Obiecte deţinute de Marilyn Monroe, Churchill şi Hitler, scoase la licitaţie
https://www.ziarulmetropolis.ro/obiecte-detinute-de-marilyn-monroe-churchill-si-hitler-scoase-la-licitatie/

Mai multe obiecte rare care au aparţinut actriţei Marilyn Monroe, premierului britanic Winston Churchill şi dictatorului nazist Adolf Hitler, estimate la peste 10 milioane de dolari, vor fi scoase la vânzare cu ocazia unei licitaţii care va avea loc anul viitor.

Un articol de Liliana Matei|17 ianuarie 2015

Colecţionarul privat David Gainsborough Roberts şi-a petrecut întreaga viaţă adunând diverse opere de artă, dar şi obiecte care au aparţinut unor vedete de calibru de la Hollywood, precum actriţa Marilyn Monroe, şi tablouri pictate de Winston Churchill.

„Colecţionez diverse obiecte de mulţi ani, iar acum am ajuns la vârsta de 70 de ani. Nu am soţie, nici copii, aşadar m-am gândit să vând anumite lucruri”, a spus el.

David Gainsborough Roberts spune că va folosi banii pe care îi va obţine organizând diverse acţiuni de caritate, anunță Mediafax.

Colecţia sa include pistoale folosite de Billy the Kid, picturi de Winston Chruchill şi Adolf Hitler şi rochii purtate de Marilyn Monroe.

Expert în obiecte care au aparţinut actriţei Marilyn Monroe, David Gainsborough Roberts a dezvăluit că licitaţia va fi organizată anul viitor, în jurul datei la care se vor împlini 90 de ani de la naşterea vedetei americane.

Este puţin probabil ca obiectele semnate de Hitler şi alte obiecte din perioada celui de-Al treilea Reich să se vândă în Marea Britanie.

Banii care vor fi obţinuţi din această licitaţie vor fi donaţi unor familii nevoiaşe, vor asigura traiul la bătrâneţe al colecţionarului şi vor reveni unor asociaţii de caritate de pe Insula Jersey, o posesiune britanică din Canalul Mânecii.

FOTO: wikipedia

21
/04
/15

În anul în care aniversăm 155 ani de la nașterea scriitorului A. P. Cehov, Casa de producție TVR propune publicului spectator ecranizarea uneia dintre cele mai cunoscute nuvele ale sale - „Salonul nr. 6”. Dramatizarea, realizată de Vitalie Lupașcu, are în distribuție actori de prim rang ai teatrului și filmului românesc – Dan Aștilean, Răzvan Vasilescu, Mihai Dinvale, Constantin Dinulescu.

20
/04
/15

La împlinirea a 451 de ani de la naşterea lui William Shakespeare, TVR 2 va difuza luni, 20 aprilie, ora 19.55, spectacolul „Hamlet” pus în scenă de Radu-Alexandru Nica la Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu.

20
/04
/15

Cu prilejul sărbătoririi celui de-al IV-lea Centenar de la publicarea părţii a doua a romanului “Don Quijote de la Mancha” de Miguel de Cervantes y Saavedra (1615-2015), Institutul Cervantes din Bucureşti, cu sprijinul Filarmonicii “George Enescu”, organizează marţi, 21 aprilie, ora 19.00, la Sala Mare a Atenelui Român, recitalul de muzică veche “Cervantes şi muzica. Donde hay música no puede haber cosa mala / Unde-i muzică, nu poate fi nimica rău”, în interpretarea grupului ZARABANDA (Spania).

20
/04
/15

Jazz Night Out revine la Sala Radio, pe 21 aprilie, cu trupa americană Oregon. Patru nominalizări la Grammy, prezența la Woodstock în ’69 a doi dintre membri și peste patru decenii de înregistrări sunt câteva dintre poveștile care-i recomandă. Ca să nu mai spunem că au urcat pe scene legendare precum Carnegie Hall, Lincoln Center sau Berlin Philarmonic Hall.

20
/04
/15

Vineri, 24 aprilie (19.00), Bogdan Zvorișteanu revine pe scena Sălii Radio împreună cu vioara sa de patrimoniu universal Gagliano (realizată în 1761) pentru a interpreta, alături de Orchestra Naţională Radio, Concertul nr. 3 pentru vioară şi orchestră semnat de compozitorul francez romantic Camille Saint-Saëns.

19
/04
/15

Cătălin Ştefănescu stă de vorbă cu Ion Caramitru , directorul Teatrului Naţional Bucureşti duminică, 19 aprilie, de la 23.50, la TVR 1, TVR HD şi TVR+

19
/04
/15

Peste 10.000 de cărți vor fi oferite de Editura Litera, pe 23 aprilie, începând cu ora 18,30, în jurul Palatului Parlamentului, la cea de-a treia ediție a campaniei "Noaptea Cărților Deschise", organizată de această editură și Ring cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții.

18
/04
/15

Fi-voi acuzat de liabugnarism primar dacă voi mărturisi că am apreciat la superlativ spectacolele „Aici nu se simte“ şi „Oase pentru Otto”, care se joacă, într-un cuplaj, dacă mai ştiţi ce este acela un cuplaj, când şi când, la Godot?

17
/04
/15

Se joacă la Centrul Cultural pentru UNESCO “Nicolae Bălcescu” nebuna comedie “O odisee pământeană”. Poate că această clasificare – comedie – este totuși inexactă sau măcar insuficientă. “O odisee pământeană” este, mai ales, un spectacol de teatru atipic pentru scena bucureșteană.