Oana Pellea şi Cristina Casian, pe 1 mai în spectacolul “N(aum)”, la Teatrul Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/oana-pellea-si-cristina-casian-pe-1-mai-in-spectacolul-naum-la-teatrul-metropolis/

Actriţele Oana Pellea şi Cristina Casian se vor afla, pe 1 mai, de la ora 19.00, pe scena Teatrului Metropolis din Bucureşti, unde vor juca în spectacolul “N(aum)”, după texte de Gellu Naum.

Un articol de Petre Ivan|29 Aprilie 2015

Realizat în urma atelierelor de creaţie teatrală conduse de Oana Pellea, spectacolul este un drum iniţiatic spre universul plin de candoare al lui Gellu Naum.

N(aum) este un univers, o uşă spre o altă realitate, un vârtej de cunoaştere, un labirint de iniţiere: întâmplarea acestui scenariu şi spectacol ţine de întâmplătorul obiectiv. Senzaţia mea este că trebuia să mi se întâmple această întâlnire: Mariana Cămărăşan, Cristina Casian, Vladimir Turturică şi universul naumian. Mulţumesc, domnule Naum, că ne îngăduiţi –  Oana Pellea

La rândul său, Cristina Casian a spus: “Trăim într-o lume în care abandonăm cu uşurinţă frământările celuilalt. E un privilegiu să exişti într-un univers unde drumul spre vindecare nu se face de unul singur”.

În prezent, spectacolul este invitat la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, pe 19 iunie, Festivalul de Teatru “Toma Caragiu” din Ploieşti, pe 14 mai, Festivalul Comediei FestCo, pe 23 mai, şi va deschide Festivalul de Teatru de la Caracal, pe 12 mai.

La doar câteva săptămâni de la premieră, spectacolul a devenit vizibil la nivel internaţional, în februarie având loc o primă reprezenţie internaţională la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles, în cadrul Galelor Teatrului Românesc, fiind invitat şi la Milano (iunie), Stockholm (august), Londra (octombrie) şi New York (septembrie).

Spectacolul “N(aum)”este un proiect Unteatru, în parteneriat cu Teatrul Metropolis, cu sprijinul Fundaţiei Gellu Naum. Scenografia îi aparţine lui Vladimir Turturică, iar regia este semnată de Mariana Cămărăşan.

Foto: Oana Pellea, N(aum) – Teatrul Metropolis

21
/02
/19

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” vă invită la vernisajul expoziției „UNArte la Antipa’’ care va avea loc vineri, 22 februarie de la ora 14.00, la sediul muzeului din Șoseaua Kiseleff nr. 1.

21
/02
/19

Violonistul LIVIU PRUNARU, concert-maestru al celei mai bine cotate orchestre simfonice din lume, Royal Concertgebouw Amsterdam, artistul care se bucură de dreptul de folosinţă asupra viorii de patrimoniu universal  Stradivarius „Pachoud” din 1694 – va putea fi aplaudat la Sala Radio, într-un concert extraordinar în care se va afla într-o dublă ipostază: de solist și... dirijor!

21
/02
/19

Apoi, lucrurile au luat o întorsătură nedorita. Tati a descoperit că durerile constante pe care le resimtise in ultimele zile in zona toracelui erau semnul unei boli grave, apărută pe fondul stresului și imunității scăzute.

21
/02
/19

De‑acum eram tot timpul împreună, titirelul, mama, tata şi cu mine, titirelul cu toanele lui, noi, ceilalţi trei, cu nelinistile și micile noastre bucurii.

19
/02
/19

SĂ NU UCIZI, filmul co-regizat de Gabi Virginia Șarga și Cătălin Rotaru și inspirat de scandalul media care a cutremurat sistemul sanitar din România acum câțiva ani, va avea pe 1 martie premiera în cinematografele din 29 de orașe din țară.

19
/02
/19

Se joacă la Green Hours spectacolul „Această Sonia” – un one-woman show cu Letiția Vlădescu, scris și regizat de Lia Bugnar.

18
/02
/19

Unul dintre cei mai mari dirijori români, CRISTIAN MANDEAL – care se bucură de peste 45 de ani de activitate, în care a dirijat sute de concerte pe 4 continente, în 35 de ţări – și tânărul violoncelist român ȘTEFAN CAZACU (25 de ani), care cântă pe un violoncel creat în urmă cu 101 ani, la Torino (Italia), de către lutierul Georg Ullman – își dau întâlnire pe scena Sălii Radio, într-un concert extraordinar prezentat vineri, 22 februarie (19.00), alături de ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO.

17
/02
/19

CRONICĂ DE FILM În „Marele Dictator” (1940), Chaplin îl parodia pe Hitler. Scena jocului macabru cu globul pământesc folosit ca balon a devenit cult. Un portret sarcastic al unui om diabolic care influenţează întreaga lume face şi regizorul Adam McKay în „Vice”, o satiră la adresa fostului vicepreşedinte american Dick Cheney.

Page 1 of 77712345...102030...Last »