Ochelarii pictorului Claude Monet, adjudecaţi contra sumei de 50.000 de dolari
https://www.ziarulmetropolis.ro/ochelarii-pictorului-claude-monet-adjudecati-contra-sumei-de-50-000-de-dolari/

O colecţie de tablouri şi de obiecte care i-au aparţinut pictorului Claude Monet au fost adjudecate pentru suma totală de 11 milioane de dolari, la Hong Kong. Dintre acestea, o pereche de ochelari a fost vândută cu mai mult de 50.000 de dolari.

Un articol de Petre Ivan|27 noiembrie 2017

Licitația a inclus un anumit număr de obiecte rare, precum schiţe în creion ale pictorului francez sau impresii despre pădurea japoneză provenind din colecţia sa personală.

Claude Monet, autoportret

În total, toate obiectele care i-au aparţinut maestrului impresionismului (1840-1929) au fost adjudecate pentru 10,99 milioane de dolari.

O sculptură japoneză reprezentând o pisică dormind, de 32 de centimetri, datând de la sfârşitul epocii Edo sau de la începutul perioadei Meiji a secolului al XIX-lea, a fost vândută pentru 67.538 de dolari.

„Această colecţie oferă o privire intimistă asupra vieţii lui Monet artistul şi a lui Monet colecţionarul”, a declarat Adrien Meyer, co-preşedinte al departamentului de artă impresionistă şi modernă de la Christie’s.

„Les Falaises des Petites-Dalles”, ulei pe pânză executat în 1884, a fost adjudecat la 4,6 milioane de dolari, iar „Trois arbres a Giverny (Peupliers)”, 4 milioane de dolari.

Recordul pentru un tablou Claude Monet a fost atins în noiembrie 2016, când „La Meule”, care se înscris într-o serie pictată în timpul iernii 1890-1891 în casa de la Giverny, în Normandia, s-a vândut pentru 81,4 milioane de dolari la casa Christie’s New York.

Foto: Claude Monet – facebook

29
/09
/22

Muzeul-Atelier Școala de la Piscu, un proiect care valorifică inteligent patrimoniul local, inițiat de Virgil Scripcariu (sculptor) și Adriana Scripcariu (istoric de artă), se află printre câștigătorii premiilor European Heritage Awards / Europa Nostra Awards 2022, cele mai de seamă distincții pentru profesioniștii patrimoniului cultural european, în cadrul secțiunii „Educație, Formare și Meșteșug”.

23
/09
/22

Pe 25 septembrie și pe 1 și 2 octombrie, de la ora 19:00, NO RA – Femininul norilor revine la Muzeul Național al Literaturii Române (str. Nicolae Crețulescu nr. 8). Spectacolul, o instalație performativă inspirată din romanul cu puternice accente biografice ”Hipodrom” de Nora Iuga, prezintă în fața spectatorilor viața încercată, dar plină de lumină a uneia dintre cele mai iubite și apreciate autoare contemporane române: Nora Iuga.

23
/09
/22

The Future Lab este un proiect lansat de rețeaua Centrelor Cehe cu ocazia președinției Cehiei a UE în a doua jumătate a anului 2022. La București, programul va consta în 4 evenimente care abordează sustenabilitatea din diferite perspective - știință și greenwashing, design și inovare, comunități, infrastructură urbană și alimentație.

22
/09
/22

Romanian Jewelry Week 3.0 sărbătorește bijuteria contemporană între 5 și 9 octombrie cu expoziții, conferințe, workshop-uri de bijuterie și târguri și peste 190 de designeri români și internaționali care vor expune mii de creații de bijuterie. Ca în fiecare an, Romanian Jewelry Week oferă posibilitatea pasionaților de bijuterie să cumpere piesele preferate în cadrul Târgului de bijuterie ROJW 3.0 între 8 și 9 octombrie la Biblioteca Națională.

21
/09
/22

În perioada 26 septembrie – 14 octombrie 2022, Institutul Cultural Român de la Paris organizează expoziția „INTROSPECȚII/INTROSPECTIONS” a artiștilor români Suzana Fântânariu (pictură, grafică, instalații), Anca Szönyi Thomas (fotografie, mixed media) și Dorin Crețu (pictură, fotografie digitală). Curatori sunt Ludwig Otte și Anca Szönyi Thomas.

21
/09
/22

Pentru trei zile, 23-25 septembrie 2022, Asociația CRIES a pregătit un spațiu pentru o varietate de experiențe în ritm „la pas" și un program ce oferă multiple perspective despre legăturile dintre hrană, cultură și consum durabil, dorind să inspire comunitatea locală și să se lase inspirați de toate experiențele și acțiunile care ne permit să încetinim ritmul de consumare a resurselor noastre și ale planetei.

20
/09
/22

Goethe-Institut București este în căutare de minți creative pentru dezvoltarea unor jocuri video autentice, relevante din punct de vedere social. În acest scop, organizează un game jam inedit de 48 de ore hibrid, între 7 și 9 octombrie 2022. Dezvoltarea jocului se va desfăşura online iar cei din Bucureşti pot participa la evenimentul de deschidere la sediul Goethe-Institut.