Ochelarii pictorului Claude Monet, adjudecaţi contra sumei de 50.000 de dolari
https://www.ziarulmetropolis.ro/ochelarii-pictorului-claude-monet-adjudecati-contra-sumei-de-50-000-de-dolari/

O colecţie de tablouri şi de obiecte care i-au aparţinut pictorului Claude Monet au fost adjudecate pentru suma totală de 11 milioane de dolari, la Hong Kong. Dintre acestea, o pereche de ochelari a fost vândută cu mai mult de 50.000 de dolari.

Un articol de Petre Ivan|27 noiembrie 2017

Licitația a inclus un anumit număr de obiecte rare, precum schiţe în creion ale pictorului francez sau impresii despre pădurea japoneză provenind din colecţia sa personală.

Claude Monet, autoportret

În total, toate obiectele care i-au aparţinut maestrului impresionismului (1840-1929) au fost adjudecate pentru 10,99 milioane de dolari.

O sculptură japoneză reprezentând o pisică dormind, de 32 de centimetri, datând de la sfârşitul epocii Edo sau de la începutul perioadei Meiji a secolului al XIX-lea, a fost vândută pentru 67.538 de dolari.

„Această colecţie oferă o privire intimistă asupra vieţii lui Monet artistul şi a lui Monet colecţionarul”, a declarat Adrien Meyer, co-preşedinte al departamentului de artă impresionistă şi modernă de la Christie’s.

„Les Falaises des Petites-Dalles”, ulei pe pânză executat în 1884, a fost adjudecat la 4,6 milioane de dolari, iar „Trois arbres a Giverny (Peupliers)”, 4 milioane de dolari.

Recordul pentru un tablou Claude Monet a fost atins în noiembrie 2016, când „La Meule”, care se înscris într-o serie pictată în timpul iernii 1890-1891 în casa de la Giverny, în Normandia, s-a vândut pentru 81,4 milioane de dolari la casa Christie’s New York.

Foto: Claude Monet – facebook

25
/11
/21

Expoziția-eveniment „Idolul modern. Henry Moore în Blocul Răsăritean” este deschisă vizitatorilor în perioada 14 octombrie 2021 – 6 februarie 2022, la Muzeul Național de Artă al României. Publicul este invitat astfel să redescopere un moment esențial pentru istoria recentă a artei românești și est-europene.

24
/11
/21

În perioada 26-30 noiembrie 2021, la Iași are loc prima ediție a evenimentului Sinestezia. Timp de 5 zile, publicul se va întâlni cu artiști ieșeni și din țară și va explora arta în diverse forme neconvenționale, atât fizic, cât și online prin transmisiuni live gratuite.

12
/11
/21

Este migrarea online o amenințare pentru arta contemporană? Metaverse-ul bate la ușă și, de data aceasta, nu ca spațiu versatil dintr-un roman cyberpunk. Facebook ne asigură că o simplă logare cu datele personale ne va așterne realitatea virtuală la picioare. Școala, muzeul și locul de muncă vor deveni accesibile de pe propria canapea. Întrebarea ar fi, însă: ne dorim cu adevărat asta?

02
/11
/21

Joi, 4 noiembrie, are loc la MNȚRplusC, în cadrul Muzeului Național al Țăranului Român (Str. Monetăriei nr. 3), deschiderea expoziției „Nu vorbim despre sclavie modernă”, cea de-a doua din seria „Politici ale non-acțiunii”, semnată de artista Nona Șerbănescu în colaborare cu curatorul Eugen Rădescu.

26
/10
/21

Școala de Valori a dat startul înscrierilor pentru cea de-a șaptea ediție a Burselor stART și pune la bătaie 30 de burse, cu o valoare individuală de 6.000 de lei. Acestea pot fi accesate de elevii care sunt la liceu, talentați la pictură, desen, muzică și artele viitorului (v-logging, blogging, scriere creativă, fotografie), care se pot înscrie pe baza unui portofoliu.