Oana Pellea şi Cristina Casian, pe 1 mai în spectacolul “N(aum)”, la Teatrul Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/oana-pellea-si-cristina-casian-pe-1-mai-in-spectacolul-naum-la-teatrul-metropolis/

Actriţele Oana Pellea şi Cristina Casian se vor afla, pe 1 mai, de la ora 19.00, pe scena Teatrului Metropolis din Bucureşti, unde vor juca în spectacolul “N(aum)”, după texte de Gellu Naum.

Un articol de Petre Ivan|29 Aprilie 2015

Realizat în urma atelierelor de creaţie teatrală conduse de Oana Pellea, spectacolul este un drum iniţiatic spre universul plin de candoare al lui Gellu Naum.

N(aum) este un univers, o uşă spre o altă realitate, un vârtej de cunoaştere, un labirint de iniţiere: întâmplarea acestui scenariu şi spectacol ţine de întâmplătorul obiectiv. Senzaţia mea este că trebuia să mi se întâmple această întâlnire: Mariana Cămărăşan, Cristina Casian, Vladimir Turturică şi universul naumian. Mulţumesc, domnule Naum, că ne îngăduiţi –  Oana Pellea

La rândul său, Cristina Casian a spus: “Trăim într-o lume în care abandonăm cu uşurinţă frământările celuilalt. E un privilegiu să exişti într-un univers unde drumul spre vindecare nu se face de unul singur”.

În prezent, spectacolul este invitat la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, pe 19 iunie, Festivalul de Teatru “Toma Caragiu” din Ploieşti, pe 14 mai, Festivalul Comediei FestCo, pe 23 mai, şi va deschide Festivalul de Teatru de la Caracal, pe 12 mai.

La doar câteva săptămâni de la premieră, spectacolul a devenit vizibil la nivel internaţional, în februarie având loc o primă reprezenţie internaţională la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles, în cadrul Galelor Teatrului Românesc, fiind invitat şi la Milano (iunie), Stockholm (august), Londra (octombrie) şi New York (septembrie).

Spectacolul “N(aum)”este un proiect Unteatru, în parteneriat cu Teatrul Metropolis, cu sprijinul Fundaţiei Gellu Naum. Scenografia îi aparţine lui Vladimir Turturică, iar regia este semnată de Mariana Cămărăşan.

Foto: Oana Pellea, N(aum) – Teatrul Metropolis

18
/10
/19

CRONICĂ DE FILM În documentarul „Jurnalul familiei -escu” (2018), regizorul Șerban Georgescu discută pe un ton jucăuș, ironic, ce (mai) înseamnă a fi român, la 100 de ani de la apariția României moderne, perioadă în care țara a trecut prin multe șocuri și transformări.

18
/10
/19

În Bucureşti, gala de deschidere a Les Films de Cannes à Bucarest este programată vineri, de la ora 19:00 la Cinema PRO, în prezența sărbătoritului ediţiei, Vlad Ivanov şi a cineastului Claude Lelouch.

18
/10
/19

Pentru prima dată adaptat pentru teatru, „Mătușa Julia și condeierul” de Mario Vargas Llosa, unul dintre cele mai fascinante romane ale literaturii lumii, s-a transformat în spectacol și va avea premiera vineri, 18 octombrie, de la ora 19, la Studio „Uțu Strugari” al Teatrului Național Timișoara.

18
/10
/19

Spectacolul „Figuranta” un nou one-woman show cu Tania Popa, va avea premiera pe 3 noiembrie, ora 20.00, la Sala Pictura a Teatrului Naţional din Bucureşti.

17
/10
/19

DANS PRINTRE CUVINTE Deschizi televizorul şi eşti bombardat cu o limbă română de multe ori aproximativă, citeşti ce-a mai rămas din presa scrisă şi se întâmplă acelaşi lucru. Iar pe reţelele de socializare e jale. Cui îi mai pasă azi, în secolul vitezei, de gramatică? Ziarul Metropolis îţi propune un joc nou de gramatică, fără să te scoată la tablă…

16
/10
/19

„Turandot“ de Puccini continuă să fie unul dintre cele mai mari succese de operă ale regizorului Andrei Şerban. Montat iniţial pentru Los Angeles Olympic Arts Festival, „Turandot“ a avut premiera în 1984 la Royal Opera şi Covent Garden, cu o distribuţie excepţională.

16
/10
/19

Vineri, 18 octombrie, de la ora 19:00, Curtea Veche Publishing, Institutul Gurdjieff din România și Librăriile Cărturești vă așteaptă la o discuție despre volumul „Întâlniri cu oameni remarcabili” de G.I Gurdjieff. La discuție vor participa regizorul Andrei Șerban, Laszlo Hollan (reprezentant al Institutului Gurdjieff din Paris), Cantemir Mambet (traducătorul cărții, preşedinte al Institutului Gurdjieff din România).

Page 1 of 83312345...102030...Last »