Obiceiuri necurate de Tom Smith, in premiera la Teatrul Bulandra
https://www.ziarulmetropolis.ro/obiceiuri-necurate-de-tom-smith-in-premiera-la-teatrul-bulandra/

Spectacolul „Obiceiuri necurate” de Tom Smith, în regia lui Mihai Constantin, va fi prezentat în premieră miercuri, de la ora 19,00, la Sala Ciulei a Teatrului Bulandra. Din distribuţie fac parte Gelu Niţu, Victoria Dicu, Steliana Bălăcianu, Corina Moise, Andrei Runcanu, Thomas Ciocşirescu, Andreia Mateiu, Alina Vior. Scenografia este semnată de Iza Tartan, iar lighting […]

Un articol de Andrada Văsii|11 decembrie 2012

Spectacolul „Obiceiuri necurate” de Tom Smith, în regia lui Mihai Constantin, va fi prezentat în premieră miercuri, de la ora 19,00, la Sala Ciulei a Teatrului Bulandra.

Din distribuţie fac parte Gelu Niţu, Victoria Dicu, Steliana Bălăcianu, Corina Moise, Andrei Runcanu, Thomas Ciocşirescu, Andreia Mateiu, Alina Vior. Scenografia este semnată de Iza Tartan, iar lighting designul este realizat de Alexandru Darie, informează un comunicat al Teatrului Bulandra remis luni.

”Construită ca o veritabilă farsă shakespeariană, piesa ‘Obiceiuri necurate’ reprezintă o incursiune într-un univers monahal distorsionat. Înlănţuirea de situaţii tragicomice împinse uneori până la limita absurdului creează o poveste care urmăreşte prezentarea şi demascarea ipocriziei clericale. Nu are conotaţii teologice, unicul său scop fiind acela de a dezvălui latura profund umană a celor care se declară supuşi Bisericii pentru tot restul vieţii. O sarabandă de evenimente comice până la absurd ce transmit un mesaj cald, pozitiv, optimist şi nobil”, se arată în prezentarea spectacolului făcută de Teatrul Bulandra.

Tom Smith, născut în 1969 în Rochelle, Illinois, este un dramaturg american, fiind deopotrivă şi regizor şi profesor de artă teatrală. Printre piesele sale se numără „Drinking Habits” („Obiceiuri necurate”, piesa căreia i s-a decernat în 2004 premiul „Robert J. Pickering”, pentru excelenţă în dramaturgie), „Autumn’s Child” – 2005, „End of Meal” – 2005, „Dangerous” – 2005, „Aunt Raini” – 2008, „Life as a Springer Show” – 2009, „Eurydice and Orpheus” – 2010.

Dramaturgului i s-au decernat numeroase premii importante – „ATHE Playworks Award”, „Richard Odlin Award”, „Seattle Footlight Award”.

În calitate de regizor, Tom Smith a regizat piese în Missouri, Seattle, Washington, Colorado, New Mexico.

Sursa: Agerpres

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.