Obiecte ascuțite, noul serial HBO (de luni seara)
https://www.ziarulmetropolis.ro/obiecte-ascutite-noul-serial-hbo-de-luni-seara/

Pentru că grija Mondialului s-a dus, cinefilii îşi pot relua vechile obiceiuri, bunăoară să urmărească serialele preferate la televizor. Unul dintre acestea ar putea fi noul serial original HBO, intitulat OBIECTE ASCUȚITE  (Sharp Objects), care a avut premiera  luni, 9 iulie, la HBO si HBO GO.

Un articol de Petre Ivan|16 iulie 2018

În această seară puteți urmări cel de-al doilea episod (din cele 8) al serialului (cu Amy Adams și Patricia Clarkson în distribuție) regizat de Jean-Marc Vallee (Big Little Lies si Dallas Buyers Club).

Jurnalista Camille Preaker se întoarce în micul ei oraș natal pentru a scrie despre uciderea a două tinere. În timp ce încearcă să rezolve un puzzle psihologic din trecutul ei, începe să se identifice prea mult cu tinerele victime.

Bazată pe romanul bestseller cu același nume scris de Gillian Flynn („Fata dispărută”), „Sharp Objects” este o miniserie cu opt episode în care Amy Adams, nominalizată la Oscar de cinci ori, o interpreteză pe Camille Preaker.

Aceasta este o jurnalistă cu un trecut marcat de probleme psihiatrice care se întoarce în orașul ei natal Wind Gap pentru a scrie despre aparentele asasinări a două tinere.

În timp ce încearcă să pună cap la cap piesele unui puzzle psihologic din trecutul ei, Camille are ciocniri cu mama ei sufocantă, Adora (Patricia Clarkson), reia o serie de obiceiuri autodistructive periculoase și empatizează foarte mult cu tinerele victime.

Foto: Obiecte ascuțite – facebook

07
/04
/15

Când a ales să plece din țară, în 1989, Bogdan Stanoevici era un tânar actor în mare vogă, lăudat de critici, căutat de regizori, răsfățat de femei și invidiat de bărbați. De profesie actor, cunoscut pentru roluri precum "Sania albastră", de Ioan Carmăzan, "Noi, cei din linia întâi", de Sergiu Nicolaescu, și "Tertium non datur", de Lucian Pintilie, Bogdan Stanoevici a fost în centrul atenției în ultimii ani datorită carierei sale politice.

06
/04
/15

Pisica neagră, circul magic, un prinț de sârmă și un mic trompetist îndârjit îi vor încânta pe cei mici la cea de-a șasea ediție NexT Kids, un program special dedicat copiilor cu vârste între 4 şi 12 ani, în cadrul Festivalul Internaţional de Film NexT (15 - 19 aprilie).

06
/04
/15

Un film revelator despre înțelegerile statului italian cu Mafia, care a făcut vâlvă în 2014 la Festivalul de la Veneția, este unul dintre cele șapte titluri din competiția Festivalului Internațional de Film Cinepolitica (26 – 30 aprilie). The State-Mafia Pact / La Trattativa, regizat de Sabina Guzzanti, dezvăluie modul în care reprezentanți ai statului acționau ca punți de legătură sau agenți ai crimei organizate.

06
/04
/15

Serialul politic "House of Cards" va continua cu cel de-al patrulea sezon, care va fi difuzat pe internet în 2016. Kevin Spacey a fost recompensat, în 2015, cu un Glob de Aur pentru rolul din acest serial, la fel ca şi Robin Wright, partenera sa din film, premiată pentru rolul soţiei lui Frank Underwood.

03
/04
/15

CRONICĂ DE FILM Întâmplarea face ca filmele de debut a două regizoare românce să poată fi văzute în același timp pe marile ecrane: documentarul „Aliyah DaDa”, al Oanei Giurgiu (cunoscută ca producătoare), și lungmetrajul de ficțiune „Marussia”, al Evei Pervolovici, o tânără cineastă stabilită în Franța.

03
/04
/15

"Caravana filmului românesc" va debuta luni, în Bucureşti, peliculele "Amintiri din copilărie" şi "Saltimbancii", de Elisabeta Bostan, şi "Dumbrava minunată", de Gheorghe Naghi, urmând să fie proiectate între 6 şi 9 aprilie în sala de consiliu a primăriei sectorului 4, în programul "Şcoala Altfel".

02
/04
/15

Filme provocatoare, aflate în clasamentele criticilor din lumea întreagă şi premiate la marile festivaluri vor fi proiectate la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), care va avea loc la Cluj-Napoca, între 29 mai şi 7 iunie

01
/04
/15

SPECIAL ZIARUL METROPOLIS. Că sunt intimidant de frumoase și copleșitor de talentate este o banalitate. Ele sunt, de fapt, zeițe coborâte printre noi, muritorii. Datorită lor e imposibil să nu iubești filmul francez de ieri sau de azi, cu toate aerele lui de superioritate.