Oana Pellea: „O femeie superbă cu ochii ca o lamă de cuţit şi cu un râs din tot sufletul. Drum bun, Monica Ghiuță!”
https://www.ziarulmetropolis.ro/oana-pellea-o-femeie-superba-cu-un-par-minunat-luuung-cu-ochii-ca-o-lama-de-cutit-si-cu-un-ras-din-tot-sufletul-drum-bun-monica-ghiuta/

Zilele trecute s-a stins din viaţă şi actriţa Monica Ghiuţă. Cunoscută din filme precum „Cu mâinile curate“, „Tată de duminică“, „Toamna bobocilor“ sau „Filantropica“, Monica Ghiuţă a murit la doar două zile după ce împlinise vârsta de 79 de ani…

Un articol de Petre Ivan|2 august 2019

„Monica Ghiuţă…foarte dragă mi-a fost dintotdeauna. Drum bun! O să-mi rămână în memorie ca o femeie superbă, cu un păr minunat luuung, cu ochii ca o lamă de cuţit şi cu un râs din tot sufletul. O actriţă minunată şi un om drag. Drum bun, Monica“, a scris actriţa Oana Pellea pe Facebook.

Marin Moraru si Monica Ghiuta in „Elixirul tineretii”, 1975

Monica Ghiuţă s-a născut la Câmpulung Moldovenesc, pe 26 iulie 1940. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti în 1964, la clasa profesorului George Mărutză.

Printre cele mai cunoscute filme în care a jucat se numără: Ştefan Luchian (1981), „Bietul Ioanide“ (1980) – dublaj voce Cati Zanoaga, „Ciocolata cu alune“ (1978), „Iarna bobocilor“ (1977), „Dincolo de pod“ (1976), „Toamna bobocilor“ (1975), „Tată de duminică“ (1974), „E pericoloso sporgersi“ (1993), „Binecuvântată fii, închisoare“ (2002), „Filantropica“ (2002), „Proprietarii de stele“ (2001), „Faimosul Paparazzo“ (1999), „Triunghiul Morţii“ (1999), „Carmen“ (2013), „O poveste de dragoste, Lindenfeld“ (2013), pentru care a primit şi o nominalizare la premiile Gopo în 2015.

Foto: Monica Ghiuță – facebook

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.