Ochelarii pictorului Claude Monet, adjudecaţi contra sumei de 50.000 de dolari
https://www.ziarulmetropolis.ro/ochelarii-pictorului-claude-monet-adjudecati-contra-sumei-de-50-000-de-dolari/

O colecţie de tablouri şi de obiecte care i-au aparţinut pictorului Claude Monet au fost adjudecate pentru suma totală de 11 milioane de dolari, la Hong Kong. Dintre acestea, o pereche de ochelari a fost vândută cu mai mult de 50.000 de dolari.

Un articol de Petre Ivan|27 noiembrie 2017

Licitația a inclus un anumit număr de obiecte rare, precum schiţe în creion ale pictorului francez sau impresii despre pădurea japoneză provenind din colecţia sa personală.

Claude Monet, autoportret

În total, toate obiectele care i-au aparţinut maestrului impresionismului (1840-1929) au fost adjudecate pentru 10,99 milioane de dolari.

O sculptură japoneză reprezentând o pisică dormind, de 32 de centimetri, datând de la sfârşitul epocii Edo sau de la începutul perioadei Meiji a secolului al XIX-lea, a fost vândută pentru 67.538 de dolari.

„Această colecţie oferă o privire intimistă asupra vieţii lui Monet artistul şi a lui Monet colecţionarul”, a declarat Adrien Meyer, co-preşedinte al departamentului de artă impresionistă şi modernă de la Christie’s.

„Les Falaises des Petites-Dalles”, ulei pe pânză executat în 1884, a fost adjudecat la 4,6 milioane de dolari, iar „Trois arbres a Giverny (Peupliers)”, 4 milioane de dolari.

Recordul pentru un tablou Claude Monet a fost atins în noiembrie 2016, când „La Meule”, care se înscris într-o serie pictată în timpul iernii 1890-1891 în casa de la Giverny, în Normandia, s-a vândut pentru 81,4 milioane de dolari la casa Christie’s New York.

Foto: Claude Monet – facebook

02
/06
/21

Gaep prezintă Meditation upon Measure (5 iunie – 31 iulie 2021), o incursiune în practica din anii ’80 a lui Mircea Stănescu, prin intermediul unui corp important de lucrări restaurate cu ocazia expoziției. Desfășurându-se pe ambele etaje ale galeriei, expoziția personală contextualizează această decadă de activitate a artistului atât în raport cu perioada mai recentă de creație, cât și în raport cu circumstanțele în care a debutat și a lucrat generația ’80.

27
/05
/21

VIAȚA SECRETĂ A TABLOURILOR Ziarul Metropolis vă invită la mici incursiuni în existenţa nevăzută, uitată sau ignorată a imaginilor care ne fascinează. Unele au schimbat istoria artei, altele au rămas ascunse printre poveşti.

19
/05
/21

Vineri, 21 mai, începe la București cea de-a doua ediție a Walk & Shoot Fest. Ateliere foto ce au ca temă centrală scena, discuții online despre fotografie și provocările din domeniu, o expoziție despre diversitate pe scena artelor performative, precum și un concept store cu printuri de autor semnate de artiştii colaboratori ai programului Walk & Shoot, se regăsesc în programul festivalului, care se va încheia pe 30 mai.

18
/05
/21

După mai mult de un an de introspecție și de distanțare socială, timpul petrecut cu noi, în spațiile care au devenit din confortabile limitative, a căpătat complet alte semnificații. Momentele dragi din trecut le-am păstrat departe de estompare iar perioadele de solitudine impusă a făcut zilele, săptămânile și lunile să se comprime. Nu știm când și cum au trecut ultimele 15 luni așa că amintirile ne sunt mai apropiate ca niciodată.

09
/05
/21

VIAȚA SECRETĂ A TABLOURILOR Ziarul Metropolis vă invită la mici incursiuni în existenţa nevăzută, uitată sau ignorată a imaginilor care ne fascinează. Unele au schimbat istoria artei, altele au rămas ascunse printre poveşti.

28
/04
/21

Joi, 6 mai 2021, între orele 16:00 și 20:00 are loc la Galeria Senat, str. Băiculești nr. 29, Sector 1, București, la Combinatul Fondului Plastic, deschiderea expoziției Depozitul 12, prima din seria Politici ale non-acțiunii.

20
/04
/21

Numeroase lucrări în diverse tehnici, realizate în ultimul deceniu de Maia Ștefana Oprea, una dintre cele mai cunoscute și apreciate artiste contemporane din România, se regăsesc începând din 20 aprilie 2021 în expoziţia VR (virtual reality) „On the Naturalness of Things“ / „Despre naturalețea lucrurilor“, curator Ana Sultana Cipariu, „vernisată“ virtual pe platforma Theopen-art.com, fiind cea de-a noua expoziţie în „realitate virtuală“ găzduită aici, alături şi de reconstrucţia virtuală a atelierului marii pictoriţe Valentina Rusu Ciobanu.

20
/04
/21

Expoziția Shaping Design. Together. va avea loc în perioada 5-13 iunie 2021, în cadrul Romanian Design Week, la Muzeul Național de Artă al României.