

„O scurtă eternitate”, cel mai recent volum semnat de Pascal Bruckner, este o filosofie a longevității bazată nu pe resemnare, ci pe curaj. O reinventare spectaculoasă a modului nostru de viață.

06
/11
/20

„Bine ai venit în America!” de Linda Boström Knausgård, „Wuhan. Jurnal dintr-un oraș în carantină” de Fang Fang și „Zâmbește” de Roddy Doyle sunt trei dintre cărțile pe care vi le recomandăm în această lună. Două romane a căror acțiune are pe fundal orașul Napoli completează lista.