Oana Pellea, Marius Manole şi Claudiu Bleonț sunt UNDERCLOUD 2015
https://www.ziarulmetropolis.ro/oana-pellea-marius-manole-si-claudiu-bleont-sunt-undercloud-2015/

După luna lui cuptor, urmează luna Undercloud. Cel mai prietenos nor se apropie şi o să stea deasupra Bucureştiului între 22-31 august. Timp de zece zile, la Muzeul Naţional al Țăranului Român se aşteaptă o adevărată furtună culturală independentă. 33 de spectacole de teatru independent, lansări de carte, conferinţe, ateliere.

Un articol de Petre Ivan|17 August 2015

Printre artiștii care sunt Undercloud anul acesta, la cea de-a VIII-a ediție, îi amintim pe Oana Pellea, George Banu, Matei Vișniec, Sanda Manu, Florin Piersic jr, Marian Râlea, Marius Manole, Claudiu Bleonț, Vlad Zamfirescu, Gigi Ifrim, Șerban Pavlu și mulți alții.

Pictorul Ștefan Câlția și-a dat acordul ca afișul festivalului UNDERCLOUD să fie realizat după una dintre lucrările sale: Primăvara, 2015.

UNDERCLOUD 2015 se bucură și de o serie de evenimente conexe susținute de personalități marcante ale  teatrului  UNDERCLOUD 2015 contemporan.

Criticul  de teatru George Banu  își  lansează volumele  „Parisul  personal, casa cu daruri” și „Japonia, imperiul teatrului” (Editura Nemira) și susține o conferință-omagiu despre omul de teatru Valentin Nicolau, prieten UNDERCLOUD, plecat prea devreme dintre noi.

Profesoara Sanda Manu propune un atelier-dialog pentru tinerii artiști.

Alte două momente mult așteptate sunt lansările cărților „Omul din care a fost extras răul” de Matei Vișniec (Editura Polirom) și „Hamlet și nebunia lumii” de Octavian Saiu (Editura Paidea)

Ediția a VIII-a se desfășoară sub sigla programului european EFFE 2015-2016 – Europe for Festivals, un important certificat internațional atribuit de către Comisia Europeană și Asociația Festivalurilor din Europa.

UNDERCLOUD este singurul festival internațional de teatru independent din România care a primit această distincție.

Foto: Oana Pellea, Marius Manole, Claudiu Bleonț, UNDERCLOUD 2015 – undercloud.ro

20
/03
/19

Paul Schrader, David Lowery și Kent Jones sunt trei dintre regizorii ale căror filme vor fi proiectate în premieră în România în cadrul American Independent Film Festival. Ediția a 3-a a festivalului va avea loc între 12 și 18 aprilie, la Cinema PRO și Cinema Muzeul Țăranului din București, iar biletele vor fi disponibile în curând pe eventbook.ro și în rețeaua Eventbook.

20
/03
/19

OPINIE Pentru al doilea an consecutiv, trofeul Gopo pentru cel mai bun film ajunge la un lungmetraj care s-a remarcat în special prin succes la public, și mai puțin prin prezențe în festivaluri sau elogiile criticii. În acest caz, „Moromeții 2”, de Stere Gulea. Este reconfirmarea unei schimbări în receptarea filmului românesc.

15
/03
/19

Privind în ochi trecutul apropiat... La 30 de ani de la căderea regimurilor comuniste, discursul antisemit pare să revină în forţă în ţările Europei Centrale şi de Est. Pentru a readuce în memorie câteva dintre lecţiile uneori uitate ale trecutului, între 16 şi 19 martie, Festivalul Internaţional de Documentar și Drepturile Omului „One World Romania” şi Forumul Cultural Austriac Bucureşti propun o „Retrospectivă extraordinară Ruth Beckermann”.

15
/03
/19

Ritmuri de tango, parfum de Argentina, sonoritatea inedită a bandoneón-ului și vocea ANALIEI SELIS, toate acestea sunt ”ingredientele” concertului programat miercuri, 20 martie (19.00), la Sala Radio,  în cadrul celei de-a doua ediții a proiectului TANGO SIMFONIC, ce poartă titlul Milonga de mis amores.

Page 1 of 78312345...102030...Last »