Octav, de Serge Ioan Celebidachi, premieră mondiala la Festivalul de la Montreal
https://www.ziarulmetropolis.ro/octav-de-serge-ioan-celebidachi-premiera-mondiala-la-festivalul-de-la-montreal/

Filmul Octav, in regia lui Serge Ioan Celebidachi, a fost selectionat in cadrul prestigiosului Festival International de Film de la Montreal, la sectiunea Focus on World Cinema ce va avea loc in perioada 24 august – 4 septembrie in Canada.

Un articol de Petre Ivan|29 august 2017

Secțiunea FOC – Focus on World Cinema (America, Europa, Asia, Africa, Oceania) reflectă vocația internațională a festivalului.

Scopul Festivalului Internațional de Film de la Montreal, care se află acum la cea de-a 41 ediție, este de a încuraja diversitatea culturală, înțelegerea între națiuni și cinematografia pe toate continentele, prin stimularea dezvoltării calitative a cinematografiei.

Festivalul promovează creații cinematografice și lucrări inovatoare, pentru a descoperi talentele noi, devenind în timp un spațiu comun de dezbatere între profesioniștii din sfera filmului din întreaga lume.

Octav va avea premiera mondială în data de 3 septembrie 2017, la Cinema du Parc, începând cu ora 21:00.

Filmul spune povestea lui Octav (Marcel Iureș), un bărbat în vârstă, care se reîntoarce la conacul copilăriei sale aflat undeva în zona rurală a României, cu dorința de a-l vinde. Ajuns aici, după o absență de zeci de ani, o fetiță ce-i pare cunoscută îl poartă într-o călătorie minunată în timp, înapoi la anii copilăriei sale pentru a-l ajuta să-și redescopere bucuria de a trăi.

Pelicula Octav transpune o serie de imagini calde și poetice despre România și reprezintă o nouă modalitate de promovare a cinematografiei românești în mediul cinematografic internațional.

Serge Ioan Celebidachi a absolvit cu titlul Bachelor of Arts, specializarea Teatru și Dramă în cadrul Universității din Indiana (Bloomington, IN) și diploma de Masterat, specializarea Film , în cadrul London International Film School (UK).

Lung-metrajul „Octav” este o coproducție România — Marea Britanie, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, iar producător este Adela Vrinceanu Celebidachi.

Foto: OCTAV – facebook

14
/04
/14

În România există puţin peste 30 de cinematografe, 78% din orașele ţării nu au nicio sală de cinema funcțională, iar numărul spectatorilor a scăzut de 50 de ori față de anii '90. APFR şi TIFF au demarat o campanie prin care vor schimbe soarta "Marelui Ecran".

13
/04
/14

Noul Cinematograf al Regizorului Român vă propune o seară de film cu un concept inedit: blind-date cu un film, în data de 18 aprilie, la ora 20:00.

11
/04
/14

Două figuri istorice ale căror destine au fost legate acum mai bine de cinci secole sunt vedetele campaniei de imagine a TIFF 2014. Vlad Țepeș și Matei Corvin se „reîntâlnesc” în 2014, în ipostaza de cinefili, pe vizualurile Festivalului Internațional de Film Transilvania (30 mai – 8 iunie).

10
/04
/14

Pe 12 aprilie, Caravana Docuart ajunge în Cluj-Napoca, la Cinema Mărăști, cu un eveniment cultural adresat tuturor celor dornici să își croiască un program de weekend pentru sufletul și intelectul lor.

08
/04
/14

Miercuri, 9 aprilie, Institutul Francez vă invită la o seară dedicată lui Alex. Leo Şerban. Evenimentul va începe la 19,30, în Atriumul Institutului, cu un cocktail, urmând ca de la ora 20 să aibă loc proiecţii şi discuţii legate de opera lui Alex. Leo Şerban, în sala Elvire Popesco.

07
/04
/14

Actorul american Mickey Rooney, care a avut una dintre cele mai lungi cariere din istoria Hollywoodului, s-a stins din viaţă la vârsta de 93 de ani. Rooney a fost unul dintre primii copii vedetă de cinema şi s-a bucurat de o imensă popularitate în anii '30 şi '40.

04
/04
/14

Ziarul Metropolis şi MediaPro Distribution te trimit la cinema! Participă la concurs şi poţi câştiga 3 invitaţii duble pentru filmul „Tarzan 3D”, la Cinema City Sun Plaza din Bucureşti.

04
/04
/14

NexT 2014 continuă cu un weekend încărcat de filme bune și evenimente. Pe 5 și 6 aprilie secțiunile noi li se alătură cele pe care spectatorii le-au îndrăgit anii trecuți.