Oana Pellea: „Mi se pare incredibil că nimeni nu a înţeles că Stela Popescu începuse să moară în faţa lor”
https://www.ziarulmetropolis.ro/oana-pellea-mi-se-pare-incredibil-ca-nimeni-nu-a-inteles-ca-stela-popescu-incepuse-sa-moara-in-fata-lor/

Actriţa Oana Pellea s-a arătat indignată de indiferenţa celor din sală la ultimul eveniment la care a participat Stela Popescu.

Un articol de Petre Ivan|24 noiembrie 2017

Cu doar două zile înainte să moară, Stela Popescu a fost prezentă la o gală în cadrul căreia i s-a  înmânat premiul pentru întreaga carieră.

Starea de sănătate a actriţei era vizbil afectată. Extrem de agitată, Stela Popescu a prezentat  un discurs  incoerent. Abia putea ţine microfonul în mână, la un moment aceasta scăpând premiul din mână… Mai mult, în timpul discursului său, regretata actriță a spus: „Mai bine mă duceam acasă decât să mă vedeţi în halul ăsta“.

„Stela Popescu a trăit o viaţă pe scenă. A început să moară tot pe scenă în faţa publicului. Publicul nu a înţeles ca Stela murea, puţin câte puţin, în faţa lui. Publicul a aplaudat…Nimeni din public nu a chemat salvarea. Nu a dus-o nimeni la spital, chiar dacă era mai mult decât evident că are nevoie de ajutor. Nimeni. Nici din public …nici dintre organizatori. Stela s-a retras, s-a dus acasă şi a murit. Nu judec pe nimeni. Mi se pare doar incredibil că nimeni din sală nu a înţeles că începuse să moară acolo în faţa lor…Doamne, cât de nepăsători, indiferenţi şi grăbiţi trecem unii pe lângă alţii…“, a scris Oana Pellea pe pagina sa de facebook.

Cu toată incoerența, Stela a spus că e zăpăcită, că mai bine nu venea decât să fie văzută în halul ăsta, că nu știe nici cu ce s a îmbrăcat… Stela a spus…nimeni nu a ascultat o cu atenție…pentru că nu ne mai vedem, ascultăm, respectăm demult unii pe alții. – Oana Pellea

Actriţa Stela Popescu a murit din cauza unul accident vascular cerebral masiv şi era decedată de aproximativ 12 ore când a fost găsită, au declarat pentru News.ro surse din Poliţie, care au invocat rezultatele necropsiei.

Stela Popescu a murit joi, la vârsta de 81 de ani, în locuinţa sa. Medicii nu au mai putut face nimic pentru actriţa care, din primele informaţii, se stinsese în urma cu mai multe ore din cauza unui stop cardiorespirator.

Trupul neînsufleţit al Stelei Popescu va fi depus, vineri, de la ora 11.00, la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase“, unde va rămâne până sâmbătă, când va fi dus la Mănăstirea Cernica. Duminică va avea loc înmormântarea la Mănăstirea Cernica. Actriţa va fi îngropată lângă soţul ei, Mihai Maximilian, care a murit în decembrie 1998.

Foto: Stela Popescu – captura youtube

19
/08
/22

Ai Weiwei, unul dintre cei mai mari artiști ai secolului XXI, rememorează istoria vieții sale și a tatălui său în volumul autobiografic „1000 de ani de bucurii și dureri” (Editura Trei, 2022), oferind în același timp o captivantă incursiune în istoria recentă a Chinei.

09
/02
/22

Pe 10 februarie, actorul Victor Rebengiuc împlinește 89 de ani. În rândurile care urmează, vă propunem o scurtă incursiune în biografia artistului care de-a lungul timpului a știut să se arate atât de generos pe scenă și atât de discret în afara ei. Din 2011, numele său se regăsește și pe Aleea Celebrităților din București, proiect inițiat de Teatrul Metropolis pentru a celebra valoarea artistică.

28
/01
/22

Născută pe 13 aprilie 1938, la Brăila, Cătălina Buzoianu s-a impus în teatrul românesc într-o manieră unică, dificil de surprins în câteva cuvinte. A montat peste 100 de spectacole în țară și peste hotare, inclusiv pe scena Teatrului Metropolis, a îndrumat generații de studenți, a fost admirată de colegii de breaslă și iubită de public.

13
/01
/22

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Teatrul de Comedie, vă invită sâmbătă 15 ianuarie 2022, la o vizită în regim gratuit a expoziției de bază din Strada Nicolae Crețulescu 8, precum și a celor cinci case memoriale ale MNLR, care au aparținut scriitorilor Anton Pann, Tudor Arghezi, George Bacovia, Liviu Rebreanu și Ion Minulescu.

12
/01
/22

Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală (INCFC) marchează Ziua Culturii Naționale de anul acesta cu evenimentul de lansare a publicației Atlasul Culturii. Așezămintele culturale în spațiul rural, care va avea loc vineri, 14 ianuarie 2022, ora 12:00, în Atriumul Bibliotecii Naționale a României. Lansarea va fi transmisă și în regim live, pe pagina de Facebook a INCFC.