Oana Pellea, Marius Manole şi Claudiu Bleonț sunt UNDERCLOUD 2015
https://www.ziarulmetropolis.ro/oana-pellea-marius-manole-si-claudiu-bleont-sunt-undercloud-2015/

După luna lui cuptor, urmează luna Undercloud. Cel mai prietenos nor se apropie şi o să stea deasupra Bucureştiului între 22-31 august. Timp de zece zile, la Muzeul Naţional al Țăranului Român se aşteaptă o adevărată furtună culturală independentă. 33 de spectacole de teatru independent, lansări de carte, conferinţe, ateliere.

Un articol de Petre Ivan|17 august 2015

Printre artiștii care sunt Undercloud anul acesta, la cea de-a VIII-a ediție, îi amintim pe Oana Pellea, George Banu, Matei Vișniec, Sanda Manu, Florin Piersic jr, Marian Râlea, Marius Manole, Claudiu Bleonț, Vlad Zamfirescu, Gigi Ifrim, Șerban Pavlu și mulți alții.

Pictorul Ștefan Câlția și-a dat acordul ca afișul festivalului UNDERCLOUD să fie realizat după una dintre lucrările sale: Primăvara, 2015.

UNDERCLOUD 2015 se bucură și de o serie de evenimente conexe susținute de personalități marcante ale  teatrului  UNDERCLOUD 2015 contemporan.

Criticul  de teatru George Banu  își  lansează volumele  „Parisul  personal, casa cu daruri” și „Japonia, imperiul teatrului” (Editura Nemira) și susține o conferință-omagiu despre omul de teatru Valentin Nicolau, prieten UNDERCLOUD, plecat prea devreme dintre noi.

Profesoara Sanda Manu propune un atelier-dialog pentru tinerii artiști.

Alte două momente mult așteptate sunt lansările cărților „Omul din care a fost extras răul” de Matei Vișniec (Editura Polirom) și „Hamlet și nebunia lumii” de Octavian Saiu (Editura Paidea)

Ediția a VIII-a se desfășoară sub sigla programului european EFFE 2015-2016 – Europe for Festivals, un important certificat internațional atribuit de către Comisia Europeană și Asociația Festivalurilor din Europa.

UNDERCLOUD este singurul festival internațional de teatru independent din România care a primit această distincție.

Foto: Oana Pellea, Marius Manole, Claudiu Bleonț, UNDERCLOUD 2015 – undercloud.ro

05
/01
/16

În weekend-ul dinaintea anunțării nominalizărilor la cea de-a 88-a ediție a premiilor Oscar, șase dintre producțiile propuse anul acesta la Oscarul pentru Cel mai bun film străin vor fi proiectate la Cinema Union din București.

05
/01
/16

Ştiaţi că într-o zi de 5 ianuarie se inaugura Teatrul de Comedie din București, la iniţiativa lui Radu Beligan? Ajuns astăzi la venerabila vârstă de 97 de ani, maestrul Beligan a fost directorul instituţiei timp de opt ani, în perioada 1961 — 1969.

05
/01
/16

Într-o zi de 5 ianuarie (1932) se năştea Umberto Eco, unul dintre cei mai de seamă gânditori contemporani. Eseurile sale sunt adevărate modele ale genului. Strălucitoarea sa operă romanescă, începută în 1980 cu Numele trandafirului, este renumită pentru subtilele ei jocuri de limbaj şi pentru abundenţa simbolurilor şi aluziilor culturale.

04
/01
/16

Pe  5, 6 și 7 ianuarie, la Sala Mică de la Teatrul Excelsior, are loc ÎnScenarii, un festival de spectacole și filme făcute de adolescenţi. Pentru că "sfârşitul încununează opera", ultima seară se va încheia cu spectacolul ”O femeie singură”, ce o va avea ca protagonistă pe actriţa Maia Morgenstern.

04
/01
/16

În România, anul 1989 s-a încheiat cu o revoluţie, nimeni nu a uitat, iar revoluţia aceasta a devenit o graniţă între viaţa de dinainte şi cea de după. Spectacolul „Anul dispărut. 1989”, care tocmai a avut premiera la Teatrul Mic, este despre viaţa de dinainte.

02
/01
/16

Mel Gibson, unul dintre cei mai fermecători actori din lume, împlinește 60 de ani. Când era doar un puști, tatăl său, un catolic înflăcărat, l-a învăţat cele zece porunci. Apoi i-a spus-o pe a unsprezecea: „Să nu te minţi singur“. A trăit Mel Gibson după această ultimă poruncă?

02
/01
/16

George Alexandru s-a stins din viață vineri, 1 ianuarie, la ora 23.30 la Spitalul Fundeni, la vârsta de 58 de ani, din cauza unor complicații severe ale unei infecții abdominale grave, nu în timpul unei operaţii, a precizat Institutul Clinic Fundeni într-un comunicat. Trupul actorului va fi depus luni, la ora 11.00, la Teatrul Nottara. El va fi înmormântat tot luni, la cimitirul Ghencea.

30
/12
/15

Ziua Culturii Naționale va fi celebrată vineri, 15 ianuarie, de la ora 19.00, la Ateneul Român, prin spectacolul de muzică tradițională și poezie „La porțile ceriului“. Evenimentul îi are ca protagoniști pe Grigore Leșe și invitații săi.