Obiecte deţinute de Marilyn Monroe, Churchill şi Hitler, scoase la licitaţie
https://www.ziarulmetropolis.ro/obiecte-detinute-de-marilyn-monroe-churchill-si-hitler-scoase-la-licitatie/

Mai multe obiecte rare care au aparţinut actriţei Marilyn Monroe, premierului britanic Winston Churchill şi dictatorului nazist Adolf Hitler, estimate la peste 10 milioane de dolari, vor fi scoase la vânzare cu ocazia unei licitaţii care va avea loc anul viitor.

Un articol de Liliana Matei|17 ianuarie 2015

Colecţionarul privat David Gainsborough Roberts şi-a petrecut întreaga viaţă adunând diverse opere de artă, dar şi obiecte care au aparţinut unor vedete de calibru de la Hollywood, precum actriţa Marilyn Monroe, şi tablouri pictate de Winston Churchill.

„Colecţionez diverse obiecte de mulţi ani, iar acum am ajuns la vârsta de 70 de ani. Nu am soţie, nici copii, aşadar m-am gândit să vând anumite lucruri”, a spus el.

David Gainsborough Roberts spune că va folosi banii pe care îi va obţine organizând diverse acţiuni de caritate, anunță Mediafax.

Colecţia sa include pistoale folosite de Billy the Kid, picturi de Winston Chruchill şi Adolf Hitler şi rochii purtate de Marilyn Monroe.

Expert în obiecte care au aparţinut actriţei Marilyn Monroe, David Gainsborough Roberts a dezvăluit că licitaţia va fi organizată anul viitor, în jurul datei la care se vor împlini 90 de ani de la naşterea vedetei americane.

Este puţin probabil ca obiectele semnate de Hitler şi alte obiecte din perioada celui de-Al treilea Reich să se vândă în Marea Britanie.

Banii care vor fi obţinuţi din această licitaţie vor fi donaţi unor familii nevoiaşe, vor asigura traiul la bătrâneţe al colecţionarului şi vor reveni unor asociaţii de caritate de pe Insula Jersey, o posesiune britanică din Canalul Mânecii.

FOTO: wikipedia

05
/07
/23

Cea de-a XX-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL va avea loc în perioada 14-20 august 2023, la Sfântu Gheorghe (Delta Dunării). Și anul acesta, programul festivalului cuprinde două competiții de scurtmetraje, românești și internaționale, și proiecții de film de lungmetraj însoțite de întâlniri și dialoguri între cineaști și public. 

05
/07
/23

Therme Forum pentru Teatru și Arhitectură, eveniment înscris pe agenda FITS și la această ediție aniversară, i-a avut invitați pe unii dintre cei mai importanți arhitecți și critici de arhitectură din lume, printre care Tateo Nakajima, Heidi Ramsvik, Robert Hanea, Adam Flatto, Robbie Hammond, Ricky Burdett, Richard Florida, Arthur Mamou-Mani și Paul Goldberger.

05
/07
/23

Între 22 și 29 iulie, la 2 Mai se desfășoară a treia ediție a Festivalului de Teatru și Film „Șerban Ionescu”. De la concerte și proiecții de film în aer liber și până la spectacole de teatru, expoziții, dialoguri cu artiști și show-uri de stand-up și improvizație, programul din 2023 cuprinde peste 50 de evenimente culturale cu intrare gratuită.

05
/07
/23

Miercuri, 5 iulie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Regina Elisabeta 38), va avea loc o dezbatere pornind de la volumul „Epoca liderului cu mână de fier” de Gideon Rachman, câştigător al Premiului Orwell pentru scrieri politice. Volumul este publicat de curând, la Editura Polirom (traducere din limba engleză de Dan Bălănescu).

04
/07
/23

În iulie, Fundația Calea Victoriei propune publicului școli de vară pe teme diverse: dezvoltare personală, fotografie, psihologie, gândire critică, artă, filosofie, scriere creativă, arhitectură și stil. Se întâmplă la sediul din Bulevardul Dacia 78 (Casa Cihoschi) și online.

04
/07
/23

Cămașa cu altiță iese din spațiul convențional de expunere și ajunge, pentru prima dată la sediul UNESCO din Paris, într-o expoziție intitulată „Umăr la umăr – Sărbătorirea comunității și a artei țesutului bluzelor tradiționale din România și Republica Moldova”. 

03
/07
/23

În această comedie se iau pe credit și vise, promisiuni, principii, iar în timp ele se modifică – și odată cu ele și viețile celor implicați. 2 cupluri, 4 persoane și 1 vis: cel de a avea propria locuință. Visul acesta modifică însă prezentul, ceea ce e comic, ridicol, trist și filozofic deopotrivă...