Obiceiuri necurate de Tom Smith, in premiera la Teatrul Bulandra
https://www.ziarulmetropolis.ro/obiceiuri-necurate-de-tom-smith-in-premiera-la-teatrul-bulandra/

Spectacolul „Obiceiuri necurate” de Tom Smith, în regia lui Mihai Constantin, va fi prezentat în premieră miercuri, de la ora 19,00, la Sala Ciulei a Teatrului Bulandra. Din distribuţie fac parte Gelu Niţu, Victoria Dicu, Steliana Bălăcianu, Corina Moise, Andrei Runcanu, Thomas Ciocşirescu, Andreia Mateiu, Alina Vior. Scenografia este semnată de Iza Tartan, iar lighting […]

Un articol de Andrada Văsii|11 decembrie 2012

Spectacolul „Obiceiuri necurate” de Tom Smith, în regia lui Mihai Constantin, va fi prezentat în premieră miercuri, de la ora 19,00, la Sala Ciulei a Teatrului Bulandra.

Din distribuţie fac parte Gelu Niţu, Victoria Dicu, Steliana Bălăcianu, Corina Moise, Andrei Runcanu, Thomas Ciocşirescu, Andreia Mateiu, Alina Vior. Scenografia este semnată de Iza Tartan, iar lighting designul este realizat de Alexandru Darie, informează un comunicat al Teatrului Bulandra remis luni.

”Construită ca o veritabilă farsă shakespeariană, piesa ‘Obiceiuri necurate’ reprezintă o incursiune într-un univers monahal distorsionat. Înlănţuirea de situaţii tragicomice împinse uneori până la limita absurdului creează o poveste care urmăreşte prezentarea şi demascarea ipocriziei clericale. Nu are conotaţii teologice, unicul său scop fiind acela de a dezvălui latura profund umană a celor care se declară supuşi Bisericii pentru tot restul vieţii. O sarabandă de evenimente comice până la absurd ce transmit un mesaj cald, pozitiv, optimist şi nobil”, se arată în prezentarea spectacolului făcută de Teatrul Bulandra.

Tom Smith, născut în 1969 în Rochelle, Illinois, este un dramaturg american, fiind deopotrivă şi regizor şi profesor de artă teatrală. Printre piesele sale se numără „Drinking Habits” („Obiceiuri necurate”, piesa căreia i s-a decernat în 2004 premiul „Robert J. Pickering”, pentru excelenţă în dramaturgie), „Autumn’s Child” – 2005, „End of Meal” – 2005, „Dangerous” – 2005, „Aunt Raini” – 2008, „Life as a Springer Show” – 2009, „Eurydice and Orpheus” – 2010.

Dramaturgului i s-au decernat numeroase premii importante – „ATHE Playworks Award”, „Richard Odlin Award”, „Seattle Footlight Award”.

În calitate de regizor, Tom Smith a regizat piese în Missouri, Seattle, Washington, Colorado, New Mexico.

Sursa: Agerpres

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.