Ochelarii pictorului Claude Monet, adjudecaţi contra sumei de 50.000 de dolari
https://www.ziarulmetropolis.ro/ochelarii-pictorului-claude-monet-adjudecati-contra-sumei-de-50-000-de-dolari/

O colecţie de tablouri şi de obiecte care i-au aparţinut pictorului Claude Monet au fost adjudecate pentru suma totală de 11 milioane de dolari, la Hong Kong. Dintre acestea, o pereche de ochelari a fost vândută cu mai mult de 50.000 de dolari.

Un articol de Petre Ivan|27 noiembrie 2017

Licitația a inclus un anumit număr de obiecte rare, precum schiţe în creion ale pictorului francez sau impresii despre pădurea japoneză provenind din colecţia sa personală.

Claude Monet, autoportret

În total, toate obiectele care i-au aparţinut maestrului impresionismului (1840-1929) au fost adjudecate pentru 10,99 milioane de dolari.

O sculptură japoneză reprezentând o pisică dormind, de 32 de centimetri, datând de la sfârşitul epocii Edo sau de la începutul perioadei Meiji a secolului al XIX-lea, a fost vândută pentru 67.538 de dolari.

„Această colecţie oferă o privire intimistă asupra vieţii lui Monet artistul şi a lui Monet colecţionarul”, a declarat Adrien Meyer, co-preşedinte al departamentului de artă impresionistă şi modernă de la Christie’s.

„Les Falaises des Petites-Dalles”, ulei pe pânză executat în 1884, a fost adjudecat la 4,6 milioane de dolari, iar „Trois arbres a Giverny (Peupliers)”, 4 milioane de dolari.

Recordul pentru un tablou Claude Monet a fost atins în noiembrie 2016, când „La Meule”, care se înscris într-o serie pictată în timpul iernii 1890-1891 în casa de la Giverny, în Normandia, s-a vândut pentru 81,4 milioane de dolari la casa Christie’s New York.

Foto: Claude Monet – facebook

05
/04
/21

În aşteptarea întâlnirii cu publicul, spectacolul „Maria Tănase. O poveste”, pus în scenă de regizoarea Carmen Lidia Vidu la Teatrul de Stat din Constanţa, şi-a avut repetiţia generală, într-un weekend înnorat şi friguros. O vreme ce poate amplifica dezolarea pe care i-o sugerează unui nou-venit multe din clădirile în paragină din centrul oraşului.

02
/04
/21

Ambasada Spaniei la Bucureşti organizează, în colaborare cu Muzeul Naţional Prado din Madrid şi cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca şi al Consulatului onorific al Spaniei la Cluj-Napoca, expoziţia fotografică „Muzeul Prado iese în stradă”.

29
/03
/21

După expoziții care-au atras atenția în 2020, precum „Woman Unchained“, by Irina Greciuhina, „Un veac de singurătate“, aparţinând celei mai mari pictoriţe din Republica Moldova, Valentina Rusu Ciobanu, ajunsă la vârsta centenarului, și „The Severed Garden“, by Vadim Creţu, spațiul expozițional Arbor.art.room propune, începând de săptămâna aceasta, o nouă expoziție, de această dată deschizându-se spre domeniul „artei conceptuale“.

28
/03
/21

Primăvara aduce, săptămânal, la TVR 3, peste 40 de ore de programe culturale. Sezoane noi ale emisiunilor consacrate, dar şi producţii realizate în premieră vă aşteaptă din 29 martie, la TVR 3.

07
/03
/21

Muzeul Municipiului București organizează de opt ani evenimente dedicate celei de-a noua arte: banda desenată. Seria expozițiilor „Maeștri ai benzii desenate românești” revine cu expoziția „Haplea – bandă desenată interbelică”, partea a II-a, deschisă la Casa Filipescu Cesianu. Din 3 martie, ea se poate vizita până pe 30 aprilie 2021.

04
/03
/21

Ziarul Metropolis vă recomandă: un film cu Catherine Deneuve și Juliette Binoche, două tablouri despre lumea de azi dintr-o galerie bucureșteană, un festival de muzică clasică la Iași, un roman plin de mister al unei tinere scriitoare britanice și cartea unui istoric optimist care-și propune să redea speranța.