Oana Pellea: „Mi se pare incredibil că nimeni nu a înţeles că Stela Popescu începuse să moară în faţa lor”
https://www.ziarulmetropolis.ro/oana-pellea-mi-se-pare-incredibil-ca-nimeni-nu-a-inteles-ca-stela-popescu-incepuse-sa-moara-in-fata-lor/

Actriţa Oana Pellea s-a arătat indignată de indiferenţa celor din sală la ultimul eveniment la care a participat Stela Popescu.

Un articol de Petre Ivan|24 noiembrie 2017

Cu doar două zile înainte să moară, Stela Popescu a fost prezentă la o gală în cadrul căreia i s-a  înmânat premiul pentru întreaga carieră.

Starea de sănătate a actriţei era vizbil afectată. Extrem de agitată, Stela Popescu a prezentat  un discurs  incoerent. Abia putea ţine microfonul în mână, la un moment aceasta scăpând premiul din mână… Mai mult, în timpul discursului său, regretata actriță a spus: „Mai bine mă duceam acasă decât să mă vedeţi în halul ăsta“.

„Stela Popescu a trăit o viaţă pe scenă. A început să moară tot pe scenă în faţa publicului. Publicul nu a înţeles ca Stela murea, puţin câte puţin, în faţa lui. Publicul a aplaudat…Nimeni din public nu a chemat salvarea. Nu a dus-o nimeni la spital, chiar dacă era mai mult decât evident că are nevoie de ajutor. Nimeni. Nici din public …nici dintre organizatori. Stela s-a retras, s-a dus acasă şi a murit. Nu judec pe nimeni. Mi se pare doar incredibil că nimeni din sală nu a înţeles că începuse să moară acolo în faţa lor…Doamne, cât de nepăsători, indiferenţi şi grăbiţi trecem unii pe lângă alţii…“, a scris Oana Pellea pe pagina sa de facebook.

Cu toată incoerența, Stela a spus că e zăpăcită, că mai bine nu venea decât să fie văzută în halul ăsta, că nu știe nici cu ce s a îmbrăcat… Stela a spus…nimeni nu a ascultat o cu atenție…pentru că nu ne mai vedem, ascultăm, respectăm demult unii pe alții. – Oana Pellea

Actriţa Stela Popescu a murit din cauza unul accident vascular cerebral masiv şi era decedată de aproximativ 12 ore când a fost găsită, au declarat pentru News.ro surse din Poliţie, care au invocat rezultatele necropsiei.

Stela Popescu a murit joi, la vârsta de 81 de ani, în locuinţa sa. Medicii nu au mai putut face nimic pentru actriţa care, din primele informaţii, se stinsese în urma cu mai multe ore din cauza unui stop cardiorespirator.

Trupul neînsufleţit al Stelei Popescu va fi depus, vineri, de la ora 11.00, la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase“, unde va rămâne până sâmbătă, când va fi dus la Mănăstirea Cernica. Duminică va avea loc înmormântarea la Mănăstirea Cernica. Actriţa va fi îngropată lângă soţul ei, Mihai Maximilian, care a murit în decembrie 1998.

Foto: Stela Popescu – captura youtube

27
/11
/20

OAMENII MUZICII „A muntagna”, „muntele”, este numele dat de localnici Etnei, vulcanul ce domină Catania. Un munte de frumusețe și emoție a fost și Bellini în peisajul istoriei muzicii, chiar dacă nu a creat extrem de multe lucrări și a murit la nici 34 de ani. Sicilianul blond cu ochi albaștri a rămas unul din cei trei zei absoluți ai Bel canto-ului, alături de Rossini și Donizetti.

27
/11
/20

Libertatea, egalitatea și democrația sunt printre cele mai puternice valori ale lumii contemporane. Însă lucrurile nu au stat întotdeauna așa și, din păcate, istoria ne demonstrează că, timp de sute de ani, omenirea a reprimat potențialul intelectual a jumătate din populație prin constrângerea femeilor.

15
/11
/20

OAMENII MUZICII Romanticul ce a dat aripi expresivității pianului, Frédéric Chopin (1810-1849) a marcat ireversibil istoria  acestui instrument, fiind primul mare compozitor care i s-a dedicat exclusiv. Compozitor legendar, celebru ca pianist și în improvizație, a fost adorat în timpul vieții și a rămas fascinant și în posteritate.

08
/11
/20

„Înainte de orice vilegiatură și sportivitate, bucureștenii vor câștiga să vadă Bucureștii, care în fiece răspântie sunt alții și la fiece zece metri păstrează pentru călător o surpriză o bijuterie și o recompensă”. Așa scria Tudor Arghezi în „Cu bastonul prin București”.

29
/09
/20

Acum când, în alte vremuri, am fi fost în plină redeschidere de stagiuni teatrale, vă propunem câteva gânduri despre bucuriile teatrului și de teatrul vieții prin vorbele lăsate de unii dintre oamenii cei mai minunați ai teatrului românesc, plecați din păcate dintre noi: Ștefan Bănică, Radu Beligan, Cătălina Buzoianu, Ștefan Iordache, Marin Moraru și Olga Tudorache.

10
/09
/20

OAMENII MUZICII Compozitorul avangardist și teoreticianul american John Cage (1912-1992) a fost unul dintre marii inovatori și experimentatori ai secolului XX. Un pionier al folosirii neconvenționale a instrumentelor muzicale precum și al muzicii electroacustice, Cage este și astăzi o piatră de poticnire ce ridică sprâncenele melomanilor, dar rămâne indiscutabil și un deschizător de orizonturi în muzica, dansul și arta secolului XX.